Kraj obdavčitve pri aktualnih storitvah: DDV pred in po 1.1.2011

T.i. aktualne storitve, to so vse kulturne, umetnostne, športne, znanstvene, izobraževalne, zabavne in podobne prireditve, so po trenutnem pravilu obdavčene tam, kjer se izvajajo. Po 1.1.2011 bo treba pri takšnih storitvah razlikovati med vstopninami in drugimi storitvami.
Kraj obdavčitve pri aktualnih storitvah: DDV pred in po 1.1.2011

On-line vestnik je namenjen vsem zavezancem za DDV, ki opravljajo obdavčljivo dejavnost.

Če bodo tako davčnemu zavezancu zaračunane vstopnine za te prireditve, se bo za kraj opravljanja storitev štel kraj, kjer bo ta prireditev dejansko potekala. Če se bodo davčnemu zavezancu zaračunale druge storitve, povezane s temi dejavnostmi, se bo upoštevalo splošno pravilo iz prvega odstavka 25. člena ZDDV-1, torej bo kraj obdavčitve v kraju sedeža naročnika. Če bo prejemnik omenjenih storitev oseba, ki ni davčni zavezanec, bo kraj opravljanja storitev še naprej kraj, kjer se bodo te storitve dejansko izvajale.

Primer

Slovenski davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji, organizira izobraževanje za domače in tuje udeležence v Ljubljani.

Pred 1.1.2011:

Kraj obdavčitve je skladno z 29. členom ZDDV-1 tam, kjer so te storitve tudi opravljene, torej v Sloveniji. Izvajalec izobraževanja na računu obračuna slovenski DDV, ne glede na to, kdo je udeleženec tega izobraževanja.

Po 1.1.2011:

Izvajalec storitve najprej preveri, kdo je naročnik in na podlagi statusa slednjega pravilno določi kraj obdavčitve:

status naročnika
sedež naročnika
kraj obdavčitve
slovenski DDV
davčni zavezanec
Slovenija
Slovenija
da
davčni zavezanec
druga država članica (npr. Avstrija)
Avstrija
ne
davčni zavezanec
tretja država
ni v Uniji
ne
ni davčni zavezanec
ni pomemben
   

 

Vir: Online vestnik: DDV v poslovni praksi, založba Verlag Dashöfer

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje