Ključni dejavniki za dvig stopnje produktivnosti

Mayra Jimenez, ki je s svojim možem leta 2007 ustanovila več milijonsko podjetje The Orchid Boutique, verjame v moč sprememb s postopnimi koraki. Postmoderni duh, ki prežema naš vsakdan, nas s hektičnostjo sodobnega ritma lahko hitro vrže v cikel pritiska, ki ga izvajamo sami nase.
Ključni dejavniki za dvig stopnje produktivnosti

Ključni dejavniki za dvig stopnje produktivnosti (Vir fotografije: Hubspot.com)

Mayra Jimenez meni, da se moramo v duhu hitrega tempa večkrat zazreti tudi v svoje osebno psihofizično stanje, obenem pa se držati določenih ključnih točk, ki bodo skrbele, da bomo ohranjali svoj nivo želene produktivnosti.

1. Naredite seznam opravil in se jih konsistentno držite!

Jimenezova poudarja, da nikoli ne prečrta zadnje naloge iz svojega seznama opravil, ne da bi pri tem dodala novo. Ob tem meni, da je ključnega pomena postavitev prioritet glede na pomembnost in ohranjanje fleksibilnosti, v primeru če nenadno vzniknejo nove naloge, ki so obarvane s pridevnikom ‘nujno’. Nalogam z nizko stopnjo prioritete pa je po njenem mnenju kljub vsemu priporočljivo postaviti razumen končni rok. Uporabne aplikacije za dosego tovrstnih namenov, ki jih lahko s pridom uporabljamo na naših pametnih napravah, so vsekakor Notes, NotesPlus in Clear.

2. Zaprite svoja vrata v vseh pomenih

Lastnica  imperija z eksotičnimi kopalkami predlaga, da včasih na vrata izobesimo znak z napisom ‘ne moti’, saj se bomo le tako lahko fokusirali na učinkovito dokončanje svoje naloge na seznamu opravil. Ugasnite telefon in zaprtie predal z elektronskimi sporočili ter ne pozabite ugasniti družbenih omrežij. S stotinami žogicami v zraku namreč ne morete uspešno žonglirati!

3. Sprostite se …

Dejstvo je, da se vsak posameznik sprošča in dosega koncentracijo na lasten način. Nekateri poslušajo glasbo, ki prijetno brni v ozadju med delovnim procesom, spet drugi meditirajo.

V času, ko je potrebno sprejeti kakšno izmed ključnih odločitev v svojem (poslovnem) življenju, je priporočljivo dati možgane na pavzo in v stanje t.i. inkubacije ter se s tem namenom odpraviti na razmislek v svojo najljubšo kavarno ali na sprehod, kjer je mogoče začutiti avtentičen utrip narave. Če pogledamo faze ustvarjalnega mišljenja, inkubaciji namreč (vedno) sledi ‘a-h-a’ moment v fazi iluminacije, nekakšno nenadno spoznanje rešitve, ki nas razsvetli, ko to najmanj pričakujemo.

Vir: Inc.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje