Kupci iPhona 6 so lastniki tudi prejšnjih različic

Večja zaslona iPhona 6 in 6 Plus morda ne pritegneta navdušencev pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android, pritegneta pa svoje oboževalce, ki so se v Applove pametne telefone že zaljubili. Večina, ki se odloča za nakup novih modelov, ima v žepu iPhone 5.
Kupci iPhona 6 so lastniki tudi prejšnjih različic

85 odstotkov kupcev novega modela je v svojem žepu že imelo iPhone (Vir slike: Apple).

Raziskava Slice Inteligence, ki je potekala med 12. in 14. septembrom, torej v času predstavitve novih modelov iPhona, je združila podatke 5.703 kupcev. Njeni izsledki kažejo, da je kar 85 odstotkov kupcev v svojem žepu že imelo iPhone. Največ je med njimi tistih, ki so kupili iPhone 5 ali 5S. Prvih je 36 odstotkov, drugih pa malo več kot 30 odstotkov. Najmanj novih kupcev je tistih, ki so lani kupili iPhone 5C. Teh je manj kot 5 odstotkov.

Apple želi uporabnike OS Android

Apple nadvse upa, da bi k sebi privabil tudi čim več tistih, ki so do sedaj uporabljali pametne telefone, ki jih poganja OS Android. V ta namen je celo ponudil podporo pri premeščanju podatkov iz Androidov na iPhone. Podporna podstran, ki se nahaja na Applovi strani, zajema nasvete pri premeščanju slikovnega in video materiala, glasbe, aplkacij, koledarjev, stikov, elektronske pošte in drugo.

Preberite tudi: Kdaj lahko novi iPhone pričakujemo v Sloveniji.

Glede na napake, ki jih ima iOS (Apple je že postregel z nadgradnjo) in poročanju kupcev o pretiranem upogibanju iPhona 6, zaradi česar je naprava prejela vzdevek bend-gate, se zdi, da veliko vojno proizvajalcev pametnih telefonov, dobiva Samsung. To južnokorejsko podjetje tudi ob tokratni predstavitvi iPhona oboževalcem svoje znamke streže s hudomušnimi vsebinami, ki »poveličujejo« Samsungove naprave, iPhone pa prikazujejo skoraj kot telefon amaterske izdelave.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje