Koliko je Photobucket pravzaprav vreden?

Avtor — 11.04.2007
Spletišče, ki je izjemno popularno, je bilo že večkrat tarča govoric o prevzemu.

Photobucket ima skoraj 40 milijonov uporabnikov, dnevno pa se pridruži okoli 85 tisoč novih. Če bo tempo rasti konstanten, lahko do konca leta pričakujemo že 60 milijonov uporabnikov. Stran ima več obiska kot impresivni  Facebook.

Prihodki se ustvarjajo z oglaševanjem in prodajo »premium« računov (z doplačilom ste deležni dodatnih funkcij). Podjetju naj bi od zbranih 15 milijonov dolarjev tveganega kapitala ostala še skoraj polovica neporabljenih sredstev.

Stran uporabljajo tudi uporabniki MySpace in eBay, kjer gostijo velike datoteke.

V preteklih mesecih je bilo veliko špekulacij ali bo Photobucket prodan ali ne. V toku teh informacij je medije najbolj zanimala približna vrednost podjetja. Ta naj bi bila okoli 300-400 milijonov dolarjev. Predvsem so zanimive številke poslovanja. Prihodki so v letu 2005 znašali 4,35 milijona, v 2006 so porasli na 9,34 milijona dolarjev. Letos pričakujejo skok na kar 32 milijonov dolarjev. Prav zaradi tega se veliko govori o morebitnih kupcih, ki bi bili pripravljeni ob zgoraj navedeni okvirni vrednosti odpreti denarnico.

 

Vir: TechCrunch

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje