Kickstarter: Kaj je novega?

Na spletni platformi Kickstarter, kjer podjetniki zbirajo denarna sredstva, potrebna za uresničitev svojih poslovnih idej, se je v preteklosti že predstavilo nekaj slovenskih projektov. A za pokušino si poglejmo dva zanimiva tuja projekta, ki sta pokazala velik potencial.
Kickstarter: Kaj je novega?

Kickstarter: Kaj je novega? (Vir slike: Freeimages.com)

WakaWaka Base

Produkt WakaWaka Base predstavlja naslednji korak v evoluciji prenosnih sončnih celic. Serijski Kickstarterjevci, ki stojijo za projektom, so se na to crowdfunding platformo s produktom WakaWaka tokrat obrnili že tretjič in težko je reči, da zanimanje za njihov produkt pojenja.

V javnosti so priljubljeni predvsem zaradi dejstva, da vodijo močno dobrodelno obarvano kampanjo, ki je v prvi vrsti namenjena pomoči ljudem v revnih deželah. Delujejo namreč po principu: “kupi enega, podari enega”.

Leta 2012 je prvi projekt ekipe, imenovan WakaWaka Lights, prinesel luč v življenja 800 revnih otrok v Tanzaniji. Leto dni kasneje je ekipa na Kickstarterju predstavila nov projekt, imenovan WakaWaka Power, ki je zbral več kot 419 tisoč dolarjev, toda tik preden bi morala izpolniti svojo obljubo in podpornikom dostaviti nagrade, je v Siriji prišlo do hude humanitarne krize. Mednarodni komite za ubežnike je ekipo naprosil, da prvo serijo nagrad namesto podpornikom namenijo tamkajšnjim ubežnikom, kar so podporniki sprejeli s ponosom. Kasneje je uspešno pomagala tudi družinam na Haitiju, ki ga je leta 2010 prizadel hud potres. 

Kaj pravzaprav so produkti WakaWaka? Gre za inovativne naprave, ki solarno energijo pretvarjajo v baterijsko moč in uporabniku omogočajo, da z njo poveže katerokoli drugo napravo preko vtičnika USB. Napolnjena baterija, ki ima kapaciteto 5 ali 10 tisoč mAh, zadostuje za polnjenje večih pametnih mobilnikov ali pa za poganjanje luči za skoraj cel teden. 

Produkt WakaWaka (Vir slike: Kickstarter)

Tudi zadnji produkt iz družine WakaWaka je bil na Kickstarterju toplo sprejet, saj je v borih treh dneh že presegel zastavljeni cilj za več kot 100 odstotkov. Časa za zbiranje pa je še več kot dovolj, saj se kampanja zaključi 13. novembra 2014.

Več o projektu >>

Zubits

Na Kickstarterju odlično kaže še enemu zanimivemu projektu. Majhna, a inovativna naprava Zubits je namenjena vsem, ki radi obujejo superge, a jim zavezovanje vezalk ni najljubše opravilo. Majhen magnet, ki se ga namesti direktno na vezalke, omogoča hitro in enostavno obuvanje čevljev ter še hitrejše sezuvanje. 

Zubits (Vir slike: Kickstarter)

Projekt je na Kickstarterju šele dobra dva tedna, a zastavljeni cilj že presega za več kot 500 odstotkov. Podprlo ga je namreč kar 3900 podpornikov, številka pa se bo do 5. novembra 2014, ko se kampanja zaključi, zagotovo še povečala.

Več o projektu >> 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje