Kickstarter: Kaj je novega?

Crowdfunding platforma Kickstarter, kjer podjetniki zbirajo denarna sredstva za uresničitev svojih poslovnih idej, je do uspeha pomagala že mnogim podjetnikom. Za pokušino si poglejmo dva zanimiva tuja projekta, ki sta že v samem začetku pokazala velik potencial.
Kickstarter: Kaj je novega?

Kickstarter: Kaj je novega? (Vir slike: Hendo, kickstarter.com)

NOPE – varovalo za vgrajene kamere na mobilnikih in računalnikih

Na Kickstarterju odlično kaže ekipi izkušenih podjetnikov, ki je tokrat kot že svoj šesti projekt na tej crowdfunding platformi predstavila produkt NOPE.

Gre za varovalo, ki se ga enostavno namesti na vgrajene kamere na mobilnih telefonih in računalnikih in ki preprečuje nepridipravom, da bi si zagotovili nepooblaščen vpogled v življenja uporabnikov preko spletne kamere. Prav lahko se namreč zgodi, da uporabnik na svoj računalnik nenamenoma namesti katerega izmed virusov, ki tretjim osebam omogočajo snemanje z njegovo spletno kamero. 

NOPE elegantno prekrije spletno kamero (Vir slike: Kickstarter)

Ekipa si je za produkt, ki si ga podporniki lahko zagotovijo že za 5 dolarjev, zastavila cilj v višini 500 dolarjev, toda že v slabih petih dneh je cilj močno presegla in zbrala že več kot 60 tisoč dolarjev. Elegantna zasnova, uporaben produkt in nizka cena so v tem primeru delovali kot magnet za kupce, ki so projekt na Kickstarterju množično podprli.

Več o projektu >>

HENDO – lebdeča rolka

Kickstarter osvaja še en zanimiv projekt: lebdeča rolka HENDO, ki športnim navdušencem omogoča, da se namesto na koleščkih gibljejo kar po zraku. HENDO namreč deluje na principu magnetne blazine, ki se ustvari na kovinski podlagi, kar povzroča lebdenje rolke – in njenega voznika. 

Je HENDO prevozno sredstvo prihodnosti? (Vir slike: Kickstarter)

Takšna omejitev, ki preprečuje, da bi HENDO lahko postala vsakdanje prevozno sredstvo, pa ni ustavila podpornikov, ki so projekt na Kickstarterju množično podprli. Ekipa, ki stoji za projektom, je zastavljeni cilj v višini 250 tisoč dolarjev presegla že v dveh dneh, znesek pa bo najverjetneje še precej narastel, saj se zbiranje zaključi šele 15. decembra 2014.

Več o projektu >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje