KushCash – še ena piramida Web 2.0 ere?

Avtor — 06.04.2007
Vsak internetni boom ustvari svojo paleto piramidnih shem kot so AGLOCO, eMAX, in KushCash.
KushCash - še ena piramida Web 2.0 ere?

KushCash kot AGLOCO?

O AGLOCO smo že pisali, tokrat pa predstavljamo KushCash, spletno podjetje, ki omogoča zaslužek prek prijateljev, prijateljev prijateljev itd. Podobno kot ostale tovrstne sheme, s to razliko, da služimo s pomočjo mobilnega telefona. V osnovi gre za nakupovanje storitev oziroma blaga s strani uporabniške baze KushCash-a, od katerega ima spletna skupnost ter posredno njeni uporabniki korist v obliki provizij.

Kako?

Postopek je preprost. Najprej registrirate številko svojega prenosnega telefona na njihovi spletni strani, kjer si ustvarite tudi uporabniški račun. To omogoča, da si naložite aplikacijo (lahko se pa zanašate tudi na WAP iskalnik na svojem gsm-u). KushCash služi z zaračunavanjem za transakcije. Pošiljanje denarja je zastonj, sprejemanje oziroma prenašanje na banko pa stane 0.50$. Poleg tega si KushCash prilašča tudi provizijo od vsakega novega končnega zneska, ki ga dobimo na račun in sicer 2,8%, vendar vse to šele ko v skupnost pripeljete prve ˝svoje˝uporabnike (referrals).

Kaj imam od tega?

Od vsake transakcije opravljene s strani prijatelja, katerega ste pripreljali k KushCashu, dobite 10 % njegovih transakcijskih stroškov, torej 5 centov od vsake njegove transakcije ter 0.28 % od vsake dodane vsote na njegovem računu. Poleg tega dobite še 5 % vrednosti vseh prenosov denarja prijateljevih uporabnikov, vse do tretje stopnje uporabnikov v mreži.

Ali je zadeva vredna pozornosti ali pa gre samo za še eno v vrsti spletnih potegavščin presodite sami.

Vir: Venturebeat, AGLOCO Slovenija