Kmalu tudi gPhone?

Naslednje leto naj bi se Google podal v novo avanturo, saj želi bolj aktivno nastopati v svetu mobilne telefonije kot ponudnik posebnih Googlovih mobilnikov in predvsem kot eden izmed največjih ponudnikov različnih mobilnih storitev.

Glede na uspehe, ki jih Apple dosega s svojim iPhone-om smo lahko takšen korak velikana iz Silicijeve doline tudi pričakovali, a vendarle gre pri Googlu za nekoliko drugačne cilje. Potem, ko so si s spletnim oglaševanjem prislužili miljarde dolarjev, se zdaj nameravajo podati tudi na hitro rastoči trg oglaševanja preko mobilnih telefonov, ki naj bi do leta 2011 iz zdajšnjih 1,5 miljarde dolarjev narasel na kar 14 miljard. Njihov CEO Eric Schimdt pa je ob tem dejal, da so mobilni oglasi kar dvakrat bolj dobičkonosni od običajnih spletnih oglasov, saj so veliko bolj osebni in dovršeni.

Google je že stopil v stik z različnimi ponudniki mobilne telefonije v ZDA in jim predstavil svoje ideje, hkrati pa investiral miljone dolarjev v razvoj mobilnikov, ki bi omogočali popolno podporo Google-ovim orodjem, vključno z novim brskljalnikom za mobilne telefone. Poleg tega si želijo in upajo, da bodo njihove pobude dosegle tudi druge proizvajalce mobilnih telefonov in da bodo posledično tudi oni kmalu začeli izdelovati telefone, ki bodo naklonjeni uporabi Googlovih produktov.

Projekt je v začetni fazi in verjetno bomo morali na Googlove mobilnike čakati še kar nekaj časa, saj strokovnjaki ocenjujejo, da pred novim letom Googla neposredno v svetu mobilne telefonije še ne bomo videli. Brez dvoma pa bo projekt (če bo) Googlovih mobilnikov in mobilnih storitev najprej zaživel v ZDA in se nato naprej širil po svetu.

 
Vir: The Wall Street Journal

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje