Kaj si uspešni ljudje želijo, da bi vedeli pri svojih 22 letih?

Pomislite na čas, ko ste bili sami stari 22 let …. Po vsej verjetnosti si želite, da bi nekatera dejstva, s katerimi ste seznanjeni sedaj, vedeli tudi takrat. Pri Linkedlnu so se na to temo pogovarjali z uspešnimi posamezniki.
Kaj si uspešni ljudje želijo, da bi vedeli pri svojih 22 letih?

Kateri so tisti dejavniki, za katere si ultra uspešni ljudje želijo, da bi jih vedeli pri svojih 22 letih? (Vir slike: Business Insider)

Arianna Huffington, predsednica podjetja The Huffington Post

Arianna svetuje naj se mladi pri delu ne priženejo do skrajnih meja. Po njenem mnenju večina misli, da je manj spanja in neprestano opravljanje več nalog hkrati zagotovljena pot do uspeha, vendar pa je na svojem primeru spoznala, da temu ni tako: »Predolgo sem mislila skladno s kolektivno zmoto, da je izgorevanje nujna cena za dosego uspeha.«

In to je tudi dejstvo, za katerega si Arianna želi, da bi ga sama vedela pri 22 letih: »Želim si, da bi lahko šla do 22-letne sebe in si dopovedala, da se bo moje delovanje izboljšalo samo v primeru, če se bom zavezala ne samo delu, temveč tudi polnjenju baterij in osebni revitalizaciji v samem procesu.« Meni, da bi ji to zavedanje prihranilo veliko nepotrebnega stresa, skrbi in anksioznosti.

Deepak Chopra, ustanovitelj Chopra fundacije

»Sprejmite modrost negotovosti,« je rek, za katerega bi si Deepak Chopra želel, da bi ga ozavestil pri svojih 22-ih letih in ki bi ga obenem svetoval tudi mladim. »Na začetku svoje medicinske kariere sem točno vedel, kam sem namenjen. Česar pa se pri tem nisem zavedal, je negotovost življenja, in posledično tega, kaj slednja lahko naredi človeku.« Pri tem je bil včasih mnenja, da je gotovost njegov prijatelj in negotovost predstavlja njegovega sovražnika. »Takrat bi se tako v prvi vrsti želel zavedati, da obstaja modrost tudi v negotovosti, saj le-ta odpira vrata neznanemu in samo na tak način se življenje lahko stalno obnavlja.«

Suze Orman, voditeljica, avtorica in finančna svetovalka

»Denar vas ne bo nikoli definiral, vi boste definirali svoj lastni denar,« meni Suze Orman, ki jo poznamo kot televizijsko voditeljico, avtorico in finančno svetovalko.

»Pomen ne leži v vsoti, ki jo zaslužite, temveč v življenjskem stilu, ki si ga ustvarite s tem, kar imate,« poudarja. Potem ko je Ormanova svoja 20-ta preživela kot natakarica, ki ni nikoli zaslužila več kot 400 dolarjev mesečno, se je v 30-ih njen življenjski slog drastično spremenil, saj je postala uspešna finančna svetovalka in na mesec zaslužila več kot prej v celem letu. Vendar pa sama vidi problem v tem, da je takrat postala vzvišena in želela, da vsi okoli nje vidijo, kako dobro ji v finančnem smislu gre. Spoznala je, da pomen denarja leži v tem, za kaj konkretno ga zapravimo in da je pri tem izjemnega pomena, da imajo stvari, v katere vložimo svoj denar, dodano vrednost za našo osebnost.

Craig Newmark, ustanovitelj Craigslist-a

»Na svoji osebni znamki začnite delati že zgodaj in jo nato vzdržujte ter zaščitite,« poudarja Newmark, ustanovitelj Craigslista. »Mi piflarji nismo preveč uspešni pri tem in zato smo včasih nepravično etiketirani. Vse to pa je moč popraviti čez določen čas,« še dodaja.

Rachel Zoe, modna oblikovalka

»Ozavestite, pri čem ste resnično dobri,« pa je nasvet, ki bi ga 22-letni sebi in mladim podala Rachel Zoe. »Ko začenjate svojo kariero, je to obenem izjemno vznemirljiv in strašljiv čas,« poudarja modna stilistka. Njeni nasveti so tako sledeči: »Ne glejte na uro. Naučite se, v čem ste resnično dobri in ozavestite, v čem niste. Naučite se postaviti prioritete. Dvignite se nad dramo. Izstopajte na razgovorih za delo.«

Vir: BusinessInsider 

 

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje