Klepetalni robot Mya avtomatizira 75 odstotkov zaposlitvenega procesa

Avtor — 16.08.2016
Podjetje FirstJob, ki predstavnikom milenijske generacije pomaga pri iskanju zaposlitve, je predstavilo klepetalnega robota za avtomatizacijo zaposlovanja z imenom Mya. Z avtomatizacijo do 75 odstotkov zaposlitvenega procesa bo robot pomagal tako iskalcem zaposlitve kot podjetjem.
Klepetalni robot Mya avtomatizira 75 odstotkov zaposlitvenega procesa

Klepetalni robot Mya bo pomagal tako iskalcem zaposlitve kot podjetjem. (Vir slike: Pixabay)

Podjetje FirstJob, ki deluje v San Franciscu, sodeluje s tehnološkimi podjetji, na primer s Fitbitom in Evernotom, zagonskimi podjetji in vodilnimi podjetji na različnih področjih.

Klepetalni robot Mya lahko z uporabo umetne inteligence in procesiranjem naravnega jezika kandidatom postavlja vprašanja, preverja njihove kvalifikacije in odgovarja na njihova vprašanja o kulturi podjetja, zaposlovalni politiki, dodatkih itd.

Začetni preizkusi so po navedbah podjetja pokazali, da je za iskalce zaposlitve, ki so se pogovarjali z robotom Mya, trikrat bolj verjetno, da dobijo povratne informacije s strani kadrovikov izbranih podjetij.

Kako deluje?

Ko kandidat izpolni tradicionalno prijavnico, se lahko poveže z robotom prek storitve FirstJob ali drugih storitev, kot so Facebook Messenger, Skype, elektronska pošta ali SMS-sporočila.

Kaj morajo tržniki vedeti o klepetalnih robotih?

Po začetnih vprašanjih in preverjanju kvalifikacij Mya kandidatu pošilja nadaljnje informacije o zaposlitvenem procesu ali ga obvesti, da ne izpolnjuje predvidenih kriterijev. V zaključni fazi dejanski predstavnik podjetja kandidata obvesti o tem, ali je povabljen na razgovor ali ne.

Namen robota je po besedah razvijalcev omogočiti kadrovikom, da se osredotočijo na razgovore in končne ponudbe za zaposlitev.

Po končanem pregledovanju vseh prijav Mya razporedi kandidate po primernosti glede na različne kriterije, kot so kvalifikacije, nedavne aktivnosti, angažma itd.

Podjetje FirstJob sicer upošteva, katere šole je obiskoval kandidat, vendar daje večjo težo drugim kriterijem. Po besedah predstavnika podjetja nekateri faktorji bolje napovedujejo produktivnost in uspešnost kandidata, med drugim odločnost, strast, pripravništvo, zanimanje, kompetence …

Vir: VentureBeat

Klepetalni robot Trim uporabnikom prihranil že 6 milijonov dolarjev

Oznake: ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>