Kickstarter: Kaj je novega?

Crowdfunding platforma Kickstarter, kjer podjetniki zbirajo denarna sredstva za uresničitev svojih poslovnih idej, je do uspeha pomagala že mnogim podjetnikom. Za pokušino si poglejmo dva zanimiva tuja projekta, ki sta že v samem začetku pokazala velik potencial.
Kickstarter: Kaj je novega?

Kickstarter: Kaj je novega? (Vir slike: Hendo, kickstarter.com)

NOPE – varovalo za vgrajene kamere na mobilnikih in računalnikih

Na Kickstarterju odlično kaže ekipi izkušenih podjetnikov, ki je tokrat kot že svoj šesti projekt na tej crowdfunding platformi predstavila produkt NOPE.

Gre za varovalo, ki se ga enostavno namesti na vgrajene kamere na mobilnih telefonih in računalnikih in ki preprečuje nepridipravom, da bi si zagotovili nepooblaščen vpogled v življenja uporabnikov preko spletne kamere. Prav lahko se namreč zgodi, da uporabnik na svoj računalnik nenamenoma namesti katerega izmed virusov, ki tretjim osebam omogočajo snemanje z njegovo spletno kamero. 

NOPE elegantno prekrije spletno kamero (Vir slike: Kickstarter)

Ekipa si je za produkt, ki si ga podporniki lahko zagotovijo že za 5 dolarjev, zastavila cilj v višini 500 dolarjev, toda že v slabih petih dneh je cilj močno presegla in zbrala že več kot 60 tisoč dolarjev. Elegantna zasnova, uporaben produkt in nizka cena so v tem primeru delovali kot magnet za kupce, ki so projekt na Kickstarterju množično podprli.

Več o projektu >>

HENDO – lebdeča rolka

Kickstarter osvaja še en zanimiv projekt: lebdeča rolka HENDO, ki športnim navdušencem omogoča, da se namesto na koleščkih gibljejo kar po zraku. HENDO namreč deluje na principu magnetne blazine, ki se ustvari na kovinski podlagi, kar povzroča lebdenje rolke – in njenega voznika. 

Je HENDO prevozno sredstvo prihodnosti? (Vir slike: Kickstarter)

Takšna omejitev, ki preprečuje, da bi HENDO lahko postala vsakdanje prevozno sredstvo, pa ni ustavila podpornikov, ki so projekt na Kickstarterju množično podprli. Ekipa, ki stoji za projektom, je zastavljeni cilj v višini 250 tisoč dolarjev presegla že v dveh dneh, znesek pa bo najverjetneje še precej narastel, saj se zbiranje zaključi šele 15. decembra 2014.

Več o projektu >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje