Kickstarter: Kako kaže slovenskim projektom?

Bliža se 13. november 2013, datum, ko bo Kickstarter uradno vstopil tudi na ozemlje Avstralije in na Nove Zelandije. Ker pa smo zadnje dni priča kar nekaj slovenskim projektom, ki na Kickstarterju iščejo finančno injekcijo za uspeh, si poglejmo, kako jim kaže.
Kickstarter: Kako kaže slovenskim projektom?

Kickstarter: Kako kaže slovenskim projektom? (Vir slike: agbeat.com)

A Story from Africa

Sredstva, potrebna za distribucijo svoje umetniške knjige, pa na Kickstarterju išče tudi Tjaša Rener, mlada slovenska umetnica, ki je navdih in inspiracijo za ustvarjanje dobila med prebivanjem v Gani, revni afriški državi.

A Story from Africa je edinstvena knjiga, ki jo odlikujejo zanimiva zgodba ter elementi učbenika, atlasa, slovarja in etnološke enciklopedije v enem. Zgodba, ki je napisana po resničnih dogodkih, govori o dekletu po imenu Doris, Tjašini najboljši prijateljici. Bralec se z dogodki v mali oddaljeni afriški vasici seznani prek enostavnih stavkov, katere brez težav razumejo tudi najmlajši bralci, zgodbo pa dopolnijo še skice, ki so jih ustvarili otroci iz okoliških vasi, med Tjašinim prvim prebivanjem v Gani. 

Tjaša je s projektom do danes prepričala skoraj 50 podpornikov in zbrala več kot 2.300 dolarjev. Da pa bi zbrana sredstva tudi prejela, mora do 2. novembra zbrati še preostanek sredstev, saj si je cilj zastavila pri 8 tisoč dolarjih.

Več: A Story from Africa na Kickstarterju >

Chipolo

Chipolo je skupni projekt mladih razvijalcev iz Trbovelj, Ljubljane in Polzele, ki je nastal kot rešitev prepogostih težav z iskanjem izgubljenih ključev, denarnic in drugih nepogrešljivih stvari. Gre za obesek, ki ga lahko namestimo na različne predmete, nato pa s pomočjo brezžične povezave Bluetooth in pametnega telefona povsem enostavno določimo njegovo lokacijo, s tem pa tudi lokacijo izgubljenega predmeta.

Preko brezplačne mobilne aplikacije lahko spremljamo oddaljenost Chipola in sprožimo njegov zvok, ki nas usmerja pri iskanju. V primeru, da se Chipolo oddalji od nas, bomo prejeli sporočilo. Prav tako bomo s sporočilom obveščeni, ko se bo Chipolo spet pojavil v našem dometu. Če Chipolo izgubimo, se na zemljevidu zabeleži lokacija, kjer smo bili nazadnje povezani z njim. V primeru, da ne najdemo svojega telefona, pa lahko Chipolo potresemo in telefon se bo oglasil.

Projekt je bil na Kickstarterju zelo dobro sprejet, saj je zastavljeni cilj v višini 15 tisoč dolarjev dosegel že v nekaj dneh. Več kot 2 tisoč podpornikov je do danes projekt podprlo s skoraj 97 tisoč dolarji, časa za zbiranje sredstev pa imajo še do 15. novembra!

Več: Chipolo na Kicktarterju >>

H2O-Pal

Produkt H2O-Pal je delo mlade podjetniške ekipe pod vodstvom Igora MarjanovičaGre za edinstveno napravo, ki je bila ustvarjena z namenom, da uporabnik spremlja in nadzoruje dnevni vnos tekočin v svoje telo.

H2O-Pal je pametna naprava, ki deluje s pomočjo vgrajenega spomina, preciznih senzorjev teže in merilca pospeška. Locirana je na dnu stekleničke in zato ne pride v stik s tekočino, ki jo uporabnik zaužije. Vgrajena bluetooth tehnologija, ki skrbi za neopazno periodično sinhroniziranje z mobilnikom, omogoča majhno porabo energije, kar pomeni, da lahko naprava deluje več mesecev brez zamenjave baterije. 

H2O-Pal je kompatibilna z Applovimi napravami, ki delujejo na operacijskem sistemu iOS 7, torej z iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C in iPhone 5S. 

Ekipa mora za realizacijo ideje zbrati 95 tisoč dolarjev, časa pa ima še do 21. novembra 2013. Zaenkrat so prepričali 79 podpornikov, ki so skupno zbrali več kot 5 tisoč dolarjev.

Več: H2O-Pal na Kickstarterju >>

FlyKly Smart Wheel

FlyKly Smart Wheel je inovativen produkt, ki lahko iz kateregakoli povsem navadnega kolesa ustvari “pametno” električno kolo. Na svojem kolesu ga lahko namestimo namesto zadnjega kolesa in že imamo eleganten prevoz, ki nas na delo ali v šolo lahko prepelje brez truda in potenja.

Video: Bo FlyKly najuspešnejši slovenski Kickstarter projekt?

Gre za delo slovenske ekipe z Nikom Klanškom na čelu. Ekipa je zastavljeni cilj v višini 100 tisoč dolarjev dosegla že po dnevu in pol, do danes pa se je ta znesek že skoraj podvojil. Glede na odličen potek dogodkov, so se člani ekipe odločili, da svojo Kickstarter kampanjo še nekoliko začinijo. Dodali so t. i. dodatne cilje (ang. stretch goals), s katerimi bodo vse do cilja, ki so ga tokrat postavili v višini 500 tisoč dolarjev, Smart Wheelu dodajali nove dodatke in izboljšave. 

Projekt, ki je do danes prepričal že skoraj 740 podpornikov, je skupno zbral že več kot 211 tisoč dolarjev, časa za zbiranje dodatnih sredstev pa ima še do 25. novembra!

Več: FlyKly Smart Wheel na Kickstarterju >>

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje