Koristno: Še niste prejeli informativnega izračuna dohodnine?

Avtor — 04.07.2014
Davčna uprava je pred dobrim mesecem dni poslala še zadnji sveženj informativnih izračunov dohodnine. Če do 15. junija še niste prejeli svojega informativnega izračuna, morate dohodninsko napoved vložiti sami. Časa imate še do 31. julija 2014.
Koristno: Še niste prejeli informativnega izračuna dohodnine?

Koristno: Še niste prejeli informativnega izračuna dohodnine? (Vir slike: Freeimages.com)

Dohodninsko napoved je potrebno vložiti za:

  • dohodke, od katerih se plačuje dohodnina, ki presegajo 3.302,70 evrov;
  • dohodke za opravljeno začasno ali občasno delo na podlagi napotnice pooblaščene organizacije ali Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, ki opravlja posredovanje dela dijakom in študentom v skladu s predpisi s področja zaposlovanja, ki presegajo 2.477,03 evra, če zavezanec izpolnjuje pogoje za priznanje študentske olajšave;
  • pokojnino, od katere je bila obračunana in plačana akontacija dohodnine;
  • pokojnino, pri tem pa je azvezanec pri akontaciji dohodnine uveljavljal posebno olajšavo za vzdrževane družinske člane;

Priporočamo branje članka o dohodninski lestvici >>

  • pokojnino, od katere ni bila obračunana in plačana akontacija dohodnine in pri tem zavezanec tudi ni uveljavljal posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, vendar je poleg pokojnine prejel dohodke (od katerih se plačuje dohodnina), višje od 80 evrov.

Obrazec napovedi za odmero dohodnine je dostopen na vseh davčnih uradih in na spletni strani Davčne uprave RS. Napoved je mogoče z varnim kvalificiranim digitalnim potrdilom poslati tudi v elektronski obliki prek portala eDavki.

Vir: SAOP

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje