Kmalu tudi gPhone?

Naslednje leto naj bi se Google podal v novo avanturo, saj želi bolj aktivno nastopati v svetu mobilne telefonije kot ponudnik posebnih Googlovih mobilnikov in predvsem kot eden izmed največjih ponudnikov različnih mobilnih storitev.

Glede na uspehe, ki jih Apple dosega s svojim iPhone-om smo lahko takšen korak velikana iz Silicijeve doline tudi pričakovali, a vendarle gre pri Googlu za nekoliko drugačne cilje. Potem, ko so si s spletnim oglaševanjem prislužili miljarde dolarjev, se zdaj nameravajo podati tudi na hitro rastoči trg oglaševanja preko mobilnih telefonov, ki naj bi do leta 2011 iz zdajšnjih 1,5 miljarde dolarjev narasel na kar 14 miljard. Njihov CEO Eric Schimdt pa je ob tem dejal, da so mobilni oglasi kar dvakrat bolj dobičkonosni od običajnih spletnih oglasov, saj so veliko bolj osebni in dovršeni.

Google je že stopil v stik z različnimi ponudniki mobilne telefonije v ZDA in jim predstavil svoje ideje, hkrati pa investiral miljone dolarjev v razvoj mobilnikov, ki bi omogočali popolno podporo Google-ovim orodjem, vključno z novim brskljalnikom za mobilne telefone. Poleg tega si želijo in upajo, da bodo njihove pobude dosegle tudi druge proizvajalce mobilnih telefonov in da bodo posledično tudi oni kmalu začeli izdelovati telefone, ki bodo naklonjeni uporabi Googlovih produktov.

Projekt je v začetni fazi in verjetno bomo morali na Googlove mobilnike čakati še kar nekaj časa, saj strokovnjaki ocenjujejo, da pred novim letom Googla neposredno v svetu mobilne telefonije še ne bomo videli. Brez dvoma pa bo projekt (če bo) Googlovih mobilnikov in mobilnih storitev najprej zaživel v ZDA in se nato naprej širil po svetu.

 
Vir: The Wall Street Journal

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje