Kje se ženskam najbolje godi?

Amerika je morda obljubljena dežela, a ne za ženske. Američanke, stare od 25 do 54 let, imajo precej manj možnosti za zaposlitev kot ženske v ostalih delih razvitega sveta. Pred desetletji takšnega stanja ni bilo v ZDA, zdaj pa se vse bolj približujejo situaciji na Japonskem.
Kje se ženskam najbolje godi?

Francija je primer uravnotežene države (Vir slike: YouTube).

Vsaj 18 bogatih, razvitih držav se je v poročilu organizacije za ekonomsko kooperacijo in razvoj leta 2013 odrezalo bolje od ZDA. Poleg južne Koreje imajo ZDA boljše pogoje le od Grčije, Italije, Španije in Irske, torej držav, ki iščejo izhod iz krize.

ZDA s slabimi pogoji za novopečene mamice

ZDA so tudi ena od treh držav na svetu, poleg Omana in Papa Nove Gvineje, ki ne predvidevajo porodniškega dopusta za novopečene mamice. Ponujajo le nekaj ugodnosti za delavce z deljenim delavnikom, kar mladim mamicam ne omogoča dobrih pogojev za združevanje delovnih obveznosti in skrbi za otroka.

Boljša politika, večja zaposljivost

Študija Francinea Blaua in Lawrenca Kahna iz univerze Cornell, predvideva, da če bi bila družinska politika ZDA bolj podobna evropski, bi bila zaposljivost med ameriškimi ženskami za 7,2 odstotkov višja, kot so jo zaznali leta 2010.

Američanke se le redko odločajo za deljen delovnik

Kot ugotavljata Blau in Kahn se veliko Evropejk kljub boljšim pogojem odloča za ostajanje na delovnih mestih. Daljše odsotnosti in fleksibilne urnike jim sicer omogoča zakonska podlaga, prav tako deljen delovni čas. V ZDA pa je po drugi strani le malo žensk, ki se odločajo za deljen delovnik.

Na vrhu večina evropskih držav

Največ žensk iz držav, ki so bile vpete v raziskavo, odloča za deljen delavnik na Nizozemskem, sledijo Švica, Velika Britanija, Avstralija, Nemčija, Irska, Nova Zelandija, Japonske in druge. ZDA so pri repu lestvice, ki jo zaključujejo Portugalska, Poljska in Estonija.

Francija kot primer, iz katerega se moramo učiti

Francijo izpostavljata kot primer uravnotežene države. Ta država ima namreč višji delež delavcev z deljenim delavnikom kot ZDA, ima pa tudi večji odstotek managerk kot v kateri koli državi, ki je bila vključena v raziskavo. Francija zagotovo ustvarja boljše pogoje za družine, saj imajo Francozinje v povprečju več otrok kot Američanke.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje