Video: Kitajsko podjetje s 3D tiskalnikom gradi hiše

Kitajsko podjetje je v enem dnevu s pomočjo tehnologije 3D tiskanja zgradilo 10 hiš. Vsaka izmed njih meri okoli 60 kvadratnih metrov, stane pa 4800 dolarjev. Takšen način predstavlja cenejšo, hitrejšo in varnejšo alternativo bolj tradicionalni gradnji.
Video: Kitajsko podjetje s 3D tiskalnikom gradi hiše

Natisnjena hiša (Vir: Winsun)

Izdelava predmetov s pomočjo tehnologije 3D tiskalnikov postaja vedno bolj priljubljena in tudi izpopolnjena. Oblikovalci in izdelovalci so s pomočjo tiskanja ustvarili že številne izdelke, od nakita do posebnih izdelkov, ki jih potrebujejo v industriji.

Kitajsko podjetje Winsun Decoration Design Engineering je hiše zgradilo v Šanghaju s pomočjo štirih gigantskih 3D tiskalnikov, ki merijo 10 metrov v dolžino in 6,6 metrov v višino. Tiskalniki proizvajajo mešanico cementa in gradbenih odpadkov, s pomočjo katerih plast za plastjo gradijo zidove – podobno kot bi denimo slaščičar krasil torto.

Vsaka izmed hiš meri okoli 60 kvadratnih metrov, stane pa 4800 dolarjev. Komponente hiše so preverjene za kakovost, saj trenutno na Kitajskem še ni gradbenih predpisov, ki bi urejali izgradnjo hiš s 3D tiskalnikom. WinSun uporablja pri svojem delu poseben hitrosušeč cement za pospešitev postopka.

Ker je čas izgradnje relativno kratek, je manj verjetno, da so delavci v postopku izpostavljeni nevarnim snovem ali delovnim okoljem. Hiše WinSun so zgrajene precej preprosto, a v podjetju upajo, da bodo s 3D tehnologijo tiskanja nekoč lahko gradili nebotičnike, s svojo iznajdbo pa si želijo dostop do nepremičninskega trga približati slehernemu posamezniku. 

YouTube

Vir: Mashable

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje