Kdo so podjetniki, ki ne rabijo spanca?

Raziskave pravijo, da povprečen človek potrebuje približno 8 ur spanca vsako noč, da lahko naslednji dan svoje delo opravlja brez težav. A nekateri izjemni podjetniki dokazujejo, da pravilo ne velja za vse. Poglejmo si, kdo so poslovneži, ki kljub malo spanca svoje delo opravljajo odlično!
Kdo so podjetniki, ki ne rabijo spanca?

Kdo so podjetniki, ki ne rabijo spanca? (Vir slike: sxc.hu)

Marissa Mayes, direktorica spletnega giganta Yahoo, je zaslovela predvsem zaradi izrednega truda, ko je bila še zaposlena pri Googlu. Več tednov je delala kar po 130 ur tedensko, zato ji je ostajalo zelo malo časa za spanje. Da podjetnica funkcionira normalno, potrebuje dnevno le od 4 do 6 ur spanja, baterije pa si napolni na tedenskih počitnicah, na katere odide vsake 4 mesece.

Jack Dorsey, ustanovitelj Twitterja in direktor startupa Square, je nekoč pojasnil, da si za vsakega izmed obeh svetovno uspešnih startupov dnevno vzame od 8 do 10 ur časa. Torej mu za spanje ostane le 4 do 6 ur dnevno, včasih še manj!

Donald Trump, ameriški milijonar in svetovno znani podjetnik, svoj uspeh pripisuje dejstvu, da vsako noč spi zgolj 3 do 4 ure. Zaradi odrekanja spancu mu veliko več časa ostane za vodenje poslov, kar mu daje veliko prednost pred konkurenco.

Indra Nooyi, direktorica in predsednica podjetja PepsiCo, je ena najbolj izstopajočih managerk na svetu. Toda, da je dosegla sloves, kot ga uživa danes, je zelo garala. V povprečju namreč spi le 4 ure na noč ali manj.

Razmišljate o ustanovitvi podjetja?

Barack Obama, ameriški predsednik, sicer ni podjetnik, je pa zgolj zaradi trdega dela in odrekanja prišel na visok položaj. Obama ponavadi k počitku leže šele ob enih zjutraj, na nogah pa je vsako jutro že ob sedmih zjutraj. A zaradi nujnih odločitev, s katerimi ga njegovo osebje sooča sredi noči, velikokrat spi še veliko manj časa.

Tom Ford, direktor modnega podjetja Gucci, na noč prespi le 3 ure. Kljub temu pa mu očitno ne primanjkuje energije, saj je v času njegovega vodenja vrednost podjetja Gucci zrasla za kar 90 odstotkov!

Vir: Business Insider

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje