Kawboom – zmagovalec Imagine Cup kategorije Igre

Kawboom je prejel častni naziv kategorije Igre! Finalni izbor za Imagine Cup, ki predstavlja mednarodno tekmovanje na področjih inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja, je že nekaj let magnet za študente inovativnih zamisli z vsega sveta.
Kawboom – zmagovalec Imagine Cup kategorije Igre

Kawboom – zmagovalec Imagine Cup kategorije Igre (fotografija: arhiv ekipe Kawboom)

Kawboom je zmagovalec kategorije Igre, Imagine Cup tekmovanja, ki je že 12. zapovrstjo potekal tudi pri nas. Tako se bo poleg še dveh zmagovalcev v kategorijah Svetovno državljanstvo – OKEANA in v kategoriji Inovacije – Shop or Drop v regionalnem polfinalu potegoval za uvrstitev na svetovni finalni del tekmovanja, ki se bo julija odvil v Seattlu, v ZDA.

Zmagovalec v kategoriji Igre

Sama igra Kawboom zveni precej preprosto; na začetku naj bi vsak igralec prejel bombo, ki je opremljena z odštevalnikom časa, igralec naj bi nato izbral prijatelja, kateremu želi podtakniti bombo, odštevalnik na bombi pa naj bi se sprožil in se prikazal v bazi prijatelja. Pri tem gre za igro časa, saj mora napadeni prijatelj bombo pravočasno odkriti in jo podtakniti nekomu drugemu, še preden se izteče čas.

Pogovarjali smo se s Klemnom iz Kawboom >>

»Zmaga na nacionalni ravni nam predstavlja pomemben mejnik v razvoju naše igre. Razvoj novih produktov je sam po sebi zelo zahteven proces. Kot študentje se lotevamo tega procesa brez neke strokovne podpore in seveda brez plačil, kar še dodatno otežuje že tako zahtevno nalogo. Doseganje zastavljenih mejnikov je pomembno za merjenje napredka in seveda za motivacijo članov ekipe. Po drugi strani pa se zavedamo, da je Imagine Cup odlična odskočna deska za doseganje mednarodnih uporabnikov in medijske pozornosti,« pojasnjuje Klemen Plazar in še dodaja: »Naša vizija je že od samega začetka enaka. Razviti odlično igro, ki jo bodo uporabniki absolutno ljubili in obenem zagnati hitro rastoče podjetje.«

Oglejte si video napovednik za to zanimivo igro!

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje