Konkurenca iPhone: LG KE850 Prada

Slab mesec po tem, ko so pri Applu uradno napovedali iPhone so se oglasili pri konkurenci: korejski LG je napovedal LG KE850, telefon, ki bo predstavljal močno konkurenco Applovemu. Pri oblikovanju telefona jim je pomagala oblikovalska hiša Prada.

O novem telefonu je zaenkrat znanega še malo. Imel bo precej velik, 3 palčni “touchscreen” ekran (iPhoneov je večji za pol palca). Podobno kot iPhone, KE850 ne bo imel nobene tipke, mobilnik se bo dalo v celoti upravljati s pomočjo “touchscreen” ekrana in to brez pisala, pač pa kar s prsti. Značilnost novega mobilnika je tudi zelo privlačen design, razvila ga je namreč oblikovalska ekipa Prade.

Vgrajen bo imel fotoaparat z optiko Schneider-Kreuznach z dvema mega točkama. Imel bo tudi predvajalnik mp3 formata ter vseh najpomembnejših ostalih avdio in video formatov. Bral bo pdf-je in besedilne datoteke. Precej podobno torej kot iPhone.

Baterija, ki ga bo poganjala bo imela zaenkrat le 800mAh, kar je za uporabo zahtevnejših aplikacij, na primer gledanje filma, nekoliko premalo.

Telefon LG Prada bo v Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji in Italiji na voljo s koncem februarja 2007. Marca bo na voljo v Aziji. Njegova cena bo za 100€ višja kot cena osnovnega iPhone, torej okoli 600€. Vendar pa pri nakupu LG-jevega aparata ni potrebna vezava k mobilnemu operaterju za dve leti, kot bo to pri iPhonu ob nakupu v ZDA.

Kdaj bo LG KE850 na voljo pri nas še ni znano, najbrž pa bo to šele v zadnjih mesecih tega leta.

Vir: Mobilewhack

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje