Konkurenca vzhaja, Google zasmehuje!

Avtor — 22.03.2007
Že od prvega dne nakupa YouTube, se širijo govorice o konkurenčni strani, ki naj bi predvajala filme in nanizanke brez nenehnih sporov glede avtorskih pravic. Je čas boja za prevlado končno napočil?

L.A. Times poroča, da je sporazum tik pred javno razglasitvijo. Glavna akterja naj bi bila NBC in News Corp. Prav tako se omenja Viacom in Sony. Stran naj bi poleg filmov in nanizank vsebovala tudi videe, ki jih uporabniki lahko obdelujejo in pošiljajo prijateljem.  TechCrunch projekta ne smatra kot bližnjo konkurenco YouTube, saj naj bi šlo za distribucijo vsebin tretjim osebam. Pogodbe naj bi bile podpisane z Yahoo, Microsoft, MySpace, Time Warner Inc. in AOL. 

News Corp. in NBC-ju gre zaslužek YouTube na račun njunih vsebin zagotovo v nos. Google naj bi pobral kar tretjino vseh spletnih oglaševalskih prihodkov. 

Pri Google so skupino označili kot Clown Co. Posmehovanje, ki se jim morda vrne z dvojno mero.

 

Vir:  TechCrunch

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje