Kitchensurfing – kuharski mojstri na obisku

Kitchensurfing je spletni servis, ki povezuje ljudi, ki radi uživajo in se družijo ob dobri hrani. Startup, ki se je rodil leta 2012 v Brooklynu (ZDA), omogoča iskanje in najemanje lokalnih kuharskih mojstrov, ki vam v domači kuhinji pripravijo okusen obrok.
Kitchensurfing – kuharski mojstri na obisku

Kitchensurfing (Vir slike: Freeimages.com)

Spletno mesto združuje kuharske mojstre, njihove specialitete in najljubše sestavine. Kuharji, ki jih uporabnik lahko najame za domačo večerjo, zabavo s prijatelji ali poslovna druženja, s seboj prinesejo sestavine in pričnejo ustvarjati. Na ta način si kuharji zagotovijo dodaten zaslužek, večerje v prepolni restavraciji pa zamenja intimno vzdušje domačega ognjišča.

Startup žanje veliko zanimanja med investitorji. Pred kratkim je namreč zbral 15 milijonov dolarjev, glas o njem pa se hitro širi tudi med gurmani. Trend kulinaričnega razvajanja se je iz Brooklyna že razširil v New York, Boston, Chicago, Los Angeles, Evropejci pa najemanje kuharskih mojstrov že lahko preizkušajo v Berlinu. Z novo investicijo podjetje predvsem namerava širiti storitev v nova mesta in do konca leta podvojiti število zaposlenih, ki jih je trenutno 25.

V svetu kulinaričnih startupov ima Kitchensurfing že nekaj konkurentov, denimo Kitchit, ki ponuja osebne kuharske mojstre, ter Blue Apron in PlateJoy, ki dostavljata recepte in sestavine, s katerimi olajšata dnevno pripravo hrane.

Vir: Mashable

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje