Korejci gledajo Avatar v 4D tehniki

Pozabite na 3D, Korejci bodo lahko film Jamesa Camerona, Avatar, doživeli v štirih dimenzijah. Dodatna plast realizma vključuje posebne učinke kot so premikajoči se sedeži in pršenje vode.
Korejci gledajo Avatar v 4D tehniki

Ste si že ogledali Avatar? (slika: geek.com)

Posebna različica Avatarja se predvaja samo v kinu CJ-CGV v Južni Koreji in že privablja cele gruče filmskih navdušencev, ki bi radi doživeli unikatno predstavo, ki zaposli vseh pet vaših čutil. 4D predvajanje vključuje več kot 20 specialnih efektov kot so laserske luči, veter, ki ga ustvarja ventilator, vonji eksplozij, pršenje vode, premikajoči se sedeži in tako dalje. 

Uspeh 4D Avatarja je pustil posledice. CJ-CGV je namreč odprl še tri nove komplekse, namenjene 4D predstavitvam filmov. Kinodvorana je podobne filmske užitke v prejšnjem letu omogočala v desetih filmih. Podobne kinodvorane ni nikjer drugje. Gre za prvi teater na svetu, ki pri gledanju filma v popolnosti zaposli vseh pet človeških čutil.

Korejci si lahko Avatar v 4D tehniki ogledajo za ceno 15,80 dolarjev. Drago doživetje za ljudi, ki živijo v državi, kjer je gospodinjski prihodek v prvem četrtletju leta 2007 znašal okoli 42 dolarjev. Kakorkoli že, Južni Korejci so za ogled Avatarja v 4D tehniki pripravljeni plačati več kot dvakrat več od navadne filmske vstopnice, katere cena znaša 6,90 dolarjev. 

 

Vir: Geek

Oznake: