Kdo so finalisti razpisa Žur z razlogom?

Avtor — 26.08.2013
Na zadnji sobotni večer v avgustu bo v ljubljanskem parku Tivoli že dvanajsti dobrodelni Žur z razlogom z Umekom, našim najboljšim didžejem v svetovnem merilu. Tudi znotraj letošnjega Žura z razlogom bo zbrana sredstva prejel projekt, izbran s pomočjo razpisa in glasovanja.

Strokovna komisija je izbrala šest projektov. Prejemnika sredstev bodo izglasovali mladi, ki lahko vse do 29. avgusta na spletni strani Žura z razlogom glasujejo za izbranega finalista. Razglasitev zmagovalca bo na samem dogodku, 31. avgusta, v parku Tivoli.

V ožji izbor so se uvrstili projekti z različnih interesnih področij, vsem pa je skupen pridih družbene odgovornosti.

Mladi tako lahko svoj glas oddajo projektu Orto huda soba / Orto hud flet kolektiva Trash design, projektu Hiša SRCe – Hiša rešitev za mlade Zavoda Študentska svetovalnica, projektu S project Zavoda za ustvarjanje priložnosti za mlade S, projektu PKP Pogumni. Kreativni. Podjetni. organizacije TiPovej!, Zavod za ustvarjalno družbo, projektu Pripravniki Mladinske mreže MaMa in projektu Z Otoka v svet – mednarodno usposabljanje na evropskih filmskih festivalih organizacije Otok, zavoda za razvijanje filmske kulture Ljubljana. Lani je največ glasov prejel projekt Služba me ne išče, ki ga je na razpis prijavil zavod Nefiks.

»Člani komisije smo letos izbirali med 25 raznolikimi projekti, veliko od njih jih je bilo zelo kreativnih in kakovostnih. Komisija je dala prednost projektom, ki izstopajo po idejni in izvedbeni zasnovi ter tudi najbolj odražajo duh časa mladih. Finalisti prihajajo z različnih področij, zato verjamemo, da bodo mladi med njimi našli svoje favorite,« je v imenu komisije povedala Tamara Valenčič, članica komisije ter direktorica službe za korporativno komuniciranje in strateško upravljanje človeških virov v Si.mobilu.

»Podpiram vključitev mladih v končno odločitev o prejemniku sredstev, saj so prav vsi izbrani projekti zasnovani ravno za njih. Letos smo šli še korak dlje – mladi imajo namreč možnost aktivno sodelovati pri izvedbi projektov kot prostovoljci in tako pridobiti dragocene izkušnje,« je še dodala Valenčičeva.

Razpisno komisijo poleg Tamare Valenčič sestavljajo še Denis Oštir, urednik oddaje 24ur in mnenjski vodja na družabnih omrežjih, dr. Eva Boštjančič, docentka za psihologijo dela na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, in Matevž Klanjšek, soustanovitelj uspešnega mednarodnega podjetja Celtra, v katerem opravlja funkcijo direktorja produktnega razvoja.

O Žuru z razlogom

Od 10. decembra 2004, ko se je v centru Ljubljane prvič zbrala množica mladih in skozi zabavo zbirala donacije za vrstnike, do danes, je preko 153.000 mladih skupaj s Si.mobilom in partnerji na enajstih dogodkih zbralo več kot 235.000 EUR. Donacije so lahko mladi sprva prispevali s pomočjo SMS donacije, od leta 2009 naprej pa z vstopnino z namenom v znesku 1 EUR.

Mladi so tako do sedaj v okviru Žura z razlogom podprli fundacijo Mali vitez, ki pomaga mladim, ozdravljenim od raka in društvo Beli obroč Slovenije, ki opozarja na problematiko nasilja med mladimi in nad njimi. V letu 2012 so bila sredstva prvič podeljena s pomočjo razpisa in glasovanja. Mladi so največ glasov namenili projektu Služba me ne išče zavoda Nefiks.

Oznake: , , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje