Kolumna: Idoli, vzorniki in vera v prihodnost

V študentskih letih sem veliko razmišljal o začetku lastnega posla, preučeval in prebiral avtobiografije znanih slovenskih in svetovnih poslovnežev. Želel sem razumeti, kako jim je uspelo. Iskal sem skrivnost uspeha, ki pa je na žalost ne pozna nihče.
Kolumna: Idoli, vzorniki in vera v prihodnost

Kolumna: Idoli, vzorniki in vera v prihodnost (Vir slike: sxc.hu)

Prišel sem do spoznanja, da vsak izmed nas nosi svojo zgodbo, ki jo mora ustvariti sam – ni bližnjic.

Slovenski poslovneži, ki so nekoč blesteli in se predstavljali kot ultra uspešni managerji, so v zadnjih nekaj letih odšli v zaton, kakor zahajajoče sonce. Ne morem pobegniti od spoznanja, da kamor koli danes pogledamo, najdemo nekaj, kar ni v skladu z zakonodajo in predvsem (kar me še najbolj muči) moralo in etičnimi načeli.

Spominjam se nekaterih velikih imen, ki so se v časopisju predstavljala z barvitimi grafi portfeljev, a smo kasneje spoznali, da je bila vse to le iluzija zgrajena z denarjem napačno vodenih bank, katerih bremena so na koncu ostala na davkoplačevalskih hrbtih, in na nas, mladih podjetnikih, ki želimo nekaj ustvariti v okolju, v katerem se borimo.

Kakor koli že, tako kot sem takrat slepo verjel v to, da je s trdim delom in brez strica v vladi mogoče uspeti, verjamem še danes. Ne rečem: za uspehe so potrebni tudi tisti, ki stojijo za teboj, največ pa se mora ustvariti s trdim delom in s še malo trdega dela, pa potem mogoče pride do premikov in sčasoma do uspeha.

Ker me pri poslovnih odločitvah med drugimi žene tudi vera, sem se odločil, da bodo LETALSKE.SI, ki se ne ukvarjajo samo s prodajo letalskih kart, ampak tudi z organizacijo vrhunskih dogodkov, oktobra letos naredile prav posebno konferenco. Na njej bomo gostili uspešne poslovne/življenjske vzornike (imena naj zaenkrat ostanejo še skrita), ki vodijo velike ali srednje velike poslovne modele in imajo podobno filozofijo kot je naša.

Cilj druženja je povezovanje – kakor povezujemo potnike z letalskimi družbami, želimo to storiti tudi med tistimi, ki si delijo podobno življenjsko filozofijo, saj verjamemo, da se z izmenjavo te da narediti veliko, mogoče celo spremeniti okolje, da ne rečem svet.

Preberite tudi: MP intervju: Petar Berić

Ob koncu bi zapisal še, da je dobro poznati prave ljudi in z njimi izmenjevati svoje izkušnje ter življenjske zgodbe, saj nikoli ne vemo, kaj nas čaka za naslednjim ovinkom.

Veliko trdega dela in uspeha želim vsem, ki tole prebirajo, in upam, da se srečamo nekje, nekoč.

Avtor kolumne je Petar Berić, LETALSKE.SI.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje