Kje nakupujete prek spleta?

Marsikdo ima predstavo, da prek spleta nakupujemo iz naslonjača, v sproščenem okolju, po službi. Še zlasti v predprazničnem času je takšna podoba še močnejša, saj predvidevamo, da so nakupi prek spleta premišljeni in narejeni na podlagi raziskovanja cen prek spleta.
Kje nakupujete prek spleta?

Večina ne nakupuje prek spleta iz kavča (Vir slike: YouTube).

V članku Koliko bomo zapravljali za praznike prek spleta smo razkrili, da bo tipičen irski potrošnik letos kupil 22 božičnih daril, v povprečju bo celoten račun za darila znašal 266 evrov. Poglejmo še, kako bo ostran Atlantika. Večina Američanov bo praznične nakupe opravila kar na delovnem mestu. Kako razširjena je ta nakupovalna navada, kažejo rezultati raziskave Findlaw, v kateri je predstavljeno, da več kot ena tretjina Američanov spletne nakupe opravlja kar v času delavnika.

Zakaj nakupovati prek spleta?

Zakaj se odločajo za spletne nakupe med delavnikom? Skoraj četrtina (24 odstotkov) je dejala, da izven delavnika preprosto ne najdejo dovolj časa za obisk trgovin, skoraj dva od desetih (17 odstotkov) pa se za nakupe odločata v službi, ker imata tam boljšo internetno povezavo kot doma.

Raziskava je ugotovila, da tisti, ki bodo praznične nakupe opravili prek spleta, se za spletne nakupe odločajo tudi prek leta. Za enega od bistvenih razlogov za nakup prek spleta so navedli tudi dejstvo, da nakup tako resnično ostane skrit pred očmi drugih družinskih članov (28 odstotkov). Darila jim ni potrebno skrivati, zato ni nevarnosti, da bi ga kdo še pred obdarovanjem odkril.

Brskanje po spletu povečuje produktivnost

Obstaja pa zato nevarnost, da vas bo pri brezskrbnem klikanju po izdelkih zalotil delodajalec. V Findlaw zato opozarjajo, da so ravno spletni nakupi v ZDA v času delovnika lahko razlog za disciplinske ukrepe, v najslabšem primeru tudi razlog za odpuščanje. Večina delovnim mest prepoveduje uporabo spleta v zasebne namene v času delavnika, čeprav nekatere študije kažejo, da ravno sproščeno surfanje v času delavnika, povečuje produktivnost delavcev.

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje