Svetovanje pred ustanovitvijo podjetja

Katerih datumov ne smete spregledati letos?

Spletna stran TechCrunch je pripravila seznam odmevnejših dogodkov, ki se nam obetajo letu 2014. Ta seznam naj bi prispeval k okrepitvi in organizaciji tehnološke scene v Evropi, pravijo. Prepričani so namreč, da v Evropi vlada prava zmeda, saj ima vsaka država svojo konferenco za startupe.
ACCELMED projekt

ACCELMED projekt (Vir slike: sxc.hu)

Pregled omogoča lažji vpogled v zanimivo dogajanje.

Kaj se bo dogajalo januarja?

Od 7. do 10. januarja bo v Las Vegasu potekal sejem zabavne elektronike CES, ki nestrpno pričakuje prve obiskovalce. Ob koncu januarja bo Berlin gostil Hyberlin, ki povezuje evropske inovatorje s poslovneži in novinarji. Obiska vreden je tudi munchenski DLD (Digital-Life-Design). Med govorci bodo tudi Jeremy Allaire, John Brockman, Jennifer Jacquet, David Karp in drugi. Konec meseca (22. do 25. januarja) bo v Švici potekal WEF, World Economic Forum, na katerega pa je možno priti le s posebnim vabilom. Običajno gre za gostovanje večjih tehnoloških gigantov in startupov.

Februarja čakamo na …

Kar precej dogodkov. Pester mesec se bo začel s francoskim MIDEM-om, ki bo v Cannesu potekal med 1. in 4. februarjem. MIDEM k sebi privablja glasbene startupe. Na Otoku pa se bo s posebnim vabilom od 3. do 7. februarja možno udeležiti Seedcamp Week London, ki je namenjen povezovanju 20 najboljših in talentiranih ekip z mobilnega, programskega in drugih tehnoloških področij. Ravno v istem času bo v Ženevi potekal LIFT (5. do 7. februar), ki velja za enega najbolj pomembnih evropskih dogodkov s področja inovacij in digitalne tehnologije.

TechCrunch seveda toplo priporoča obisk The Crunchies, ki bo 10. februarja v San Franciscu, kjer bodo podeljevali TechCruch nagrade. Glasovanje se bo začelo v prihodnjih dneh. Med 11. In 12. februarjem bo v Londonu še Finovate, sledili bodo še TechChill Baltics, pariški Netexplo.org, newyorški Decoded Fashion Tech, turški Startup Turkey (20.-22. februar), londonski Fashion Week (14.-18. februar), Social Media Week (17.-21. februar) in španska Mobile World Congress (24. – 27. februar) ter 4 Years from Now (24.-27. februar).

Marca čakamo na …

Na kar šest pomembnejših dogodkov, ki jih bo gostila Velika Britanija: London Web Summit, The Guardian Cahnging Media Summit (18. in 19. marec), FutureEverything Festival (27. marec – 1. april), Scaling Startups (26. in 27. marec), Economist Technology Frontiers 2014 (27. marec) in NACUE Startup Career Launchpad (28. marec). Med dogodke, ki jih je na svoj koledar uvrstil TechCrunch, so tudi jordanski MENA ICT Forum, hannoverski CeBit (10. do 14. marec), teksaški SXSW Interactive (7. – 16. marec), newyorški F.ounders NYC, lizbonski Go Youth Conference (16. in 17. marec), ArabNet v Bejrutu, EU Digital Agenda Assembly v Atenah (18. – 20. marec) in GDC SF v San Franciscu (17. – 21. marec).

April je čas za …

Demo U.S. v San Franciscu (3. april), FailCon Europe v Londonu (8. april), MiPCube v Cannesu (7. – 10. april), LOGIN.LT v Litvi (10. In 11. april), Webexpo.net v Pragi (11. in 12. april), švedski Startup Day (26. april), poljski Railsberry in istanbulski World Economic Forum on Europe (27.- 29. april).

Maja v svoje beležke ne pozabite zapisati …

Datumov, kot je 5. maj, ko se začne newyorški Disrupt. Tudi sicer bo maja precej pestro v Berlinu, saj bo gostil Next Berlin (5. in 6. maj), Heureko (6. maj), Berlin Web Week (6. in 7. maj) in CapitalOnStage. London bo gostil Decoded Fashion Tech (10. – 14. maj), Bacon (16. in 17. maj) in Digital Shoreditch. Med pomembnejše dogodke so pri TechCrunhu uvrstili še škotski dogodek Engage Invest Exploit, splitski Shift Split, južnoafriški dogodek Net Prophet, ruski Forum SPB, britanski Thinking Digital in The D Conference v Kaliforniji.

Poletje bo pestro!

Junija ne zamudite: Startup Village v Moskvi (2. in 3. junij), innotechsummit v Londonu (4. in 5. junij), Le Web London v Londonu (9. in 10. junij), Midnight Picth Fest na Finskem (12. in 13. junij), Startup Island na Hvaru, SparkMe v Budvi (19. in 20. junij), Startup Summit v Pragi (21. junij), ICT Spring Europe v Luksemburgu, MLove Berlin v Berlinu (25.-27. junij) in NOAH v San Franciscu. Julija bo nekoliko manj dogodkov – Berlin bo gostil Tech Open Air Berlin, Munchen DLD Women, Nairobi Tech4Africa Nairobi in Hrvaška RockPaperStartups.me -, prav tako avgusta – Young Rewired State v Veliki Britaniji, GDC Europe v Nemčiji, Rock, Paper, Startups na Hrvaškem, MediaEvolution.se na Švedskem, Turing Tech Festival na Škotskem in Burning Man v Nevadi.

Septembra več dogodkov

Med septembrske dogodke, ki jih ne gre zamuditi, je TechCrunch uvrstil berlinski IFA (5.-10. september), CTIA v Las Vegasu (9. -11. september) in TechCrunch Disrupt SF v San Franciscu. Omeniti je treba tudi londonski Campus Party London, Startup Lisboa Demoa Dey, belgijski Fast FWD Conference, londonske Investors AllStars, Overtheair.org in MindTheProduct, španski White Bull Summit, dunajski Pioneers Festival, dublinska Dublin Web Summit in F.ounders ter – TechCrunch Disrupt Europe and Hackathon, katerega datum pa za zdaj še ni potrjen.

November bo v znamenju Silicijeve doline

V začetku in koncu novembra bosta v Veliki Britaniji potekala dogodka Silicon Valley Comes to the UK in Silicon Valley Comes to Oxford. Pestro pa bo tudi v drugih državah – Portugalska bo gostila Explorers Conference in Codebits, Turčija Webit, Velika Britanija Noah Conference, Apps World in SVC2UK. Omeniti je treba tudi Egipt, ki bo gostil Rise Up Summit, Monako, kjer bo Monaco Media Forum in Bolgarijo, kjer se bo konec novembra odvijal Startup Conference Next.

Decembra bo bolj mirno

TechCrunch decembra priporoča dva dogodka: Startup AddVenture v Kijevu (3. in 4. december), in pariški LeWeb. Decembra bo Miami gostil SIME Miami, Budimpešta Stretch, Moskva TechCrunch Moscow 2014 in Pariz API Days.

Vir: TechCrunch

Oznake: