Kdaj lahko novi iPhone pričakujemo v Sloveniji?

Avtor — 24.09.2014
Novica o rekordni prodaji je odjeknila – Apple je v le treh dneh prodal kar 10 milijonov iPhonov 6 in iPhonov 6 Plus. Prodaja je stekla v 10 državah, vse več pa je tudi takšnih, ki jih zanima, kdaj bo na voljo Slovencem.
Kdaj lahko novi iPhone pričakujemo v Sloveniji?

Kdaj lahko pričakujemo novi model iPhone v Sloveniji (Vir slike: Apple)

»Nova iPhone 6 in iPhone 6 Plus sta presegla naša pričakovanja,« je ob rekordnem uvodnem prodajnem vikendu povedal Tim Cook, izvršni direktor Appla. Ob tem se je še zahvalil vsem strankam, ki so pripomogle k najboljšemu prodajnemu začetku do zdaj. Od prejšnjega petka je novi model na voljo potrošnikom v ZDA, Veliki Britaniji, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Hongkongu, Portoriku in Singapurju. Število držav, ki so začele s prodajo na otvoritveni vikend, je bilo letos deset, lani ob nastopu iPhone 5S in 5C enajst, največ pa jih je bilo ob predstavitvi iPhone 3G. Takrat jih je bilo kar 21.

Vsako leto nov rekord

Sicer pa se lahko Apple pohvali z vsakoletnimi rekordi ob začetku prodaje. Lani je ob prvem prodajnem vikendu prodal 9 milijonov iPhone 5S in iPhone 5C, leta 2012 pa 5 milijonov iPhone 5. Letos, kot rečeno, pa kar 10 milijonov. Sicer pa se Apple poleg novih prodajnih rekordov vsako leto pohvali tudi z dolgimi vrstami kupcev, ki že nekaj dni pred predstavitvijo taborijo in čakajo na novi model.

Ste že preizkusili iOS8?

Kaj pravi Simobil?

Ta teden bo Apple začel s prodajo iPhone 6 in iPhone 6 Plus še v 22 državah – v naši soseščini bo na voljo Avstrijcem in Italijanom. In kako je s prihodom iPhona 6 in 6 Plus v Slovenijo? Na Simobilu pravijo, da bodo »novi iPhone ponudili v najkrajšem možnem času«. O datumu in cenah posameznih modelov bodo vse zainteresirane pravočasno obvestili.

Pričakovanja tudi na strani Simobila

Prodajnih številk o tem, koliko starejših modelov iPhonov so v prvih dneh prodaje prodali, ne smejo razkrivati zaradi pogodb z dobavitelji. So pa potrdili, »da je iPhone vedno bil in je še vedno med najbolj zaželenimi telefoni« v njihovi ponudbi. Glede na povpraševanje pričakujejo, da bo tudi novi iPhone ostal med najbolj zaželenimi.

Oznake: , , ,