Korporacija SWIFT predaja podatke o evropskih transakcijah ameriški vladi

Slovenske banke zadnje dni obveščajo svoje stranke o uvedbi dogovora, kjer ima korporacija SWIFT, ki na globalni ravni ureja mednarodne bančne transakcije, pravico oz. dolžnost do poročanja podrobnosti o transakcijah in osebnih podatkih ameriški vladi.
Korporacija SWIFT predaja podatke o evropskih transakcijah ameriški vladi

Ameriška vlada širi lovke v Evropo preko svojih korporacij.

Tajni dogovor med korporacijo in ameriško vlado je bil sklenjen že leta 2002, seveda z razlogom boja proti terorizmu. V sporočilu za javnost ZBS poroča, da o tem nobena od slovenskih bank ni bila obveščena, saj so vse izvedeli iz javnih občil – točneje New York Times-a, v letu 2006. Različne evropske organizacije so že pozvale SWIFT k umiku protipravnega dogovora, a očitno niso prejele nobenega odgovora. Priporočam branje celotnega sporočila za javnost, ki se nahaja na spletni strani Združenja bank Slovenije.

Javno opozorilo bank se sicer glasi:

»OPOZORILO: Osebni ali drugi zaupni oziroma varovani podatki, ki so nam na razpolago ali nam jih boste sporočili v zvezi z  opravljanjem storitev (npr. izvršitvijo  plačilnega naloga) in ki med bankami za ta namen potujejo preko omrežja SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), bodo lahko na podlagi posebne zahteve posredovani domačim ali tujim (tudi v ZDA) državnim, upravno-administrativnim ali sodnim organom zaradi izvajanja ukrepov preprečevanja pranja denarja in ukrepov zoper financiranje terorističnih aktivnosti.«

Tako smo sedaj tudi Slovenci pod budnim očesom “svetovne policije”, ZDA, pa naj nam bo to všeč ali ne.

Kdo so pravi teroristi ni več vprašanje.

Debata na forumu!

Vir: Združenje bank Slovenije

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje