Kje preveriti, če ima podjetje blokiran poslovni račun?

Avtor — 02.03.2011
Z julijem 2010 je upravljanje registra transakcijskih računov prevzela Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (v nadaljevanju AJPES).
Kje preveriti, če ima podjetje blokiran poslovni račun?

Kje preveriti, če ima podjetje blokiran poslovni račun? (slika: sxc.hu).

Ureditev registra transakcijskih računov je po novem opredeljena v 10. poglavju Zakona o plačilnih storitvah in sistemih (ZPlaSS), ki v 238. členu določa, da je obveznosti in pristojnosti v zvezi z upravljanjem registra transakcijskih računov 1. julija 2010 prevzel AJPES.

V preteklosti je register transakcijskih računov upravljala Banka Slovenije, sedaj pa le-te ureja AJPES. Torej, v kolikor vas zanima, kje preveriti, če ima podjetje blokiran poslovni račun, lahko to storite tukaj >> (za vpogled v podatke je potrebna brezplačna registracija).

Fizične osebe

Podatki o transakcijskih računih fizičnih oseb so zaupni in jih lahko pridobijo tisti, ki so do njih upravičeni. Upravičenim prosilcem bo AJPES posredoval podatke o transakcijskih računih fizičnih oseb oz. jim omogočil neposredni dostop do teh podatkov. Več informacij o pridobitvi tovrstnih podatkov najdete tukaj >>.

Viri: www.ajpes.si in www.bsi.si.

Oznake: , , ,