Koristno: Še niste prejeli informativnega izračuna dohodnine?

Davčna uprava je pred dobrim mesecem dni poslala še zadnji sveženj informativnih izračunov dohodnine. Če do 15. junija še niste prejeli svojega informativnega izračuna, morate dohodninsko napoved vložiti sami. Časa imate še do 31. julija 2014.
Koristno: Še niste prejeli informativnega izračuna dohodnine?

Koristno: Še niste prejeli informativnega izračuna dohodnine? (Vir slike: Freeimages.com)

Dohodninsko napoved je potrebno vložiti za:

  • dohodke, od katerih se plačuje dohodnina, ki presegajo 3.302,70 evrov;
  • dohodke za opravljeno začasno ali občasno delo na podlagi napotnice pooblaščene organizacije ali Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, ki opravlja posredovanje dela dijakom in študentom v skladu s predpisi s področja zaposlovanja, ki presegajo 2.477,03 evra, če zavezanec izpolnjuje pogoje za priznanje študentske olajšave;
  • pokojnino, od katere je bila obračunana in plačana akontacija dohodnine;
  • pokojnino, pri tem pa je azvezanec pri akontaciji dohodnine uveljavljal posebno olajšavo za vzdrževane družinske člane;

Priporočamo branje članka o dohodninski lestvici >>

  • pokojnino, od katere ni bila obračunana in plačana akontacija dohodnine in pri tem zavezanec tudi ni uveljavljal posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, vendar je poleg pokojnine prejel dohodke (od katerih se plačuje dohodnina), višje od 80 evrov.

Obrazec napovedi za odmero dohodnine je dostopen na vseh davčnih uradih in na spletni strani Davčne uprave RS. Napoved je mogoče z varnim kvalificiranim digitalnim potrdilom poslati tudi v elektronski obliki prek portala eDavki.

Vir: SAOP

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje