Kickstarter: Kaj je novega?

Crowdfunding platforma Kickstarter, kjer podjetniki zbirajo denarna sredstva za uresničitev svojih poslovnih idej, je do uspeha pomagala že mnogim podjetnikom. Za pokušino si poglejmo dva zanimiva tuja projekta, ki sta že v samem začetku pokazala velik potencial.
Kickstarter: Kaj je novega?

Kickstarter: Kaj je novega? (Vir slike: Hendo, kickstarter.com)

NOPE – varovalo za vgrajene kamere na mobilnikih in računalnikih

Na Kickstarterju odlično kaže ekipi izkušenih podjetnikov, ki je tokrat kot že svoj šesti projekt na tej crowdfunding platformi predstavila produkt NOPE.

Gre za varovalo, ki se ga enostavno namesti na vgrajene kamere na mobilnih telefonih in računalnikih in ki preprečuje nepridipravom, da bi si zagotovili nepooblaščen vpogled v življenja uporabnikov preko spletne kamere. Prav lahko se namreč zgodi, da uporabnik na svoj računalnik nenamenoma namesti katerega izmed virusov, ki tretjim osebam omogočajo snemanje z njegovo spletno kamero. 

NOPE elegantno prekrije spletno kamero (Vir slike: Kickstarter)

Ekipa si je za produkt, ki si ga podporniki lahko zagotovijo že za 5 dolarjev, zastavila cilj v višini 500 dolarjev, toda že v slabih petih dneh je cilj močno presegla in zbrala že več kot 60 tisoč dolarjev. Elegantna zasnova, uporaben produkt in nizka cena so v tem primeru delovali kot magnet za kupce, ki so projekt na Kickstarterju množično podprli.

Več o projektu >>

HENDO – lebdeča rolka

Kickstarter osvaja še en zanimiv projekt: lebdeča rolka HENDO, ki športnim navdušencem omogoča, da se namesto na koleščkih gibljejo kar po zraku. HENDO namreč deluje na principu magnetne blazine, ki se ustvari na kovinski podlagi, kar povzroča lebdenje rolke – in njenega voznika. 

Je HENDO prevozno sredstvo prihodnosti? (Vir slike: Kickstarter)

Takšna omejitev, ki preprečuje, da bi HENDO lahko postala vsakdanje prevozno sredstvo, pa ni ustavila podpornikov, ki so projekt na Kickstarterju množično podprli. Ekipa, ki stoji za projektom, je zastavljeni cilj v višini 250 tisoč dolarjev presegla že v dveh dneh, znesek pa bo najverjetneje še precej narastel, saj se zbiranje zaključi šele 15. decembra 2014.

Več o projektu >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje