Kickstarter med top 10 crowdfunding platformami zasedel peto mesto

Na spletni strani CrowdsUnite so objavili lestvico 10 najboljših crowdfunding platform, pri izdelavi pa so upoštevali predvsem mnenja uporabnikov in njihove ocene. Presenetljivo se je Kickstarter, ki je najbolj priljubljena platforma med Slovenci, uvrstila šele na peto mesto.
Kickstarter med top 10 crowdfunding platformami zasedel peto mesto

Kickstarter med 10 top crowdfunding platformami šele peti

Sodelujoči v raziskavi spletne strani CrowdsUnite so za najboljšo platformo za množično financiranje izbrali nam manj znano spletno stran YouCaring.com, namenjeno donacijskim projektom. Na drugem mestu ji sledi platforma za pisatelje Pubslush, na tretjem pa platforma za filmske ustvarjalce Seed&Spark

Presenetljivo je, da se je nam najbolj poznani Kickstarter uvrstil šele na peto mesto, na lestvici desetih najboljših pa sploh ni zaslediti med Slovenci prav tako zelo priljubljene spletne strani Indiegogo. Vse torej kaže na to, da v ospredje prihajajo tako imenovane nišne crowdfunding platforme, medtem ko takšne, ki omogočajo več splošne rabe, izgubljajo priljubljenost. 

Poglejmo si lestvico 10 top crowdfunding platform, dodali pa smo še odstotek provizije, ki si jo posamezna platforma vzame za svoje delo:

Mesto Ime platforme Področje, ki ga pokriva Odstotek provizije
1. YouCaring.com Donacije. 0 %
2. Pubslush Pisateljstvo. 4 %
3. Seed&Spark Film in video. 5 %
4. GiveForward Medicinski pripomočki. 7,9 %
5. Kickstarter Umetnost, komedija, ročni izdelki, ples, dizajn, moda, film in video, hrana, igričarstvo, novinarstvo, glasba, fotografija, tehnologija, teater. 5 %
6. Rockethub Umetnost, znanost, podjetniški projekti, družbena korist.

4 % za uspešne projekte; 

8 % za neuspešne projekte

7. Pozible Kreativni projekti: film in video, dizajn, glasba ipd. 5 % ali manj
8. CrowdRise Osebni projekti, donacije.  5 % ali manj
9. Ulule Ni večjih omejitev. 5 %
10. FundRazr Ni večjih omejitev. 5 %

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj najbolj verjetnih vzrokov za to, da so uporabniki z višjo oceno raje ocenili druge platforme kot Kickstarter. 

YouCaring.com je predvsem donacijska platforma, uporabniki pa so jo zelo dobro ocenili predvsem zaradi tega, ker za svoje delo ne zahteva provizije. Še ena izmed prednosti je enostavnost uporabe: v zgolj treh korakih uporabnik že prične z zbiranjem sredstev. 

Intervju z Žigo, ki je skupaj z bratom uspešno izpeljal Kickstarter kampanjo za namizno igro Tracker >>

Na drugo mesto se je uvrstila spletna stran Pubslush, ki je v prvi vrsti namenjena pisateljem in piscem. Ti so nad platformo navdušeni predvsem zaradi dejstva, da imajo na njej veliko več možnosti za uspeh kot na Kickstarterju ali kjerkoli drugje. Verjetnost za uspešno izpeljano kampanjo pisatelja je tu namreč kar 59 odstotna, medtem ko je na Kickstarterju verjetnost uspeha za tovrstne projekte le 32 odstotna. Res je sicer, da so zaslužki precej višji na Kickstarterju, toda le, v kolikor je cilj dosežen. 

Seed&Spark prav tako dosega višji odstotek uspešnosti projektov kot Kickstarter. Stran je namenjena filmskim ustvarjalcem, ki tu v povprečju uspeh dosežejo v 69 odstotkih primerov, na Kickstarterju pa so tovrstni projekti uspešni le 40 odstotno. Hkrati uporabniki profitirajo tudi v višjem povprečnem znesku, saj zaslužijo okoli 14.700 dolarjev, na Kickstarterju pa le 12.880 dolarjev. Kot eno izmed največjih prednosti so uporabniki izpostavili tudi samo skupnost, ki povezuje filmske ustvarjalce na enem mestu. 

Pred Kickstarter se je, sicer z majhno prednostjo, uvrstila tudi spletna stran GiveForward, namenjena zbiranju sredstev za medicinske pripomočke. Razlog za to je najverjetneje ta, da Kickstarter ne omogoča zbiranja sredstev za tovrstne projekte. Uporabniki torej nimajo druge možnosti, kot da se obrnejo na GiveForward. 

Vir: VentureBeat

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje