Kateri so najvplivnejši zemljani?

Letos so se na Forbesovi lestvici najvplivnejših zemljanov znašli tako svetovni voditelji in finančniki, kot podjetniki in televizijske dive, ne manjkajo pa niti razvpiti kriminalci in teroristi.
Kateri so najvplivnejši zemljani?

Najvplivnejši zemljani niso nujno najbogatejši. (Vir: wordpress.com)

Moč je po mnenju nekaterih največji afrodizijak, medtem ko drugi menijo da pokvari človeka. Vsekakor je njena narava skrivnostna in neopredeljiva, saj se vpliv državnih voditeljev močno razlikuje od vpliva verskih vodij ali celo teroristov.

Pri pripravi Forbesove lestvice najvplivnejših zemljanov so za opredelitev moči upoštevali štiri kriterije, nato pa so kandidate razvrstili glede na skupno povprečno oceno.

Najprej so se vprašali na koliko ljudi ima kandidat vpliv. Papež Benedikt XVI, ki kot duhodni vodja vpliva na približno šestino svetovnega prebivalstva, se je uvrstil na 11. mesto lestvice, medtem ko je 8. mesto zasedel največji ameriški delodajalec Mike Duke, direktor veleblagovnice Wal-Mart.

V naslednjem koraku so ocenili finančna sredstva kandidatov in jih primerjali s premoženjem njihovih kolegov. Najbogatejši zemljan Bill Gates se je tako uvrstil na 10. mesto lestvice.

Nato so ugotavljali ali so kandidati vplivni na večih področjih. Italijanski minister Silvio Berlusconi, ki je hkrati še medijski monopolist in lastnik nogometnega velikana A.C.Milan, je zasedel 12. mesto, televizijska diva Oprah Winfrey, ki ima vpliv celo na izid predsedniških volitev, pa se je uvrstila na 45. mesto.

Četrti kriterij za uvrstitev na lestvico je bila aktivna uporaba svoje moči. S pomočjo vsestranskega razkazovanja svojega vpliva je tako ruskemu politiku Vladimirju Putinu uspelo zasesti 3. mesto.

Prvo mesto je po pričakovanjih zasedel ameriški predsednik Barack Obama, na drugem mestu se je znašel kitajski predsednik Hu Jintao, lestvica pa je postregla tudi z nekaj presenečenji. Bivšemu predsedniku amerike Georgeu W. Bushu se ni uspelo prebiti med najvplivnejše zemljane, Bill Clinton pa je prehitel mnoge predsednike vlad in se uvrstil na 31. mesto. Najvplivnejši ženski na lestvici sta Angela Merkel (15.mesto) in Hillary Clinton (17. mesto), med najvplivnejšimi zemljani pa najdemo tudi Applovega prvaka Steva Jobsa in Dalaj Lamo (39.mesto), ne manjkata pa niti zloglasni mehiški tihotapec Joaquin Guzman in Osama bin Laden.

 

Vir: Forbes

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje