Kmalu tudi gPhone?

Naslednje leto naj bi se Google podal v novo avanturo, saj želi bolj aktivno nastopati v svetu mobilne telefonije kot ponudnik posebnih Googlovih mobilnikov in predvsem kot eden izmed največjih ponudnikov različnih mobilnih storitev.

Glede na uspehe, ki jih Apple dosega s svojim iPhone-om smo lahko takšen korak velikana iz Silicijeve doline tudi pričakovali, a vendarle gre pri Googlu za nekoliko drugačne cilje. Potem, ko so si s spletnim oglaševanjem prislužili miljarde dolarjev, se zdaj nameravajo podati tudi na hitro rastoči trg oglaševanja preko mobilnih telefonov, ki naj bi do leta 2011 iz zdajšnjih 1,5 miljarde dolarjev narasel na kar 14 miljard. Njihov CEO Eric Schimdt pa je ob tem dejal, da so mobilni oglasi kar dvakrat bolj dobičkonosni od običajnih spletnih oglasov, saj so veliko bolj osebni in dovršeni.

Google je že stopil v stik z različnimi ponudniki mobilne telefonije v ZDA in jim predstavil svoje ideje, hkrati pa investiral miljone dolarjev v razvoj mobilnikov, ki bi omogočali popolno podporo Google-ovim orodjem, vključno z novim brskljalnikom za mobilne telefone. Poleg tega si želijo in upajo, da bodo njihove pobude dosegle tudi druge proizvajalce mobilnih telefonov in da bodo posledično tudi oni kmalu začeli izdelovati telefone, ki bodo naklonjeni uporabi Googlovih produktov.

Projekt je v začetni fazi in verjetno bomo morali na Googlove mobilnike čakati še kar nekaj časa, saj strokovnjaki ocenjujejo, da pred novim letom Googla neposredno v svetu mobilne telefonije še ne bomo videli. Brez dvoma pa bo projekt (če bo) Googlovih mobilnikov in mobilnih storitev najprej zaživel v ZDA in se nato naprej širil po svetu.

 
Vir: The Wall Street Journal

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje