Lahko spremenijo mišljenje ljudi?

Veliko hotelskih sob je praznih čez dan, zato si je startup HotelsByDay zadal nalogo, da jih zapolni. Ne le to, želi tudi spremeniti prepričanje, da čez dan hotelske storitve obiščejo le tisti, ki si želijo akcije med rjuhami.
Lahko spremenijo mišljenje ljudi?

HotelsByDay rešuje težave hotelov (Vir slike: HotelsByDay).

HotelsByDay meni, da obstaja tržna niša, kjer ponudniki svoje storitve nudijo tistim, ki si želijo le leči na posteljo pred sestankom, se sprostiti v miru ali pa si napolniti energijo s svojimi otroci. To bi lahko po drugi strani predstavljalo velik izziv za hotele in hotelske verige. Ja, najem sob na uro je lahko tudi dober posel – takšnega, ki povezujejo z najstarejšo obrtjo. Je trg res dovolj velik?

»Menimo, da v tej industriji prevladuje stigma,« je tujim medijem dejal soustanovitelj startupa Yannis Moati. Ne bomo prodajali urnih postavk, je dodal. Njihova storitev bo omogočala rezervacijo bloka ur, na primer od 16. do 18. ure. Prva možnost za rezervacijo bo ob 10. uri zjutraj.

Kdo ima lahko korist od startupa HotelsByDay? Poleg hotelov, ki bi jim na tak način zapolnili proste termine, bi imeli korist tudi delavci, ki se želijo pripraviti na večerni dogodek, tisti, ki se dnevno vozijo v službo, ki je v drugem mestu, in se do popoldanskega sestanka ne morejo nikamor zateči.

HotelsByDay ni prvi startup, ki razvija to idejo. Podjetnik je sicer povsem prepričan v enostavnost njihove ideje in procesa naročanja. Brezhibna, vizualna in sveža uporabniška izkušnja, pravi Moati.

Storitev ponuja iskanje prostih hotelskih kapacitet glede na lokacijo, prihod, odhod, ceno in podobne parametre. Ne le da imajo hoteli korist od tega, da jim startup omogoči rezervacijo prostih kapacitet, lahko se zgodi, da gostje podaljšajo svoje bivanje tudi čez noč.

Ker ne prodajajo terminov ponoči, je rezervacija v nočnih urah v celoti na strani hotelov. Kot pravi Moati so podjetje, ki posel prinaša nazaj hotelom. Ostala podjetja so namreč pogosto kritizirana, da posel tradicionalnim hotelom jemljejo.

Storitev je zaživela pred kratkim, na voljo pa je v New Yorku, Chicagu, Filadelfiji, Washingtonu. V naslednjih mesecih naj bi HotelsByDay ponudili tudi v Los Angelesu, Miamiju, Fort Lauderdalu, San Franciscu, Bostonu, Atlanti. Uporabniki si lahko svojo sobo »za dve uri ali več« rezervirajo prek spletne strani ali pa prek brezplačne aplikacije, ki si jo namestijo prek Google Play ali App Store.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje