Kickstarter: Kako kaže slovenskim projektom?

Bliža se 13. november 2013, datum, ko bo Kickstarter uradno vstopil tudi na ozemlje Avstralije in na Nove Zelandije. Ker pa smo zadnje dni priča kar nekaj slovenskim projektom, ki na Kickstarterju iščejo finančno injekcijo za uspeh, si poglejmo, kako jim kaže.
Kickstarter: Kako kaže slovenskim projektom?

Kickstarter: Kako kaže slovenskim projektom? (Vir slike: agbeat.com)

A Story from Africa

Sredstva, potrebna za distribucijo svoje umetniške knjige, pa na Kickstarterju išče tudi Tjaša Rener, mlada slovenska umetnica, ki je navdih in inspiracijo za ustvarjanje dobila med prebivanjem v Gani, revni afriški državi.

A Story from Africa je edinstvena knjiga, ki jo odlikujejo zanimiva zgodba ter elementi učbenika, atlasa, slovarja in etnološke enciklopedije v enem. Zgodba, ki je napisana po resničnih dogodkih, govori o dekletu po imenu Doris, Tjašini najboljši prijateljici. Bralec se z dogodki v mali oddaljeni afriški vasici seznani prek enostavnih stavkov, katere brez težav razumejo tudi najmlajši bralci, zgodbo pa dopolnijo še skice, ki so jih ustvarili otroci iz okoliških vasi, med Tjašinim prvim prebivanjem v Gani. 

Tjaša je s projektom do danes prepričala skoraj 50 podpornikov in zbrala več kot 2.300 dolarjev. Da pa bi zbrana sredstva tudi prejela, mora do 2. novembra zbrati še preostanek sredstev, saj si je cilj zastavila pri 8 tisoč dolarjih.

Več: A Story from Africa na Kickstarterju >

Chipolo

Chipolo je skupni projekt mladih razvijalcev iz Trbovelj, Ljubljane in Polzele, ki je nastal kot rešitev prepogostih težav z iskanjem izgubljenih ključev, denarnic in drugih nepogrešljivih stvari. Gre za obesek, ki ga lahko namestimo na različne predmete, nato pa s pomočjo brezžične povezave Bluetooth in pametnega telefona povsem enostavno določimo njegovo lokacijo, s tem pa tudi lokacijo izgubljenega predmeta.

Preko brezplačne mobilne aplikacije lahko spremljamo oddaljenost Chipola in sprožimo njegov zvok, ki nas usmerja pri iskanju. V primeru, da se Chipolo oddalji od nas, bomo prejeli sporočilo. Prav tako bomo s sporočilom obveščeni, ko se bo Chipolo spet pojavil v našem dometu. Če Chipolo izgubimo, se na zemljevidu zabeleži lokacija, kjer smo bili nazadnje povezani z njim. V primeru, da ne najdemo svojega telefona, pa lahko Chipolo potresemo in telefon se bo oglasil.

Projekt je bil na Kickstarterju zelo dobro sprejet, saj je zastavljeni cilj v višini 15 tisoč dolarjev dosegel že v nekaj dneh. Več kot 2 tisoč podpornikov je do danes projekt podprlo s skoraj 97 tisoč dolarji, časa za zbiranje sredstev pa imajo še do 15. novembra!

Več: Chipolo na Kicktarterju >>

H2O-Pal

Produkt H2O-Pal je delo mlade podjetniške ekipe pod vodstvom Igora MarjanovičaGre za edinstveno napravo, ki je bila ustvarjena z namenom, da uporabnik spremlja in nadzoruje dnevni vnos tekočin v svoje telo.

H2O-Pal je pametna naprava, ki deluje s pomočjo vgrajenega spomina, preciznih senzorjev teže in merilca pospeška. Locirana je na dnu stekleničke in zato ne pride v stik s tekočino, ki jo uporabnik zaužije. Vgrajena bluetooth tehnologija, ki skrbi za neopazno periodično sinhroniziranje z mobilnikom, omogoča majhno porabo energije, kar pomeni, da lahko naprava deluje več mesecev brez zamenjave baterije. 

H2O-Pal je kompatibilna z Applovimi napravami, ki delujejo na operacijskem sistemu iOS 7, torej z iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C in iPhone 5S. 

Ekipa mora za realizacijo ideje zbrati 95 tisoč dolarjev, časa pa ima še do 21. novembra 2013. Zaenkrat so prepričali 79 podpornikov, ki so skupno zbrali več kot 5 tisoč dolarjev.

Več: H2O-Pal na Kickstarterju >>

FlyKly Smart Wheel

FlyKly Smart Wheel je inovativen produkt, ki lahko iz kateregakoli povsem navadnega kolesa ustvari “pametno” električno kolo. Na svojem kolesu ga lahko namestimo namesto zadnjega kolesa in že imamo eleganten prevoz, ki nas na delo ali v šolo lahko prepelje brez truda in potenja.

Video: Bo FlyKly najuspešnejši slovenski Kickstarter projekt?

Gre za delo slovenske ekipe z Nikom Klanškom na čelu. Ekipa je zastavljeni cilj v višini 100 tisoč dolarjev dosegla že po dnevu in pol, do danes pa se je ta znesek že skoraj podvojil. Glede na odličen potek dogodkov, so se člani ekipe odločili, da svojo Kickstarter kampanjo še nekoliko začinijo. Dodali so t. i. dodatne cilje (ang. stretch goals), s katerimi bodo vse do cilja, ki so ga tokrat postavili v višini 500 tisoč dolarjev, Smart Wheelu dodajali nove dodatke in izboljšave. 

Projekt, ki je do danes prepričal že skoraj 740 podpornikov, je skupno zbral že več kot 211 tisoč dolarjev, časa za zbiranje dodatnih sredstev pa ima še do 25. novembra!

Več: FlyKly Smart Wheel na Kickstarterju >>

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje