Video: Kitajsko podjetje s 3D tiskalnikom gradi hiše

Kitajsko podjetje je v enem dnevu s pomočjo tehnologije 3D tiskanja zgradilo 10 hiš. Vsaka izmed njih meri okoli 60 kvadratnih metrov, stane pa 4800 dolarjev. Takšen način predstavlja cenejšo, hitrejšo in varnejšo alternativo bolj tradicionalni gradnji.
Video: Kitajsko podjetje s 3D tiskalnikom gradi hiše

Natisnjena hiša (Vir: Winsun)

Izdelava predmetov s pomočjo tehnologije 3D tiskalnikov postaja vedno bolj priljubljena in tudi izpopolnjena. Oblikovalci in izdelovalci so s pomočjo tiskanja ustvarili že številne izdelke, od nakita do posebnih izdelkov, ki jih potrebujejo v industriji.

Kitajsko podjetje Winsun Decoration Design Engineering je hiše zgradilo v Šanghaju s pomočjo štirih gigantskih 3D tiskalnikov, ki merijo 10 metrov v dolžino in 6,6 metrov v višino. Tiskalniki proizvajajo mešanico cementa in gradbenih odpadkov, s pomočjo katerih plast za plastjo gradijo zidove – podobno kot bi denimo slaščičar krasil torto.

Vsaka izmed hiš meri okoli 60 kvadratnih metrov, stane pa 4800 dolarjev. Komponente hiše so preverjene za kakovost, saj trenutno na Kitajskem še ni gradbenih predpisov, ki bi urejali izgradnjo hiš s 3D tiskalnikom. WinSun uporablja pri svojem delu poseben hitrosušeč cement za pospešitev postopka.

Ker je čas izgradnje relativno kratek, je manj verjetno, da so delavci v postopku izpostavljeni nevarnim snovem ali delovnim okoljem. Hiše WinSun so zgrajene precej preprosto, a v podjetju upajo, da bodo s 3D tehnologijo tiskanja nekoč lahko gradili nebotičnike, s svojo iznajdbo pa si želijo dostop do nepremičninskega trga približati slehernemu posamezniku. 

YouTube

Vir: Mashable

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje