Katerim startupom se v Indiji obeta svetla prihodnost?

Ko ekonomisti in podjetniki izdelujejo napovedi, katera država se bo povzpela na vrh globalnega tržišča, se Kitajska in Indija vedno uvrščata na najvišja mesta. Kitajska je trenutno drugo največje svetovno gospodarstvo, medtem ko indijsko doživlja pravi razcvet.
Katerim startupom se v Indiji obeta svetla prihodnost?

Indija, vzhajajoča dežela startupov (Vir slike: YouTube).

Indija ima danes več kot 48 milijonov malih podjetjih, kar je za dvakrat več kot v ZDA (23 milijonov). Večina podjetij, štiri od desetih, se ukvarja s prodajo, precej manj pa je zanimanja za modno industrijo (8,75 odstotkov), hrano in pijačo (7 odstotkov), storitve (6,2 odstotkov), avtomobilizem (3,6 odstotkov) in pohištvo (3,2 odstotkov).

Podatki indijskih oblasti kažejo, da njihova mikro, mala in srednja podjetja prispevajo skoraj 8 odstotkov državnega BDP-ja in 40 odstotkov celotnega izvoza. Mala podjetja v Indiji ustvarijo 1,3 milijonov delovnih mest in prispevajo največji delež zaposlitev, če ne upoštevamo kmetijstva.

Mikro podjetja v proizvodnem sektorju so tista, ki ne presežejo 250.000 indijskih rupij (3.567 evrov), mala, tisti, ki zaslužijo več kot 250.000 indijskih rupij in manj kot 50.000.000 indijskih rupij (713 tisoč evrov), srednja podjetja pa so tista, ki presežejo 50 milijonov indijskih rupij in manj kot 100 milijonov indijskih rupij (1.427.000 evrov). V storitvenem sektorju so ohlapnejši pogoji: mikro ne presežejo 10.000 rupij, mala med 10 tisoč 20.000.000 rupij, srednja pa od 20.000.000 in ne več kot 50.000.000 rupij, je zapisano na strani indijskega ministrstva za mikro, mala in srednja podjetja.

Okoli 15 tisoč lastnikov malih podjetij se je povezalo z eBay India, prek katerega pošiljajo svoje izdelke po celem svetu. Ta izvoz predstavlja tretjino celotne prodaje na platformi. Podatki kažejo, da se izdelek, ki ga je ustvaril indijski proizvajalec, na mednarodnih trgih prek eBay India proda vsakih 10 sekund.

Večina podjetnikov v Indiji začne z minimalnim finančnih vložkom, kar predstavlja oviro za njihov zagon in razcvet. Pomanjkanje dobre finančne podpore se rezultira v stagnaciji rasti malih podjetij.

Rastoča podjetniška kultura, podpora s strani vlade in vedno večje možnost za financiranje dajejo Indiji nov zagon na področju podjetništva.

Na indijskih spletnih straneh, ki se ukvarjajo s podjetništvom, je zaslediti tudi številne nasvete, s katerimi področji naj se tako podjetnice kot podjetniki ukvarjajo. Svetujejo, naj se ukvarjajo s poslom, povezanim z otroki, od varstva otrok, otroške prehrane, inštrukcij, podoben nasvet dajejo tudi z upokojenci. Med nasveti so tudi ideje za notranje oblikovanje, finančno načrtovanje in svetovanje, borzno posredništvo, nutricionizem, organizacija dogodkov in posel, ki naj ga primarno ustvarijo na spletu. Svetujejo, naj odmislijo svojo okolico in državne meje. Naj pokukajo čez nje. S tem nasvetom se strinjajo tudi mnogi slovenski startupi, ki se že primarno osredotočijo na tujino.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje