Koliko je Photobucket pravzaprav vreden?

Spletišče, ki je izjemno popularno, je bilo že večkrat tarča govoric o prevzemu.

Photobucket ima skoraj 40 milijonov uporabnikov, dnevno pa se pridruži okoli 85 tisoč novih. Če bo tempo rasti konstanten, lahko do konca leta pričakujemo že 60 milijonov uporabnikov. Stran ima več obiska kot impresivni  Facebook.

Prihodki se ustvarjajo z oglaševanjem in prodajo »premium« računov (z doplačilom ste deležni dodatnih funkcij). Podjetju naj bi od zbranih 15 milijonov dolarjev tveganega kapitala ostala še skoraj polovica neporabljenih sredstev.

Stran uporabljajo tudi uporabniki MySpace in eBay, kjer gostijo velike datoteke.

V preteklih mesecih je bilo veliko špekulacij ali bo Photobucket prodan ali ne. V toku teh informacij je medije najbolj zanimala približna vrednost podjetja. Ta naj bi bila okoli 300-400 milijonov dolarjev. Predvsem so zanimive številke poslovanja. Prihodki so v letu 2005 znašali 4,35 milijona, v 2006 so porasli na 9,34 milijona dolarjev. Letos pričakujejo skok na kar 32 milijonov dolarjev. Prav zaradi tega se veliko govori o morebitnih kupcih, ki bi bili pripravljeni ob zgoraj navedeni okvirni vrednosti odpreti denarnico.

 

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje