Koktajl sprememb 2014

Avtor — 12.11.2013
Vabljeni na tradicionalni Koktajl sprememb. 28. novembra bo tako poseben dan s posebnim dogodkom, na katerem boste veliko novega izvedeli o spremembah, ki jih lahko pričakujemo v letu 2014, se sprostili in bili pripravljeni na nove izzive v prihodnjem letu.
Koktajl sprememb 2014

Koktajl sprememb 2014. (Vir slike: Verlag Dashofer)

Koktajl sprememb 2014

Na dogodku vas bodo pričakali:

 • strokovnjaki in avtorji založbe Verlag Dashöfer, s katerimi se boste lahko družili
 • ugodnejši nakupi produktov in storitev založbe ter naših poslovnih partnerjev
 • sproščeno vzdušje in priložnost za druženje s stanovskimi kolegi
 • odlični predavatelji z uporabnimi vsebinami
 • drobna presenečenja!

Kdaj in kje se bo dogodek odvijal?

 • Kdaj: 28. november 2013, med 9. in 14. uro
 • Kje: Gospodarsko razstavišče, Ljubljana – Dvorana Urška (neposredna bližina glavne avtobusne in železniške postaje).

Program dogodka

 1. Uvodni nagovor 9.00-9.10
 2. Zakon o nepremičninah – kako ravnati po novem? (Darko Končan) 9.10 – 9.40
 3. Upokojenec in plačilo za njegovo delo (Biserka Šubelj) 9.45 -10.30
 4. Spremembe in novosti DDV v letu 2013 in 2014 (Aleksandra Heinzer) 11.00-11.30
 5. Dohodnina – novosti pri obračunu (Dušan Jeraj) 11.35-12.05
 6. Glavni odmor s pogostitvijo 12.05 – 12.45
 7. Nad bolečino s protibolečinsko terapijo (Daša Hodalič Peterlin) 12.45-13.00
 8. Spremembe ZUTD ter novosti Zakona o delu na črno (Simona Štravs) 13.05 – 13.50
 9. Podelitev nagrad, povabilo k neformalnemu delu druženja 13.50 – 14.00

Nekaj več o predavateljih

Darko Končan je soustanovitelj Društva davčnih svetovalcev Slovenije (DDSS) in kasneje Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije (ZDSS), kjer opravlja naloge generalnega sekretarja Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Že 19 let je zapriseženi stalni sodni izvedenec za ekonomijo – področje borze, davkov in financ ter je kot tak izdelal preko 500 izvedenskih mnenj za sodišča, odvetnike in druge pravne osebe. V Sloveniji je med prvimi nudil storitve davčnega svetovanja za stranke v svoji zasebni družbi EXPERT d.o.o. Celje ter bil med soustanovitelji Društva davčnih svetovalcev Slovenije (DDSS). Kot delegat DDSS je bil več kot 9 let član Fiskalnega komiteja Evropske organizacije profesionalnih davčno svetovalnih organizacij (CFE) na področju direktnih davkov. Predava na domačih in mednarodnih seminarjih, konferencah in kongresih z davčno tematiko, v okviru katere poleg DDV posebej izstopa še problematika odloženih davkov, transfernih cen, davčno nepriznanih odhodkov, komercialne davčne revizije in davčnih utaj ter uveljavljanja poklicnega davčnega svetovanja v Sloveniji.

Biserka Šubelj, davčna svetovalka se je začela z računovodsko dejavnostjo aktivno ukvarjati že med srednjo šolo. Na Ekonomski fakulteti si je pridobila mnogo praktičnih izkušenj in svoje znanje poglobila. Prve prave računovodske izkušnje je pridobila med študijem s študentskim delom. Med leti 1997 in 2000 je bila zaposlena v računalniški družbi, kjer je pomagala pri razvijanju poslovno računovodskega programa, obenem pa je leta 1998 odprla svoje podjetje – računovodski servis Metaja d.o.o., ki ga uspešno vodi že 15 let. Leta 2003 je pri Zbornici davčnih svetovalcev Slovenije pridobila naziv davčna svetovalka. Vse od njegovega nastanka je soavtorica priročnika Obračun plač in delovna razmerja v praksi, ki ga izdaja založba Verlag Dashöfer.

Aleksandra Heinzer, davčna svetovalka, Pakta svetovanje d.o.o. V okviru študija na Upravni fakulteti v Ljubljani se je specializirala za upravne in posebne upravne postopke, zlasti je pridobila ustrezna znanja na področju davčnega postopka in davčnega sistema v Republiki Sloveniji in nato tudi diplomirala s področja davka na dodano vrednost. Opravila je strokovni izpit iz upravnega postopka in praktično znanje več let pridobivala kot davčna svetovalka. Je avtorica številnih člankov v strokovnih vestnikih in bila kot predavateljica s področja davka na dodano vrednost s strani več kot 1000 slušateljev odlično ocenjena. Trenutno je zaposlena v družbi Pakta svetovanje in končuje magistrski študij s področja posebnih upravnih postopkov. Pred kratkim se je usposobila tudi za mediatorko v gospodarskih in delovnih sporih. Poleg tega tesno sodeluje z založbo Verlag Dashöfer in je (so)avtorica prispevkov na strokovnem portalu DDV asistenca.

Dušan Jeraj ima večletne izkušnje na področju davčnega svetovanja in v družbi TAXGROUP Davčno svetovanje d.o.o. Kot strokovni direktor pri svojem delu proučuje davčna vprašanja in svetuje strankam s področja direktnih davkov, tako davka od dohodkov pravnih oseb kot dohodnine. V dnevnem časopisju in strokovnih revijah ga lahko zasledimo kot avtorja številnih prispevkov na temo dohodnine in drugih davkov, kot avtorja knjig z davčno tematiko in tudi kot gosta kontaktnih oddaj in predavatelja. Na pravni fakulteti v Mariboru končuje podiplomski študij davčnega prava.

Daša Hodalič Peterlin, prof. šp. vzg., Bownova terapevtka, refleksoterapevtka. Po končani gimnaziji je leta 2006 doštudirala na Fakulteti za šport v Ljubljani. Že takrat jo je pot zanesla k masažam, po diplomi je našla čas tudi za dodatna izobraževanja v protibolečinski terapiji, naučila se je izvajati Bownovo terapijo ter refleksno masažo stopal (2007). Obiskovala je tečaj EFT tehnike (2008) ter trigger point terapije(2010), trenutno pa se izobražuje za kraniosakralno terapevtko (3-letni študij). Od leta 2009 uporablja aparat Algonix, ki ga uspešno kombinira z drugimi, manualnimi terapijami. Končala je tudi začetni in nadaljevalni tečaj kineziološkega tapinga (2011).

Simona Štravs, pravnica in davčna svetovalka, predsednica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije je direktorica družbe DEPS CONSULTING, družbe za davčno, ekonomsko in podjetniško svetovanje ter predsednica Zbornice davčnih svetovalcev, ki se s tovrstno problematiko v vsakdanji praksi srečuje in jo tudi rešuje. Tesno je vpeta v davčno problematiko povezano s podjetništvom. Zaključuje študij magistrskega davčnega prava na Pravni fakulteti v Mariboru. V letu 2000 je opravila strokovni izpit po predlogu smernice EU o zaščiti in strokovnem imenu davčnega svetovalca pri Davčno finančno raziskovalnem inštitutu v Mariboru. Istega leta ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva davčni svetovalec. Je višješolski predavatelj na Gea College Center višjih šol v Ljubljani. Kot praktik in uveljavljena predavateljica sodeluje na različnih seminarjih, konferencah, davčnih šolah. Je (so)avtorica strokovnih člankov in priročnikov, med drugim tudi priročnika “Davki enostavno in jasno” založbe Verlag Dashöfer.

Prijave

Prijavite se lahko preko prijavnega obrazca do zapolnitve mest. Zadnji rok za prijavo pa je ponedeljek, 25. november 2013.

Kotizacija znaša 89,00 EUR + DDV na udeleženca. Ker je v dvoje lepše, znaša kotizacija 89 EUR + DDV/ dva udeleženca za prijavo do 15.11.2013.

Cena vključuje:

 • Udeležbo na novoletno obarvanem dogodku in predavanja uveljavljenih strokovnjakov
 • Strokovno gradivo
 • Pogostitev in drobna presenečenja organizatorja in pokroviteljev
 • Sodelovanje v nagradnih igrah
 • Nepozabno druženje s stanovskimi kolegi

Vir: koktajl-sprememb.si