Izobražujte (potencialne) stranke

Dobra predstavitvena spletna stran je dandanes skorajda nujna za vsako podjetje, ne glede na panogo. Toda zakaj nekaterim podjetjem kljub temu ne uspe zagotavljati rednih prihodkov? Odgovor se skriva v marketingu.
Izobražujte (potencialne) stranke

Kupce morate poiskati sami (Vir slike: Freeimages.com)

Vsebinski marketing se je že večkrat izkazal za odlično rešitev marsikateremu podjetju, ki je bilo zaradi pomanjkanja kupcev in slabe prodaje tik pred propadom. Podobno se je zgodilo tudi podjetju Quick Sprout, ki je po izredno slabem poslovnem obdobju ugotovilo, da mora nujno ukrepati. Z vsebinskim marketingom jim je v kratkem času uspelo pridobiti več kot 500 tisoč novih obiskovalcev na njihovo spletno stran in posel je vzcvetel! 

Poglejmo si nekaj nasvetov, s katerimi boste tudi vi lahko vsebinski marketing izkoristili v svoj prid.

1. Vaši blogi naj predstavljajo pravo zakladnico nasvetov. 

Večina podjetnikov želi s spletnimi blogi obiskovalce spremeniti v kupce. Toda za veliko bolj učinkovito prodajno strategijo se je izkazalo bloganje z namenom izobraževanja obiskovalcev. Zadovoljni obiskovalci spletnega bloga se namreč veliko verjetneje lahko spremenijo v kupce. 

2. Od časa do časa podelite brezplačni priročnik z nasveti.

Ustvarite uporaben in na pogled privlačen priročnik, v katerem boste združili svoje bogate izkušnje in dragoceno znanje. Svojim zvestim obiskovalcem ga nato ponudite brezplačno, s čimer jih boste še bolj navdušili. 

3. Potrudite se za svoje bralce. 

Pomembno je, da obiskovalci bloga dobijo občutek, da so cenjeni in spoštovani. To boste lahko dosegli z rednim in hitrim odzivanjem na njihove komentarje, s čimer boste vzpostavili močno vez med vami in njimi.

4. Spoznajte svoje občinstvo. 

Ena največjih napak, ki jih blogerji lahko naredijo, je ta, da si pravzaprav sploh ne želijo spoznati svojih bralcev, temveč jih zanima le zaslužek in promet na svojem blogu. Toda denar in obisk spletne strani je ponavadi prav posledica dobrega poznavanja svojega občinstva, zato napravite kratko anketo in ugotovite, kakšne tematike vaše bralce sploh zanimajo. 

5. Pišite le o tematikah, ki vas zanimajo. 

Zagotovo bo že na daleč opazno, če boste pisali o vsebinah, ki vas zares zanimajo. Takšne vsebine so ponavadi namreč podane na veliko bolj zanimiv način, bralci pa so posledično toliko bolj navdušeni. 

6. Velik poudarek naj bo na naslovih.

Pogosto ni pomembno, kako kvalitetna je vsebina, če naslov ni dovolj privlačen, da bi se obiskovalci branja sploh lotili. Naj vaše vsebine ne ostanejo neopažene zaradi slabih naslovov!

7. Izpostavite svoje mnenje, a ga podprite z dokazi.

Ljudje, ki obiščejo vaš blog, bi zagotovo radi slišali vaše mnenje. Če pa boste svojemu mnenju dodali še uradne podatke iz raznih statistik, bodo nad podanimi vsebinami še bolj navdušeni. 

8. Bodite konsistentni z vsebinami. 

Številni blogerji so že ugotovili, da je konsistentnost zelo pomembna za to, da obdržimo bralce. Ljudje namreč raje sledijo močnim osebam, ki stojijo za svojim mnenjem. 

9. Ne uporabljajte težkih besed. 

Morda res izpadete nekoliko bolj učeni, če na blogu uporabljate strokovne izraze iz vašega poklicnega življenja, toda mnogi vas zaradi tega ne bodo v celoti razumeli. Posledično lahko preprosto nehajo brati vaše zapise. 

10. Bodite takšni, kot ste. 

Na blogih lahko vaša osebnost tako rekoč zažari skozi vaše vsebine. Izkoristite to, saj boste tako na svojo stran privabili nove bralce. 

Vir: Quick Sprout

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje