Kickstarter: Kaj je novega?

Na spletni platformi Kickstarter, kjer podjetniki zbirajo denarna sredstva, potrebna za uresničitev svojih poslovnih idej, se je v preteklosti že predstavilo nekaj slovenskih projektov. A za pokušino si poglejmo dva zanimiva tuja projekta, ki sta pokazala velik potencial.
Kickstarter: Kaj je novega?

Kickstarter: Kaj je novega? (Vir slike: Freeimages.com)

WakaWaka Base

Produkt WakaWaka Base predstavlja naslednji korak v evoluciji prenosnih sončnih celic. Serijski Kickstarterjevci, ki stojijo za projektom, so se na to crowdfunding platformo s produktom WakaWaka tokrat obrnili že tretjič in težko je reči, da zanimanje za njihov produkt pojenja.

V javnosti so priljubljeni predvsem zaradi dejstva, da vodijo močno dobrodelno obarvano kampanjo, ki je v prvi vrsti namenjena pomoči ljudem v revnih deželah. Delujejo namreč po principu: “kupi enega, podari enega”.

Leta 2012 je prvi projekt ekipe, imenovan WakaWaka Lights, prinesel luč v življenja 800 revnih otrok v Tanzaniji. Leto dni kasneje je ekipa na Kickstarterju predstavila nov projekt, imenovan WakaWaka Power, ki je zbral več kot 419 tisoč dolarjev, toda tik preden bi morala izpolniti svojo obljubo in podpornikom dostaviti nagrade, je v Siriji prišlo do hude humanitarne krize. Mednarodni komite za ubežnike je ekipo naprosil, da prvo serijo nagrad namesto podpornikom namenijo tamkajšnjim ubežnikom, kar so podporniki sprejeli s ponosom. Kasneje je uspešno pomagala tudi družinam na Haitiju, ki ga je leta 2010 prizadel hud potres. 

Kaj pravzaprav so produkti WakaWaka? Gre za inovativne naprave, ki solarno energijo pretvarjajo v baterijsko moč in uporabniku omogočajo, da z njo poveže katerokoli drugo napravo preko vtičnika USB. Napolnjena baterija, ki ima kapaciteto 5 ali 10 tisoč mAh, zadostuje za polnjenje večih pametnih mobilnikov ali pa za poganjanje luči za skoraj cel teden. 

Produkt WakaWaka (Vir slike: Kickstarter)

Tudi zadnji produkt iz družine WakaWaka je bil na Kickstarterju toplo sprejet, saj je v borih treh dneh že presegel zastavljeni cilj za več kot 100 odstotkov. Časa za zbiranje pa je še več kot dovolj, saj se kampanja zaključi 13. novembra 2014.

Več o projektu >>

Zubits

Na Kickstarterju odlično kaže še enemu zanimivemu projektu. Majhna, a inovativna naprava Zubits je namenjena vsem, ki radi obujejo superge, a jim zavezovanje vezalk ni najljubše opravilo. Majhen magnet, ki se ga namesti direktno na vezalke, omogoča hitro in enostavno obuvanje čevljev ter še hitrejše sezuvanje. 

Zubits (Vir slike: Kickstarter)

Projekt je na Kickstarterju šele dobra dva tedna, a zastavljeni cilj že presega za več kot 500 odstotkov. Podprlo ga je namreč kar 3900 podpornikov, številka pa se bo do 5. novembra 2014, ko se kampanja zaključi, zagotovo še povečala.

Več o projektu >> 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje