Kolumna: Idoli, vzorniki in vera v prihodnost

V študentskih letih sem veliko razmišljal o začetku lastnega posla, preučeval in prebiral avtobiografije znanih slovenskih in svetovnih poslovnežev. Želel sem razumeti, kako jim je uspelo. Iskal sem skrivnost uspeha, ki pa je na žalost ne pozna nihče.
Kolumna: Idoli, vzorniki in vera v prihodnost

Kolumna: Idoli, vzorniki in vera v prihodnost (Vir slike: sxc.hu)

Prišel sem do spoznanja, da vsak izmed nas nosi svojo zgodbo, ki jo mora ustvariti sam – ni bližnjic.

Slovenski poslovneži, ki so nekoč blesteli in se predstavljali kot ultra uspešni managerji, so v zadnjih nekaj letih odšli v zaton, kakor zahajajoče sonce. Ne morem pobegniti od spoznanja, da kamor koli danes pogledamo, najdemo nekaj, kar ni v skladu z zakonodajo in predvsem (kar me še najbolj muči) moralo in etičnimi načeli.

Spominjam se nekaterih velikih imen, ki so se v časopisju predstavljala z barvitimi grafi portfeljev, a smo kasneje spoznali, da je bila vse to le iluzija zgrajena z denarjem napačno vodenih bank, katerih bremena so na koncu ostala na davkoplačevalskih hrbtih, in na nas, mladih podjetnikih, ki želimo nekaj ustvariti v okolju, v katerem se borimo.

Kakor koli že, tako kot sem takrat slepo verjel v to, da je s trdim delom in brez strica v vladi mogoče uspeti, verjamem še danes. Ne rečem: za uspehe so potrebni tudi tisti, ki stojijo za teboj, največ pa se mora ustvariti s trdim delom in s še malo trdega dela, pa potem mogoče pride do premikov in sčasoma do uspeha.

Ker me pri poslovnih odločitvah med drugimi žene tudi vera, sem se odločil, da bodo LETALSKE.SI, ki se ne ukvarjajo samo s prodajo letalskih kart, ampak tudi z organizacijo vrhunskih dogodkov, oktobra letos naredile prav posebno konferenco. Na njej bomo gostili uspešne poslovne/življenjske vzornike (imena naj zaenkrat ostanejo še skrita), ki vodijo velike ali srednje velike poslovne modele in imajo podobno filozofijo kot je naša.

Cilj druženja je povezovanje – kakor povezujemo potnike z letalskimi družbami, želimo to storiti tudi med tistimi, ki si delijo podobno življenjsko filozofijo, saj verjamemo, da se z izmenjavo te da narediti veliko, mogoče celo spremeniti okolje, da ne rečem svet.

Preberite tudi: MP intervju: Petar Berić

Ob koncu bi zapisal še, da je dobro poznati prave ljudi in z njimi izmenjevati svoje izkušnje ter življenjske zgodbe, saj nikoli ne vemo, kaj nas čaka za naslednjim ovinkom.

Veliko trdega dela in uspeha želim vsem, ki tole prebirajo, in upam, da se srečamo nekje, nekoč.

Avtor kolumne je Petar Berić, LETALSKE.SI.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje