Korporacija SWIFT predaja podatke o evropskih transakcijah ameriški vladi

Slovenske banke zadnje dni obveščajo svoje stranke o uvedbi dogovora, kjer ima korporacija SWIFT, ki na globalni ravni ureja mednarodne bančne transakcije, pravico oz. dolžnost do poročanja podrobnosti o transakcijah in osebnih podatkih ameriški vladi.
Korporacija SWIFT predaja podatke o evropskih transakcijah ameriški vladi

Ameriška vlada širi lovke v Evropo preko svojih korporacij.

Tajni dogovor med korporacijo in ameriško vlado je bil sklenjen že leta 2002, seveda z razlogom boja proti terorizmu. V sporočilu za javnost ZBS poroča, da o tem nobena od slovenskih bank ni bila obveščena, saj so vse izvedeli iz javnih občil – točneje New York Times-a, v letu 2006. Različne evropske organizacije so že pozvale SWIFT k umiku protipravnega dogovora, a očitno niso prejele nobenega odgovora. Priporočam branje celotnega sporočila za javnost, ki se nahaja na spletni strani Združenja bank Slovenije.

Javno opozorilo bank se sicer glasi:

»OPOZORILO: Osebni ali drugi zaupni oziroma varovani podatki, ki so nam na razpolago ali nam jih boste sporočili v zvezi z  opravljanjem storitev (npr. izvršitvijo  plačilnega naloga) in ki med bankami za ta namen potujejo preko omrežja SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), bodo lahko na podlagi posebne zahteve posredovani domačim ali tujim (tudi v ZDA) državnim, upravno-administrativnim ali sodnim organom zaradi izvajanja ukrepov preprečevanja pranja denarja in ukrepov zoper financiranje terorističnih aktivnosti.«

Tako smo sedaj tudi Slovenci pod budnim očesom “svetovne policije”, ZDA, pa naj nam bo to všeč ali ne.

Kdo so pravi teroristi ni več vprašanje.

Debata na forumu!

Vir: Združenje bank Slovenije

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje