Kupci iPhona 6 so lastniki tudi prejšnjih različic

Večja zaslona iPhona 6 in 6 Plus morda ne pritegneta navdušencev pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android, pritegneta pa svoje oboževalce, ki so se v Applove pametne telefone že zaljubili. Večina, ki se odloča za nakup novih modelov, ima v žepu iPhone 5.
Kupci iPhona 6 so lastniki tudi prejšnjih različic

85 odstotkov kupcev novega modela je v svojem žepu že imelo iPhone (Vir slike: Apple).

Raziskava Slice Inteligence, ki je potekala med 12. in 14. septembrom, torej v času predstavitve novih modelov iPhona, je združila podatke 5.703 kupcev. Njeni izsledki kažejo, da je kar 85 odstotkov kupcev v svojem žepu že imelo iPhone. Največ je med njimi tistih, ki so kupili iPhone 5 ali 5S. Prvih je 36 odstotkov, drugih pa malo več kot 30 odstotkov. Najmanj novih kupcev je tistih, ki so lani kupili iPhone 5C. Teh je manj kot 5 odstotkov.

Apple želi uporabnike OS Android

Apple nadvse upa, da bi k sebi privabil tudi čim več tistih, ki so do sedaj uporabljali pametne telefone, ki jih poganja OS Android. V ta namen je celo ponudil podporo pri premeščanju podatkov iz Androidov na iPhone. Podporna podstran, ki se nahaja na Applovi strani, zajema nasvete pri premeščanju slikovnega in video materiala, glasbe, aplkacij, koledarjev, stikov, elektronske pošte in drugo.

Preberite tudi: Kdaj lahko novi iPhone pričakujemo v Sloveniji.

Glede na napake, ki jih ima iOS (Apple je že postregel z nadgradnjo) in poročanju kupcev o pretiranem upogibanju iPhona 6, zaradi česar je naprava prejela vzdevek bend-gate, se zdi, da veliko vojno proizvajalcev pametnih telefonov, dobiva Samsung. To južnokorejsko podjetje tudi ob tokratni predstavitvi iPhona oboževalcem svoje znamke streže s hudomušnimi vsebinami, ki »poveličujejo« Samsungove naprave, iPhone pa prikazujejo skoraj kot telefon amaterske izdelave.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje