Kvalitete najboljših podjetnikov

Najboljši podjetniki se od preostalih razlikujejo predvsem v kvalitetah, ki jih posedujejo. Poglejmo si pet lastnosti, ki podjetniku omogočijo, da postane uspešen in počasi, a vztrajno prevlada nad konkurenco. To so strast, odprtost, strokovnost, naslednji korak in domiselnost.
E-računovodstvo in nenehno izobraževanje za mlade startupe

E-računovodstvo in nenehno izobraževanje za mlade startupe (Vir slike: sxc.hu)

1. Strast.

Bistveno je, da podjetnik počne tisto, kar dela najraje. Podjetništvo od posameznika zahteva predanost in odločnost in to v veliko večji meri, kot je zahtevana pri ostalih poklicih. Le najbolj strastni podjetniki bodo uspešno prebrodili vse padce in vzpone na svoji poti, medtem ko bodo ostali najverjetneje odnehali še pred ciljem.

2. Odprtost.

Najuspešnejši podjetniki se dobro zavedajo, da se lahko veliko naučijo od drugih, zato veliko sprašujejo, hkrati pa so tudi dovolj fleksibilni, da vedo, katere nasvete morajo upoštevati in katerim se izogniti.

3. Želja po strokovnosti.

Podjetniki, ki več let poslujejo v isti industriji, imajo ogromno znanja o svoji panogi. Prav strokovnost na svojem področju je tista, ki jo želite doseči, saj vas bodo tako potencialne stranke zaznavale kot zaupanja vrednega ponudnika storitev ali produktov, vi pa lahko, v kolikor si to želite, to izkoristite tudi za prodor na druge trge. Da bi dosegli strokovnost, je priporočljivo, da obiskujete različna podjetniška izobraževanja in delavnice, kjer še dodatno izpopolnjujete svoje znanje. 

4. Razmišljanje o naslednjem koraku.

Uspešni podjetniki vedno razmišljajo o naslednjem koraku. Morda kljub temu zavijejo z zastavljene poti, toda to jih ne ustavi pred dosego končnega cilja. Podobno morate storiti tudi vi – natančno si zastavite cilje, ki jih nameravate doseči, saj boste le tako lahko stalno napredovali.

5. Domiselnost.

Odlično je, če vam pri enem od projektov kaže dobro. Toda zavedajte se, da ne morete sedeti na starih lovorikah, saj vas bo konkurenca v tem primeru slej ko prej dohitela. Dobri podjetniki se stalno sprašujejo, kako lahko svoje produkte ali storitve izboljšajo v prihodnosti, saj razumejo, da je podjetništvo življenjski stil, ne le zaposlitev.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje