Video: Kitajsko podjetje s 3D tiskalnikom gradi hiše

Kitajsko podjetje je v enem dnevu s pomočjo tehnologije 3D tiskanja zgradilo 10 hiš. Vsaka izmed njih meri okoli 60 kvadratnih metrov, stane pa 4800 dolarjev. Takšen način predstavlja cenejšo, hitrejšo in varnejšo alternativo bolj tradicionalni gradnji.
Video: Kitajsko podjetje s 3D tiskalnikom gradi hiše

Natisnjena hiša (Vir: Winsun)

Izdelava predmetov s pomočjo tehnologije 3D tiskalnikov postaja vedno bolj priljubljena in tudi izpopolnjena. Oblikovalci in izdelovalci so s pomočjo tiskanja ustvarili že številne izdelke, od nakita do posebnih izdelkov, ki jih potrebujejo v industriji.

Kitajsko podjetje Winsun Decoration Design Engineering je hiše zgradilo v Šanghaju s pomočjo štirih gigantskih 3D tiskalnikov, ki merijo 10 metrov v dolžino in 6,6 metrov v višino. Tiskalniki proizvajajo mešanico cementa in gradbenih odpadkov, s pomočjo katerih plast za plastjo gradijo zidove – podobno kot bi denimo slaščičar krasil torto.

Vsaka izmed hiš meri okoli 60 kvadratnih metrov, stane pa 4800 dolarjev. Komponente hiše so preverjene za kakovost, saj trenutno na Kitajskem še ni gradbenih predpisov, ki bi urejali izgradnjo hiš s 3D tiskalnikom. WinSun uporablja pri svojem delu poseben hitrosušeč cement za pospešitev postopka.

Ker je čas izgradnje relativno kratek, je manj verjetno, da so delavci v postopku izpostavljeni nevarnim snovem ali delovnim okoljem. Hiše WinSun so zgrajene precej preprosto, a v podjetju upajo, da bodo s 3D tehnologijo tiskanja nekoč lahko gradili nebotičnike, s svojo iznajdbo pa si želijo dostop do nepremičninskega trga približati slehernemu posamezniku. 

YouTube

Vir: Mashable

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje