Klub Poslovni angeli Slovenije

Avtor Borut Borštnik — 09.12.2008
Komentiraj!
Predstavljamo vam Klub Poslovni angeli Slovenije, ki je eden izmed najtesnejših partnerjev in podpornikov aktivnosti Zavoda mladi podjetnik.
Klub Poslovni angeli Slovenije

Klub Poslovni angeli Slovenije

Klub Poslovni angeli Slovenije je bil ustanovljen junija 2007 in danes združuje 30 najuspešnejših slovenskih poslovnežev, kot so Branko Drobnak, Slobodan Sibinčič, Jože Mermal, Janez Škrabec, Tomaž Lovše. Je prvo pravo stičišče med ambicioznimi podjetniki v začetnih fazah rasti podjetja in najuspešnejšimi slovenskimi poslovneži.

Temeljno poslanstvo kluba je z izbranimi člani, inovativnim delovanjem in prenosom najboljših praks iz tujine mladim podjetnikom omogočiti bistveno večjo dodano vrednost kot le investiran semenski kapital. Z znanjem, izkušnjami in poslovnimi kontakti jim tako pomagajo veliko hitreje prodreti v poslovni svet ter doseči svojo zgodbo o uspehu.

Poslovni angeli so uspešni poslovneži, ki so v preteklosti že zgradili eno ali več uspešnih podjetij. Finančno stanje jim omogoča, da investirajo tudi v zelo tvegane naložbe, kot so »startup« ali »spin-off« podjetja, torej podjetja, ki so povsem v začetnih fazah rasti in ko je tveganje resnično veliko (saj po statistiki okoli 8 od 10 podjetij propade v prvih letih delovanja). Poslovni angeli so običajno prvi zunanji investitorji v podjetje, pred skladi tveganega kapitala ali drugimi viri financiranja. Pri sami investiciji v posamezno podjetje je pri poslovnih angelih vpletena tudi emocionalna komponenta, saj poslovni angeli želijo pomagati mladim podjetnikom pri gradnji podjetja in obenem podoživljajo tudi svoje uspehe.

Versor d.o.o. je eno izmed prvih podjetij, ki je prejelo investicijo. Je tehnološko podjetje, ki združuje znanja strojništva, računalništva, elektrotehnike in elektronike ter je usmerjeno k razvoju inovativnih sistemov za upravljanje s prometnimi tokovi. Ustanovitelja, Primož Zajšek in Dejan Rojko, oba univerzitetna diplomirana inžinirja strojništva, sta s pomočjo poslovnih angelov Slovenije svoje izvrstno tehnično znanje obogatila s kapitalom in pomembnimi nasveti s področja podjetništva. Mlademu podjetju je angelska investicija močno pospešila razvojne aktivnosti. Z njo so uspeli pridobiti pomemben kader, razvojni material in instrumente, ki so jim zagotovili hiter in napreden razvoj aplikacij.

Investitorji jim pomagajo tudi pri sami organizaciji vodenja podjetja, pri svetovanju na področju izoblikovanja prodajnih strategij, navezovanju stikov z drugimi izkušenimi strokovnjaki in podjetji ter jih opozarjajo na določene pasti, na katere kot mlado podjetje sicer ne bi bili pozorni.

Prijavi se na e-novice!