Kvalitete najboljših podjetnikov

Avtor — 28.09.2013
Najboljši podjetniki se od preostalih razlikujejo predvsem v kvalitetah, ki jih posedujejo. Poglejmo si pet lastnosti, ki podjetniku omogočijo, da postane uspešen in počasi, a vztrajno prevlada nad konkurenco. To so strast, odprtost, strokovnost, naslednji korak in domiselnost.
Kvalitete najboljših podjetnikov

Kvalitete najboljših podjetnikov (Vir slike: sxc.hu)

1. Strast.

Bistveno je, da podjetnik počne tisto, kar dela najraje. Podjetništvo od posameznika zahteva predanost in odločnost in to v veliko večji meri, kot je zahtevana pri ostalih poklicih. Le najbolj strastni podjetniki bodo uspešno prebrodili vse padce in vzpone na svoji poti, medtem ko bodo ostali najverjetneje odnehali še pred ciljem.

2. Odprtost.

Najuspešnejši podjetniki se dobro zavedajo, da se lahko veliko naučijo od drugih, zato veliko sprašujejo, hkrati pa so tudi dovolj fleksibilni, da vedo, katere nasvete morajo upoštevati in katerim se izogniti.

3. Želja po strokovnosti.

Podjetniki, ki več let poslujejo v isti industriji, imajo ogromno znanja o svoji panogi. Prav strokovnost na svojem področju je tista, ki jo želite doseči, saj vas bodo tako potencialne stranke zaznavale kot zaupanja vrednega ponudnika storitev ali produktov, vi pa lahko, v kolikor si to želite, to izkoristite tudi za prodor na druge trge. Da bi dosegli strokovnost, je priporočljivo, da obiskujete različna podjetniška izobraževanja in delavnice, kjer še dodatno izpopolnjujete svoje znanje. 

4. Razmišljanje o naslednjem koraku.

Uspešni podjetniki vedno razmišljajo o naslednjem koraku. Morda kljub temu zavijejo z zastavljene poti, toda to jih ne ustavi pred dosego končnega cilja. Podobno morate storiti tudi vi – natančno si zastavite cilje, ki jih nameravate doseči, saj boste le tako lahko stalno napredovali.

5. Domiselnost.

Odlično je, če vam pri enem od projektov kaže dobro. Toda zavedajte se, da ne morete sedeti na starih lovorikah, saj vas bo konkurenca v tem primeru slej ko prej dohitela. Dobri podjetniki se stalno sprašujejo, kako lahko svoje produkte ali storitve izboljšajo v prihodnosti, saj razumejo, da je podjetništvo življenjski stil, ne le zaposlitev.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , ,