Ključni dejavniki za dvig stopnje produktivnosti

Mayra Jimenez, ki je s svojim možem leta 2007 ustanovila več milijonsko podjetje The Orchid Boutique, verjame v moč sprememb s postopnimi koraki. Postmoderni duh, ki prežema naš vsakdan, nas s hektičnostjo sodobnega ritma lahko hitro vrže v cikel pritiska, ki ga izvajamo sami nase.
Ključni dejavniki za dvig stopnje produktivnosti

Ključni dejavniki za dvig stopnje produktivnosti (Vir fotografije: Hubspot.com)

Mayra Jimenez meni, da se moramo v duhu hitrega tempa večkrat zazreti tudi v svoje osebno psihofizično stanje, obenem pa se držati določenih ključnih točk, ki bodo skrbele, da bomo ohranjali svoj nivo želene produktivnosti.

1. Naredite seznam opravil in se jih konsistentno držite!

Jimenezova poudarja, da nikoli ne prečrta zadnje naloge iz svojega seznama opravil, ne da bi pri tem dodala novo. Ob tem meni, da je ključnega pomena postavitev prioritet glede na pomembnost in ohranjanje fleksibilnosti, v primeru če nenadno vzniknejo nove naloge, ki so obarvane s pridevnikom ‘nujno’. Nalogam z nizko stopnjo prioritete pa je po njenem mnenju kljub vsemu priporočljivo postaviti razumen končni rok. Uporabne aplikacije za dosego tovrstnih namenov, ki jih lahko s pridom uporabljamo na naših pametnih napravah, so vsekakor Notes, NotesPlus in Clear.

2. Zaprite svoja vrata v vseh pomenih

Lastnica  imperija z eksotičnimi kopalkami predlaga, da včasih na vrata izobesimo znak z napisom ‘ne moti’, saj se bomo le tako lahko fokusirali na učinkovito dokončanje svoje naloge na seznamu opravil. Ugasnite telefon in zaprtie predal z elektronskimi sporočili ter ne pozabite ugasniti družbenih omrežij. S stotinami žogicami v zraku namreč ne morete uspešno žonglirati!

3. Sprostite se …

Dejstvo je, da se vsak posameznik sprošča in dosega koncentracijo na lasten način. Nekateri poslušajo glasbo, ki prijetno brni v ozadju med delovnim procesom, spet drugi meditirajo.

V času, ko je potrebno sprejeti kakšno izmed ključnih odločitev v svojem (poslovnem) življenju, je priporočljivo dati možgane na pavzo in v stanje t.i. inkubacije ter se s tem namenom odpraviti na razmislek v svojo najljubšo kavarno ali na sprehod, kjer je mogoče začutiti avtentičen utrip narave. Če pogledamo faze ustvarjalnega mišljenja, inkubaciji namreč (vedno) sledi ‘a-h-a’ moment v fazi iluminacije, nekakšno nenadno spoznanje rešitve, ki nas razsvetli, ko to najmanj pričakujemo.

Vir: Inc.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje