Kitajski iskalnik Baidu v bitki s »klikanjem«

Iskalnik Baidu se srečuje z visokim odstotkom lažnih klikov na spletne oglaševalce.
Kitajski iskalnik Baidu v bitki s »klikanjem«

Rešitev za lažne klike?

V svetu spletnega marketinga poznamo več načinov plačevanja oglasnega prostora. Eden izmed takih je plačilo na klik in se zaračuna, ko uporabnik klikne na določeno pasico.

T.i. click fraud problem se pojavi, ko uporabniki namerno klikajo na oglase, brez želje po nakupu izdelkov. To naj bi bil tudi zelo pogost in organiziran korak konkurenčnih oglaševalcev, saj na tak način zvišujejo stroške ostalim akterjem v panogi.

Zadnji podatki kažejo, da so »klik« prevare zelo pogoste na kitajskem iskalniku Baidu. Lažnih naj bi bilo kar 34% vseh klikov, medtem ko jih ima Google 24%. To naj bi vodilo v preklic nekaterih oglaševalskih pogodb z Baidu iskalnikom in selitvijo na Google. 

V kontekst teme spada tudi novica o projektu  FraudWall. Gre za program, ki naj bi omejil lažne klike, med razvojno ekipo pa najdemo tudi inženirja, ki je delal na projetu GMail. Google naj bi že izrazil željo po sodelovanju.

Vir:  VentureBeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje