Kje lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo?

Ideja je temelj poslovnega uspeha, vendar je svet z njimi že tako nasičen, da je vse težje priti do novih. A to ne pomeni, da jih ni. Še vedno nekje čakajo, da jih odkrijete, le da so bolj skrite. Bodite pozorni na svet okoli sebe in si beležite vsako zamisel.
Kje lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo?

Kje lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo? (Vir: Bigstockphoto.com)

V nadaljevanju si preberite, kako lahko najdete vašo naslednjo poslovno idejo. 

1. Poglejte okoli sebe

Upočasnite hiter tempo in se začnite spraševati o vsakdanjih problemh. Odkrili boste, da bi lahko z novo idejo marsikatero težavo, ki je prej sploh niste opazili, enostavno rešili. Nekatere ideje bodo predrage, druge bodo imele premalo možnosti za uspeh, a med kupico novih zamisli se bo verjetno našla katera z velikim potencialom.

2. Pomislite na vaše “slabe” ideje

Nekateri ljudje so polni inspiracije in neprestano dobivajo nove ideje. Zapišite si vsako novo zamisel, tudi če se vam tisti trenutek zdi nerealna ali smešna. Pustite času čas in kasneje preglejte seznam vaših “slabih” idej. Odkrili boste, da je marsikatera ideja lahko dozorela. Seveda ne pozabite na osnovno testiranje in preverjanje trga, saj ideja zapisana zgolj v vaši knjižici nima nikakršne vrednosti.

3. Sodelujte

Imate zamisel, a ji do popolne ideje nekaj manjka, pa ne veste kaj? Spregovorite o njej in jo dodelajte z vašimi prijatelji ali še bolje s potencialnimi strankami. Nekatere najboljše ideje na svetu niso rezultat ene osebe, ampak skupinskega sodelovanja. S sodelovanjem, tudi z ljudmi preko spleta, lahko nedodelano zamisel spremenite v sijajno idejo.

Se ne znate lotiti raziskave trga? Vabljeni v MP šolo >>

4. Poslušajte prijatelje in družine

Ne omejujte se le na ljudi z vašega področja. Poslušajte, s kakšnimi vsakodnevnimi težavami se srečujejo vaši prijatelji in družine. Ko dobite idejo je pomembno, da se o njej pogovorite z objektivno osebo, saj bo za vaše prijatelje in družino vsaka ideja krasna.

5. Vprašajte stranke in podjetja

Če še vedno ne najdete prave poslovne ideje, potem enostavno vprašajte. Pozanimajte se pri podjetjih strankah s kakšnimi težavami se srečujejo. Če najdete skupne težave, potem je to vaša ideja. Poleg tega že veste, da obstajajo kupci, ki bodo kupili vašo rešitev.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje