Kvalitete najboljših podjetnikov

Najboljši podjetniki se od preostalih razlikujejo predvsem v kvalitetah, ki jih posedujejo. Poglejmo si pet lastnosti, ki podjetniku omogočijo, da postane uspešen in počasi, a vztrajno prevlada nad konkurenco. To so strast, odprtost, strokovnost, naslednji korak in domiselnost.
E-računovodstvo in nenehno izobraževanje za mlade startupe

E-računovodstvo in nenehno izobraževanje za mlade startupe (Vir slike: sxc.hu)

1. Strast.

Bistveno je, da podjetnik počne tisto, kar dela najraje. Podjetništvo od posameznika zahteva predanost in odločnost in to v veliko večji meri, kot je zahtevana pri ostalih poklicih. Le najbolj strastni podjetniki bodo uspešno prebrodili vse padce in vzpone na svoji poti, medtem ko bodo ostali najverjetneje odnehali še pred ciljem.

2. Odprtost.

Najuspešnejši podjetniki se dobro zavedajo, da se lahko veliko naučijo od drugih, zato veliko sprašujejo, hkrati pa so tudi dovolj fleksibilni, da vedo, katere nasvete morajo upoštevati in katerim se izogniti.

3. Želja po strokovnosti.

Podjetniki, ki več let poslujejo v isti industriji, imajo ogromno znanja o svoji panogi. Prav strokovnost na svojem področju je tista, ki jo želite doseči, saj vas bodo tako potencialne stranke zaznavale kot zaupanja vrednega ponudnika storitev ali produktov, vi pa lahko, v kolikor si to želite, to izkoristite tudi za prodor na druge trge. Da bi dosegli strokovnost, je priporočljivo, da obiskujete različna podjetniška izobraževanja in delavnice, kjer še dodatno izpopolnjujete svoje znanje. 

4. Razmišljanje o naslednjem koraku.

Uspešni podjetniki vedno razmišljajo o naslednjem koraku. Morda kljub temu zavijejo z zastavljene poti, toda to jih ne ustavi pred dosego končnega cilja. Podobno morate storiti tudi vi – natančno si zastavite cilje, ki jih nameravate doseči, saj boste le tako lahko stalno napredovali.

5. Domiselnost.

Odlično je, če vam pri enem od projektov kaže dobro. Toda zavedajte se, da ne morete sedeti na starih lovorikah, saj vas bo konkurenca v tem primeru slej ko prej dohitela. Dobri podjetniki se stalno sprašujejo, kako lahko svoje produkte ali storitve izboljšajo v prihodnosti, saj razumejo, da je podjetništvo življenjski stil, ne le zaposlitev.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje