Kupci iPhona 6 so lastniki tudi prejšnjih različic

Večja zaslona iPhona 6 in 6 Plus morda ne pritegneta navdušencev pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android, pritegneta pa svoje oboževalce, ki so se v Applove pametne telefone že zaljubili. Večina, ki se odloča za nakup novih modelov, ima v žepu iPhone 5.
Kupci iPhona 6 so lastniki tudi prejšnjih različic

85 odstotkov kupcev novega modela je v svojem žepu že imelo iPhone (Vir slike: Apple).

Raziskava Slice Inteligence, ki je potekala med 12. in 14. septembrom, torej v času predstavitve novih modelov iPhona, je združila podatke 5.703 kupcev. Njeni izsledki kažejo, da je kar 85 odstotkov kupcev v svojem žepu že imelo iPhone. Največ je med njimi tistih, ki so kupili iPhone 5 ali 5S. Prvih je 36 odstotkov, drugih pa malo več kot 30 odstotkov. Najmanj novih kupcev je tistih, ki so lani kupili iPhone 5C. Teh je manj kot 5 odstotkov.

Apple želi uporabnike OS Android

Apple nadvse upa, da bi k sebi privabil tudi čim več tistih, ki so do sedaj uporabljali pametne telefone, ki jih poganja OS Android. V ta namen je celo ponudil podporo pri premeščanju podatkov iz Androidov na iPhone. Podporna podstran, ki se nahaja na Applovi strani, zajema nasvete pri premeščanju slikovnega in video materiala, glasbe, aplkacij, koledarjev, stikov, elektronske pošte in drugo.

Preberite tudi: Kdaj lahko novi iPhone pričakujemo v Sloveniji.

Glede na napake, ki jih ima iOS (Apple je že postregel z nadgradnjo) in poročanju kupcev o pretiranem upogibanju iPhona 6, zaradi česar je naprava prejela vzdevek bend-gate, se zdi, da veliko vojno proizvajalcev pametnih telefonov, dobiva Samsung. To južnokorejsko podjetje tudi ob tokratni predstavitvi iPhona oboževalcem svoje znamke streže s hudomušnimi vsebinami, ki »poveličujejo« Samsungove naprave, iPhone pa prikazujejo skoraj kot telefon amaterske izdelave.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje