XVIDA: Od lahkomiselne ideje do 12.000 dolarjev na teden

Morda se sliši malo čudno, ampak moja podjetniška pot se je začela pri 12km/h…na fitnes napravi. Trenutka se dobro spomnim, ker sem takrat na svojem prvem iPadu, z lepilnim trakom prilepljenim na fitnes napravo, gledal posnetek oddaje z legendarnim slovenskim inovatorjem Petrom Florjančičem.

Sam sem že nekajkrat na internetu iskal stojalo, ki bi mi omogočilo enostavno montažo iPada na naprave za fitnes (brez uporabe lepilnega traku). Rad berem, poslušam glasbo ali gledam priljubljen film, pri tem pa pozabim na bolečine v mišicah. Ker nisem našel nobenega ustreznega izdelka, sem se prav med tekom, ob gledanju oddaje, odločil, da bom napravico izdelal kar sam. K tej odločitvi je takrat ogromno pripomogla prav nadnaravna energija g. Florjančiča pri takratni zavidljivi starosti skoraj 92 let. Mislil sem si: “Če človek pri tej visoki starosti še vedno na trg plasira ideje, zakaj tega ne bi mogel tudi jaz?“.

Zdaj mi je jasno, da je bila ta misel kljub vsemu malo naivna. Morda še sreča, kajti, če bi vedel kaj me čaka, bi se takrat verjetno ustrašil. Pa ne, da mi je žal, je pa zadeva postala neskončno večja, kot sem si predstavljal. Kmalu sem ugotovil, da morajo biti izdelki, ki spadajo na iPad, izredno elegantni, funkcionalni, inovativni, ergonomični za uporabo, lahki, itd. Tako je iz ideje za stojalo za fitnes napravo zrastel multifunkcionalni nosilec in stojalo (ang. All-in-one iPad mount & stand).

Je prava inovacija, saj je dejansko prvi izdelek na svetu, ki združuje funkcijo stojala za iPad (iPad stand) in nosilca (iPad mount) v enem samem izdelku. Ime mu je Boomerang, lansirali smo ga prejšnji teden z izredno zahtevnim promocijskim spotom, ki ga ne bi mogli narediti, če ne bi bili po nekem srečnem naključju skoraj vsi profesionalci, ki so na videu sodelovali, moji dobri prijatelji. Kampanja poteka preko spletne platforme Kickstarter, kjer podobni projekti iščejo potencialne kupce in merijo interes za svoj izdelek. Na Kickstarterju je naš izdelek mogoče samo še do začetka decembra naročiti po nižji ceni, ki jo startup podjetja tam ponudijo za prvo serijo izdelkov.

Boomerang na Kickstarterju >>

Od moje odločitve do danes sta minili že skoraj dve leti. Kljub striktnemu sledenju principov Lean Startup, smo porabili že okoli 100.000 evrov v denarju, da ne omenim investicij, ki so bile narejene s strani partnerjev GIGODESIGN in KOPT, ter mnogih požrtvovalnih prijateljev in podjetja NUFRAME, ki so, tako rekoč na lepe oči, skupaj investirali kar okoli 3700 delovnih ur, da smo prišli do lansiranja produkta, ki je zrel za masovno proizvodnjo. Moja velika želja je, da spodbudimo proizvodnjo v Sloveniji, zato smo se odločili, da bo Boomerang skoraj v celoti izdelan v Lescah.

Preberite si tudi ostale MP kolumne.

Da pa bi bilo mogoce projekt intenzivno zagnati, moramo na Kickstarterju najprej zbrati 40.000 ameriških dolarjev, ki jih potrebujemo za zagon proizvodnje. Zaenkrat nam gre dobro, saj smo v enem tednu zbrali dobrih 12.000 dolarjev oziroma 30 odstotkov cilja. Do 12. decembra pa moramo zbrati najmanj 100 odstotkov sredstev, zato pozivamo vse, ki nas želite podpreti, da si ogledate film na Kickstarterju. Svojo podporo lahko izkažete s prednaročilom Boomeranga, ki deluje z iPadom 2,3,4. Če iPada nimate, pa nas želite vseeno podpreti, pa nam lahko veliko pomagate s tem, da delite povezavo do izdelka s svojimi prijatelji na Facebooku. Hvala za vašo podporo!

Preberite tudi: Podprite Boomerang na Kickstarterju!

Avtor kolumne je Uroš Čadež.

————————————————————————————————————————

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake:, , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje