Koliko je Photobucket pravzaprav vreden?

Spletišče, ki je izjemno popularno, je bilo že večkrat tarča govoric o prevzemu.

Photobucket ima skoraj 40 milijonov uporabnikov, dnevno pa se pridruži okoli 85 tisoč novih. Če bo tempo rasti konstanten, lahko do konca leta pričakujemo že 60 milijonov uporabnikov. Stran ima več obiska kot impresivni  Facebook.

Prihodki se ustvarjajo z oglaševanjem in prodajo »premium« računov (z doplačilom ste deležni dodatnih funkcij). Podjetju naj bi od zbranih 15 milijonov dolarjev tveganega kapitala ostala še skoraj polovica neporabljenih sredstev.

Stran uporabljajo tudi uporabniki MySpace in eBay, kjer gostijo velike datoteke.

V preteklih mesecih je bilo veliko špekulacij ali bo Photobucket prodan ali ne. V toku teh informacij je medije najbolj zanimala približna vrednost podjetja. Ta naj bi bila okoli 300-400 milijonov dolarjev. Predvsem so zanimive številke poslovanja. Prihodki so v letu 2005 znašali 4,35 milijona, v 2006 so porasli na 9,34 milijona dolarjev. Letos pričakujejo skok na kar 32 milijonov dolarjev. Prav zaradi tega se veliko govori o morebitnih kupcih, ki bi bili pripravljeni ob zgoraj navedeni okvirni vrednosti odpreti denarnico.

 

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje