Kdo so podjetniki, ki ne rabijo spanca?

Raziskave pravijo, da povprečen človek potrebuje približno 8 ur spanca vsako noč, da lahko naslednji dan svoje delo opravlja brez težav. A nekateri izjemni podjetniki dokazujejo, da pravilo ne velja za vse. Poglejmo si, kdo so poslovneži, ki kljub malo spanca svoje delo opravljajo odlično!
Kdo so podjetniki, ki ne rabijo spanca?

Kdo so podjetniki, ki ne rabijo spanca? (Vir slike: sxc.hu)

Marissa Mayes, direktorica spletnega giganta Yahoo, je zaslovela predvsem zaradi izrednega truda, ko je bila še zaposlena pri Googlu. Več tednov je delala kar po 130 ur tedensko, zato ji je ostajalo zelo malo časa za spanje. Da podjetnica funkcionira normalno, potrebuje dnevno le od 4 do 6 ur spanja, baterije pa si napolni na tedenskih počitnicah, na katere odide vsake 4 mesece.

Jack Dorsey, ustanovitelj Twitterja in direktor startupa Square, je nekoč pojasnil, da si za vsakega izmed obeh svetovno uspešnih startupov dnevno vzame od 8 do 10 ur časa. Torej mu za spanje ostane le 4 do 6 ur dnevno, včasih še manj!

Donald Trump, ameriški milijonar in svetovno znani podjetnik, svoj uspeh pripisuje dejstvu, da vsako noč spi zgolj 3 do 4 ure. Zaradi odrekanja spancu mu veliko več časa ostane za vodenje poslov, kar mu daje veliko prednost pred konkurenco.

Indra Nooyi, direktorica in predsednica podjetja PepsiCo, je ena najbolj izstopajočih managerk na svetu. Toda, da je dosegla sloves, kot ga uživa danes, je zelo garala. V povprečju namreč spi le 4 ure na noč ali manj.

Razmišljate o ustanovitvi podjetja?

Barack Obama, ameriški predsednik, sicer ni podjetnik, je pa zgolj zaradi trdega dela in odrekanja prišel na visok položaj. Obama ponavadi k počitku leže šele ob enih zjutraj, na nogah pa je vsako jutro že ob sedmih zjutraj. A zaradi nujnih odločitev, s katerimi ga njegovo osebje sooča sredi noči, velikokrat spi še veliko manj časa.

Tom Ford, direktor modnega podjetja Gucci, na noč prespi le 3 ure. Kljub temu pa mu očitno ne primanjkuje energije, saj je v času njegovega vodenja vrednost podjetja Gucci zrasla za kar 90 odstotkov!

Vir: Business Insider

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje