Kje lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo?

Ideja je temelj poslovnega uspeha, vendar je svet z njimi že tako nasičen, da je vse težje priti do novih. A to ne pomeni, da jih ni. Še vedno nekje čakajo, da jih odkrijete, le da so bolj skrite. Bodite pozorni na svet okoli sebe in si beležite vsako zamisel.
Kje lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo?

Kje lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo? (Vir: Bigstockphoto.com)

V nadaljevanju si preberite, kako lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo. 

1. Poglejte okoli sebe

Upočasnite hiter tempo in se začnite spraševati o vsakdanjih problemh. Odkrili boste, da bi lahko z novo idejo marsikatero težavo, ki je prej sploh niste opazili, enostavno rešili. Nekatere ideje bodo predrage, druge bodo imele premalo možnosti za uspeh, a med kupico novih zamisli se bo verjetno našla katera z velikim potencialom.

2. Pomislite na vaše “slabe” ideje

Nekateri ljudje so polni inspiracije in neprestano dobivajo nove ideje. Zapišite si vsako novo zamisel, tudi če se vam tisti trenutek zdi nerealna ali smešna. Pustite času čas in kasneje preglejte seznam vaših “slabih” idej. Odkrili boste, da je marsikatera ideja lahko dozorela. Seveda ne pozabite na osnovno testiranje in preverjanje trga, saj ideja zapisana zgolj v vaši knjižici nima nikakršne vrednosti.

3. Sodelujte

Imate zamisel, a ji do popolne ideje nekaj manjka, pa ne veste kaj? Spregovorite o njej in jo dodelajte z vašimi prijatelji ali še bolje s potencialnimi strankami. Nekatere najboljše ideje na svetu niso rezultat ene osebe, ampak skupinskega sodelovanja. S sodelovanjem, tudi z ljudmi preko spleta, lahko nedodelano zamisel spremenite v sijajno idejo.

Se ne znate lotiti raziskave trga? Vabljeni v MP šolo >>

4. Poslušajte prijatelje in družine

Ne omejujte se le na ljudi z vašega področja. Poslušajte, s kakšnimi vsakodnevnimi težavami se srečujejo vaši prijatelji in družine. Ko dobite idejo je pomembno, da se o njej pogovorite z objektivno osebo, saj bo za vaše prijatelje in družino vsaka ideja krasna.

5. Vprašajte stranke in podjetja

Če še vedno ne najdete prave poslovne ideje, potem enostavno vprašajte. Pozanimajte se pri podjetjih strankah s kakšnimi težavami se srečujejo. Če najdete skupne težave, potem je to vaša ideja. Poleg tega že veste, da obstajajo kupci, ki bodo kupili vašo rešitev.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje