Lahko slovenski CubeSensors zmaga na Hardware Battlefield?

Avtor Maruša Žibert — 09.01.2014
Komentiraj!
Ta odgovor bo kmalu jasen. Ekipa CubeSensors je namreč med udeleženci letošnjega Hardware Battlefield, ki združuje mednarodne hardwarske startupe z enajstih držav. Prinašajo čudovito tehnologijo, dobre ideje in unikatne poslovne modele.
Lahko slovenski CubeSensors zmaga na Hardware Battlefield?

Slovenski CubeSensors je v finalu Hardware Battlefield (Vir slike: CubeSensors)

Komisija TechCrunch Hardware Battlefield je izbrala 4 finaliste. Med njimi je poleg Atlas Wearables, Blaze in Owlet Baby Care tudi slovenski CubeSensors!

Ekipa CubeSensors se je pomerila skupaj s še 13 udeleženci – kateri so, si preberite v nadaljevanju. Zmagovalec, ki bo znan danes ponoči po našem času, bo domov odšel z nagrado v višini 50 tisoč dolarjev.

CubeSensors so majhne, stilsko oblikovane naprave, ki preverjajo bivalne pogoje v prostorih. Naprava, ki je velika toliko kot naša dlan, meri namreč vlago, temperaturo, svetlobo, hrup, stopnjo onesnaženosti in zračni pritisk. Gre za slovenski projekt, ki ga vodi Aleš Špetič.

Atlas je nosljiva napravica, ki spremlja in identificira specifične aktivnosti. Je priročen pripomoček za odvisnike od rekreacije, saj omogoča štetje počepov, sklec, mali "vseved" pa ve tudi koliko kalorij smo ob vadbi porabili.

Health2Sync spremeni naš pametni telefon v napravo, ki spremlja naše zdravje, v spremljanje zdravstvenega stanja pa so lahko vključeni tudi najbližji, celo zdravniško osebje.

AdhereTech so majhne steklenice, namenjene shranjevanju tablet. Patentirana steklenica je oblikovana tako, da lahko vanjo pospravimo kar se da zdravil. Njegova prednost pa je, da prek brezžične povezave pošilja podatke v oblak, svojega uporabnika pa prek sporočila ali telefonskega klica opominja na jemanje zdravil.

Livemap je unikatna visokotehnološka motoristična čelada z vgrajenim navigacijskim sistemom in vmesnikom.

Sentry Scientific vidi prihodnost v gradnji pametnih podpornih tehnologij, ki bi naredile prihodnost varnejšo. Namen njihovega Smart Walkerja je povečati varnost, neodvisnost in mobilnost upokojencev, s tem pa zmanjšati tveganje poškodb, povezanih s padci.

Oglejte si video slovenske rešitve CubeSensors >>

Ekipa Blaze se bo predstavila z izdelkom Blaze Laserlight. Gre za inovacijo, ki se loteva najpogostejših vzrokov za smrtne žrtve med kolesarji, to je ob neopaženosti med obračanjem vozila in ujetostjo v mrtvem kotu.

RHLVision Fun je produkt RHLVision Technologies Pvt. Ltd. Ekipa združuje strastne posameznike, ki si želijo, da bi bila tehnologija dostopna na drugačen, preprostejši način. Želijo si, da bi nas kar naš kazalec pripeljal do želenih podatkov.

The Eye Tribe programska oprema omogoča upravljanje mobilnih naprav in računalnikov z vidom, torej prostoročno navigacijo po spletnih straneh in aplikacijah.

AirDroids oblikuje in proizvaja strojno in programsko opremo za oktokopterje. Tehnologijo s področja oktokopterjev želijo poenostaviti in jo narediti vsem dostopno.

Owlet je monitor, ki spremlja dojenčka, podatke o svojem malčku pa si starši lahko ogledajo na pametnem telefonu. Spremlja srčni utrip, temperaturo, kakovost spanca in lego dojenčka v spanju.

Driblet.io predstavlja pameten način za ohranjanje voda. Gre za inovativno in pametno rešitev za upravljanje porabe vode, ki pa je povezana z različnimi spremenljivkami. K pametnejši porabi si ekipa Dribleta želi spodbuditi tudi preostale ljudi, podjetja, organizacije in seveda vlade držav.

Alima je pametna napravica, ki ravno v tem času zbira finančna sredstva na IndieGoGo. Ta napravica spremlja kakovost zraka v prostoru, o morebitni onesnaženosti pa uporabniku pošilja sporočila. S spremljanjem stanja želi spremeniti dejavnike, ki bi lahko privedli k onesnaženosti zraka.

Modbot prinaša industrijsko natančnost sestavljalcem robotov. Potrošnikom prinašajo avtomatizirano izdelane robote. Gre za sistem, ki je cenovno dostopen (hobi sistem dostopen za 100 dolarjev), z modeli, ki jih je možno ponovno uporabiti.

Vir: TechCrunch

Prijavi se na e-novice!