Kodak-u grozi bankrot: kaj se lahko iz tega naučimo?

Kodak ni majhno podjetje, vendar njegov problem spada v kategorijo majhnih podjetij. Ta problem je propad. Nekdaj veliko in uspešno podjetje se danes sooča s težkimi problemi. Kaj je pripeljalo tako veliko podjetje do tako slabega položaja?
Kodak-u grozi bankrot: kaj se lahko iz tega naučimo?

Kodak-u grozi bankrot: kaj se lahko iz tega naučimo? (Vir slike: sxc.hu)

Ali ste vedeli, da je Kodak, vodilni v svoji industriji, leta 1975 izumil digitalni fotoaparat, vendar nikoli izkoristil nove tehnologije?

Pri Kodaku niso želeli izpustiti donosnega posla razvijanja filmov, kljub temu, da je trg hitro padal. Kar nekaj časa je preteklo, da so se odločili pozornost preusmeriti na komercialne tiskalnike.

Kljub številnim poizkusom pa Kodaku ni uspelo ustvariti dovolj prihodka in povrniti upanja v podjetje, ki je zaposlovalo 19.000 ljudi.

Naštetih je zgolj peščica slabih odločitev. Kot podjetnik ne smete slediti zgolj zgodbam uspeha, temveč morate posvetiti dovolj časa tudi bolečim zgodbam neuspeha in propada, da se boste naučili kar največ. Najceneje se je učiti iz napak drugih.

Vir: business-opportunities.biz

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje