Kateri so najvplivnejši zemljani?

Letos so se na Forbesovi lestvici najvplivnejših zemljanov znašli tako svetovni voditelji in finančniki, kot podjetniki in televizijske dive, ne manjkajo pa niti razvpiti kriminalci in teroristi.
Kateri so najvplivnejši zemljani?

Najvplivnejši zemljani niso nujno najbogatejši. (Vir: wordpress.com)

Moč je po mnenju nekaterih največji afrodizijak, medtem ko drugi menijo da pokvari človeka. Vsekakor je njena narava skrivnostna in neopredeljiva, saj se vpliv državnih voditeljev močno razlikuje od vpliva verskih vodij ali celo teroristov.

Pri pripravi Forbesove lestvice najvplivnejših zemljanov so za opredelitev moči upoštevali štiri kriterije, nato pa so kandidate razvrstili glede na skupno povprečno oceno.

Najprej so se vprašali na koliko ljudi ima kandidat vpliv. Papež Benedikt XVI, ki kot duhodni vodja vpliva na približno šestino svetovnega prebivalstva, se je uvrstil na 11. mesto lestvice, medtem ko je 8. mesto zasedel največji ameriški delodajalec Mike Duke, direktor veleblagovnice Wal-Mart.

V naslednjem koraku so ocenili finančna sredstva kandidatov in jih primerjali s premoženjem njihovih kolegov. Najbogatejši zemljan Bill Gates se je tako uvrstil na 10. mesto lestvice.

Nato so ugotavljali ali so kandidati vplivni na večih področjih. Italijanski minister Silvio Berlusconi, ki je hkrati še medijski monopolist in lastnik nogometnega velikana A.C.Milan, je zasedel 12. mesto, televizijska diva Oprah Winfrey, ki ima vpliv celo na izid predsedniških volitev, pa se je uvrstila na 45. mesto.

Četrti kriterij za uvrstitev na lestvico je bila aktivna uporaba svoje moči. S pomočjo vsestranskega razkazovanja svojega vpliva je tako ruskemu politiku Vladimirju Putinu uspelo zasesti 3. mesto.

Prvo mesto je po pričakovanjih zasedel ameriški predsednik Barack Obama, na drugem mestu se je znašel kitajski predsednik Hu Jintao, lestvica pa je postregla tudi z nekaj presenečenji. Bivšemu predsedniku amerike Georgeu W. Bushu se ni uspelo prebiti med najvplivnejše zemljane, Bill Clinton pa je prehitel mnoge predsednike vlad in se uvrstil na 31. mesto. Najvplivnejši ženski na lestvici sta Angela Merkel (15.mesto) in Hillary Clinton (17. mesto), med najvplivnejšimi zemljani pa najdemo tudi Applovega prvaka Steva Jobsa in Dalaj Lamo (39.mesto), ne manjkata pa niti zloglasni mehiški tihotapec Joaquin Guzman in Osama bin Laden.

 

Vir: Forbes

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje