Koliko plačujete za vzdrževanje tiskalnika?

Avtor — 20.11.2016
V sodobnih pisarnah najdemo kopico naprav, ki služijo različnim namenom. Najbolj razširjeni so seveda računalniki, brez katerih si delovnega mesta danes ne moremo predstavljati, sledijo pa jim tiskalniki, ki skrbijo za to, da digitalni svet še vedno ohranja stik z realnostjo.
Koliko plačujete za vzdrževanje tiskalnika?

Koliko plačujete za vzdrževanje tiskalnika? (Vir slike: Pixabay.com)

Ker je treba na vsakem delovnem mestu vsaj občasno kaj natisniti, je seveda treba poskrbeti za to, da je tiskalnik vedno v pripravljenosti. To pa pomeni, da je treba naprave pravilno vzdrževati in negovati. V nekaterih primerih je to velik strošek, morda zahteva tudi nekaj časa in dela, tisti bolj spretni podjetniki pa bodo izkoristili možnosti za brezplačen servis tiskalnika.

Cenovno ugodno vzdrževanje tiskalnika

Znesek, ki ga terja redno vzdrževanje tiskalnika, je odvisen od različnih dejavnikov. Najprej seveda od tega, za kakšno napravo gre in kako je zmogljiva.

Majhni namizni tiskalniki, ki so v uporabi le občasno, ne potrebujejo posebnega vzdrževanja, navadno pa tudi ne služijo posebej pomembnim opravilom. Drugačna je situacija pri zmogljivih večfunkcijskih napravah, ki delujejo preko celega delovnega dne in redno tiskajo. Pri teh je vzdrževanje bolj pomembno, saj prej pride do težav – nabira se odpadno črnilo, ki lahko popacka papir, listi se zatikajo, deli naprave se polomijo… Te naprave so navadno tiste, ki zahtevajo največ denarja pri rednem vzdrževanju. Kar pa ni nujno – tudi zahtevnejši uporabniki lahko najdejo brezplačen servis tiskalnika.

Brezplačno servisiranje tiskalnikov je možno koristiti v različnih primerih. Nekateri proizvajalci in prodajalci tiskalnikov nudijo brezplačen servis v določenem garancijskem roku ob nakupu novega tiskalnika. Druga možnost pa je najem tiskalnika, pri čemer nekateri ponudniki brezplačno poskrbijo tudi za vzdrževanje. Vsekakor pa se ne gre takoj zanašati na to možnost – najprej je treba ugotoviti, ali določena ponudba vključuje tudi brezplačen servis tiskalnika, potem šele lahko koristimo to uporabno ugodnost.

Oznake:
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>