Kickstarter Vs. Indiegogo – kdo je večji?

Čeprav je bila spletna platforma za množično financiranje Indiegogo lansirana pred Kicstarterjem, jo je slednji po priljubljenosti in številu projektov kmalu prehitel. Jonathan in Edward sta izvedla analizo obeh crowdfunding platform in prišla do zanimivih številk.

Nekaj zanimivosti, ki sta jih odkrila Jonathan Lau in Edward Junprung:

  • Kickstarter je na svoji platformi gostil preko 110 tisoč projektov, Indiegogo pa zgolj 44 tisoč. Pa je temu res tako? Niti ne. Indiegogo namreč briše vse neuspele projekte. Število vseh projektov na Indiegogo znaša preko 142 tisoč.
  • Indiegogo je do sedaj zbral približno 98 milijonov dolarjev, medtem ko je Kickstarter zbral kar šest krat več – 612 milijonov dolarjev.
  • Kickstarter je imel kar 40 projektov, ki so presegli 1 milijon dolarjev zbranih sredstev. Indiegogo je gostil le tri take projekte.
  • Platformi se razlikujeta tudi po kategorijah. Indiegogo ima namreč več kategorij, med drugimi tudi živali, skupnost, izobrazba, okolje, zdravje, politika, vera, majhna podjetja in šport.

Še nekaj primerjav med Indiegogo in Kickstarterjem:

Indiegogo Kickstarter
Trenutno aktivni projekt 4.348 3.597
Objavljeni projekti v kategoriji stripi 356 2.955
Objavljeni projekti v kategoriji ples 736 1.452
Objavljeni projekti v kategoriji moda 509 3.932
Objavljeni projekti v kategoriji Film & Video 13.200 28.668
Zbran denar v kategoriji igre (v milijonih dolarjev) 4,82 161,54
Zbran denar v kategoriji tehnologija 29,42 76,69
Zbran denar v kategoriji pisanje 3,261 36,05

Bo Kickstarter povozil Indiegogo?

Medtem ko je Kickstarter označen kot crowdfunding platforma številka ena, pa to še ne pomeni, da Indiegogo dela nekaj narobe. Indiegogo je platforma, ki ima manj ovir za vstop in podjetnikom omogoča bolj fleksibilno zbiranje sredstev.

Vir: techcrunch.com

 

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje