Kupite drevo v Nigru!

Avtor — 16.02.2007
Tree-Nation je v Barceloni ustanovljena organizacija, ki si je zadala ambiciozen in okolju prijazen izziv. V zahodno afriški državi Niger želi posaditi 8 milijonov dreves v obliki srca.
Kupite drevo v Nigru!

Virtualni zemljevid Tree-Nation

Zainteresirani kupci na strani najdejo virtualni zemljevid, na katerem si izberejo že posajeno drevo ali pa mesto za posaditev novega. Nakup vas bo stal med 10 do 75 evrov, odvisno katero vrsto drevesa boste izbrali (na voljo so 4 vrste). Lastnik lahko nato svoje drevo poimenuje ali pa mu doda sporočilce, ki je dostopno vsem. Z nakupom dobite še blog v katerem lahko izrazite svoja mnenja na različne teme.

Avtor članka se je pri nakupu že srečal s prvim problemom, saj ni uspel poravnati računa s kartico Visa, kljub temu da naj bi jo sistem podpiral. Prav tako naj ne bi bilo omenjeno ali gre za profitabilno ali donatorsko organizacijo. Seveda je potrebno poudariti, da je stran v beta verziji in da se napake pričakujejo. Na uradni strani (Tree-Nation) so napovedali, da že iščejo razvojni kader, ki bo skrbel za nemoteno delovanje. 

Med uporabnki spleta se poraja dvom ali je to le še ena izmed internetnih prevar. Morda se bodo mnenja spremenila ob dejstvu, da projekt podpirajo Združeni narodi, United Nations Environment Programme

Do sedaj naj bi posadili 352 dreves, kar je še zelo daleč od željene številke.

Vir: TechCrunch