Lahko spremenijo mišljenje ljudi?

Veliko hotelskih sob je praznih čez dan, zato si je startup HotelsByDay zadal nalogo, da jih zapolni. Ne le to, želi tudi spremeniti prepričanje, da čez dan hotelske storitve obiščejo le tisti, ki si želijo akcije med rjuhami.
Lahko spremenijo mišljenje ljudi?

HotelsByDay rešuje težave hotelov (Vir slike: HotelsByDay).

HotelsByDay meni, da obstaja tržna niša, kjer ponudniki svoje storitve nudijo tistim, ki si želijo le leči na posteljo pred sestankom, se sprostiti v miru ali pa si napolniti energijo s svojimi otroci. To bi lahko po drugi strani predstavljalo velik izziv za hotele in hotelske verige. Ja, najem sob na uro je lahko tudi dober posel – takšnega, ki povezujejo z najstarejšo obrtjo. Je trg res dovolj velik?

»Menimo, da v tej industriji prevladuje stigma,« je tujim medijem dejal soustanovitelj startupa Yannis Moati. Ne bomo prodajali urnih postavk, je dodal. Njihova storitev bo omogočala rezervacijo bloka ur, na primer od 16. do 18. ure. Prva možnost za rezervacijo bo ob 10. uri zjutraj.

Kdo ima lahko korist od startupa HotelsByDay? Poleg hotelov, ki bi jim na tak način zapolnili proste termine, bi imeli korist tudi delavci, ki se želijo pripraviti na večerni dogodek, tisti, ki se dnevno vozijo v službo, ki je v drugem mestu, in se do popoldanskega sestanka ne morejo nikamor zateči.

HotelsByDay ni prvi startup, ki razvija to idejo. Podjetnik je sicer povsem prepričan v enostavnost njihove ideje in procesa naročanja. Brezhibna, vizualna in sveža uporabniška izkušnja, pravi Moati.

Storitev ponuja iskanje prostih hotelskih kapacitet glede na lokacijo, prihod, odhod, ceno in podobne parametre. Ne le da imajo hoteli korist od tega, da jim startup omogoči rezervacijo prostih kapacitet, lahko se zgodi, da gostje podaljšajo svoje bivanje tudi čez noč.

Ker ne prodajajo terminov ponoči, je rezervacija v nočnih urah v celoti na strani hotelov. Kot pravi Moati so podjetje, ki posel prinaša nazaj hotelom. Ostala podjetja so namreč pogosto kritizirana, da posel tradicionalnim hotelom jemljejo.

Storitev je zaživela pred kratkim, na voljo pa je v New Yorku, Chicagu, Filadelfiji, Washingtonu. V naslednjih mesecih naj bi HotelsByDay ponudili tudi v Los Angelesu, Miamiju, Fort Lauderdalu, San Franciscu, Bostonu, Atlanti. Uporabniki si lahko svojo sobo »za dve uri ali več« rezervirajo prek spletne strani ali pa prek brezplačne aplikacije, ki si jo namestijo prek Google Play ali App Store.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje