Kje lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo?

Ideja je temelj poslovnega uspeha, vendar je svet z njimi že tako nasičen, da je vse težje priti do novih. A to ne pomeni, da jih ni. Še vedno nekje čakajo, da jih odkrijete, le da so bolj skrite. Bodite pozorni na svet okoli sebe in si beležite vsako zamisel.
Kje lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo?

Kje lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo? (Vir: Bigstockphoto.com)

V nadaljevanju si preberite, kako lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo. 

1. Poglejte okoli sebe

Upočasnite hiter tempo in se začnite spraševati o vsakdanjih problemh. Odkrili boste, da bi lahko z novo idejo marsikatero težavo, ki je prej sploh niste opazili, enostavno rešili. Nekatere ideje bodo predrage, druge bodo imele premalo možnosti za uspeh, a med kupico novih zamisli se bo verjetno našla katera z velikim potencialom.

2. Pomislite na vaše “slabe” ideje

Nekateri ljudje so polni inspiracije in neprestano dobivajo nove ideje. Zapišite si vsako novo zamisel, tudi če se vam tisti trenutek zdi nerealna ali smešna. Pustite času čas in kasneje preglejte seznam vaših “slabih” idej. Odkrili boste, da je marsikatera ideja lahko dozorela. Seveda ne pozabite na osnovno testiranje in preverjanje trga, saj ideja zapisana zgolj v vaši knjižici nima nikakršne vrednosti.

3. Sodelujte

Imate zamisel, a ji do popolne ideje nekaj manjka, pa ne veste kaj? Spregovorite o njej in jo dodelajte z vašimi prijatelji ali še bolje s potencialnimi strankami. Nekatere najboljše ideje na svetu niso rezultat ene osebe, ampak skupinskega sodelovanja. S sodelovanjem, tudi z ljudmi preko spleta, lahko nedodelano zamisel spremenite v sijajno idejo.

Se ne znate lotiti raziskave trga? Vabljeni v MP šolo >>

4. Poslušajte prijatelje in družine

Ne omejujte se le na ljudi z vašega področja. Poslušajte, s kakšnimi vsakodnevnimi težavami se srečujejo vaši prijatelji in družine. Ko dobite idejo je pomembno, da se o njej pogovorite z objektivno osebo, saj bo za vaše prijatelje in družino vsaka ideja krasna.

5. Vprašajte stranke in podjetja

Če še vedno ne najdete prave poslovne ideje, potem enostavno vprašajte. Pozanimajte se pri podjetjih strankah s kakšnimi težavami se srečujejo. Če najdete skupne težave, potem je to vaša ideja. Poleg tega že veste, da obstajajo kupci, ki bodo kupili vašo rešitev.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje