Kickstarter med top 10 crowdfunding platformami zasedel peto mesto

Na spletni strani CrowdsUnite so objavili lestvico 10 najboljših crowdfunding platform, pri izdelavi pa so upoštevali predvsem mnenja uporabnikov in njihove ocene. Presenetljivo se je Kickstarter, ki je najbolj priljubljena platforma med Slovenci, uvrstila šele na peto mesto.
Kickstarter med top 10 crowdfunding platformami zasedel peto mesto

Kickstarter med 10 top crowdfunding platformami šele peti

Sodelujoči v raziskavi spletne strani CrowdsUnite so za najboljšo platformo za množično financiranje izbrali nam manj znano spletno stran YouCaring.com, namenjeno donacijskim projektom. Na drugem mestu ji sledi platforma za pisatelje Pubslush, na tretjem pa platforma za filmske ustvarjalce Seed&Spark

Presenetljivo je, da se je nam najbolj poznani Kickstarter uvrstil šele na peto mesto, na lestvici desetih najboljših pa sploh ni zaslediti med Slovenci prav tako zelo priljubljene spletne strani Indiegogo. Vse torej kaže na to, da v ospredje prihajajo tako imenovane nišne crowdfunding platforme, medtem ko takšne, ki omogočajo več splošne rabe, izgubljajo priljubljenost. 

Poglejmo si lestvico 10 top crowdfunding platform, dodali pa smo še odstotek provizije, ki si jo posamezna platforma vzame za svoje delo:

Mesto Ime platforme Področje, ki ga pokriva Odstotek provizije
1. YouCaring.com Donacije. 0 %
2. Pubslush Pisateljstvo. 4 %
3. Seed&Spark Film in video. 5 %
4. GiveForward Medicinski pripomočki. 7,9 %
5. Kickstarter Umetnost, komedija, ročni izdelki, ples, dizajn, moda, film in video, hrana, igričarstvo, novinarstvo, glasba, fotografija, tehnologija, teater. 5 %
6. Rockethub Umetnost, znanost, podjetniški projekti, družbena korist.

4 % za uspešne projekte; 

8 % za neuspešne projekte

7. Pozible Kreativni projekti: film in video, dizajn, glasba ipd. 5 % ali manj
8. CrowdRise Osebni projekti, donacije.  5 % ali manj
9. Ulule Ni večjih omejitev. 5 %
10. FundRazr Ni večjih omejitev. 5 %

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj najbolj verjetnih vzrokov za to, da so uporabniki z višjo oceno raje ocenili druge platforme kot Kickstarter. 

YouCaring.com je predvsem donacijska platforma, uporabniki pa so jo zelo dobro ocenili predvsem zaradi tega, ker za svoje delo ne zahteva provizije. Še ena izmed prednosti je enostavnost uporabe: v zgolj treh korakih uporabnik že prične z zbiranjem sredstev. 

Intervju z Žigo, ki je skupaj z bratom uspešno izpeljal Kickstarter kampanjo za namizno igro Tracker >>

Na drugo mesto se je uvrstila spletna stran Pubslush, ki je v prvi vrsti namenjena pisateljem in piscem. Ti so nad platformo navdušeni predvsem zaradi dejstva, da imajo na njej veliko več možnosti za uspeh kot na Kickstarterju ali kjerkoli drugje. Verjetnost za uspešno izpeljano kampanjo pisatelja je tu namreč kar 59 odstotna, medtem ko je na Kickstarterju verjetnost uspeha za tovrstne projekte le 32 odstotna. Res je sicer, da so zaslužki precej višji na Kickstarterju, toda le, v kolikor je cilj dosežen. 

Seed&Spark prav tako dosega višji odstotek uspešnosti projektov kot Kickstarter. Stran je namenjena filmskim ustvarjalcem, ki tu v povprečju uspeh dosežejo v 69 odstotkih primerov, na Kickstarterju pa so tovrstni projekti uspešni le 40 odstotno. Hkrati uporabniki profitirajo tudi v višjem povprečnem znesku, saj zaslužijo okoli 14.700 dolarjev, na Kickstarterju pa le 12.880 dolarjev. Kot eno izmed največjih prednosti so uporabniki izpostavili tudi samo skupnost, ki povezuje filmske ustvarjalce na enem mestu. 

Pred Kickstarter se je, sicer z majhno prednostjo, uvrstila tudi spletna stran GiveForward, namenjena zbiranju sredstev za medicinske pripomočke. Razlog za to je najverjetneje ta, da Kickstarter ne omogoča zbiranja sredstev za tovrstne projekte. Uporabniki torej nimajo druge možnosti, kot da se obrnejo na GiveForward. 

Vir: VentureBeat

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje