Lahko spremenijo mišljenje ljudi?

Veliko hotelskih sob je praznih čez dan, zato si je startup HotelsByDay zadal nalogo, da jih zapolni. Ne le to, želi tudi spremeniti prepričanje, da čez dan hotelske storitve obiščejo le tisti, ki si želijo akcije med rjuhami.
Lahko spremenijo mišljenje ljudi?

HotelsByDay rešuje težave hotelov (Vir slike: HotelsByDay).

HotelsByDay meni, da obstaja tržna niša, kjer ponudniki svoje storitve nudijo tistim, ki si želijo le leči na posteljo pred sestankom, se sprostiti v miru ali pa si napolniti energijo s svojimi otroci. To bi lahko po drugi strani predstavljalo velik izziv za hotele in hotelske verige. Ja, najem sob na uro je lahko tudi dober posel – takšnega, ki povezujejo z najstarejšo obrtjo. Je trg res dovolj velik?

»Menimo, da v tej industriji prevladuje stigma,« je tujim medijem dejal soustanovitelj startupa Yannis Moati. Ne bomo prodajali urnih postavk, je dodal. Njihova storitev bo omogočala rezervacijo bloka ur, na primer od 16. do 18. ure. Prva možnost za rezervacijo bo ob 10. uri zjutraj.

Kdo ima lahko korist od startupa HotelsByDay? Poleg hotelov, ki bi jim na tak način zapolnili proste termine, bi imeli korist tudi delavci, ki se želijo pripraviti na večerni dogodek, tisti, ki se dnevno vozijo v službo, ki je v drugem mestu, in se do popoldanskega sestanka ne morejo nikamor zateči.

HotelsByDay ni prvi startup, ki razvija to idejo. Podjetnik je sicer povsem prepričan v enostavnost njihove ideje in procesa naročanja. Brezhibna, vizualna in sveža uporabniška izkušnja, pravi Moati.

Storitev ponuja iskanje prostih hotelskih kapacitet glede na lokacijo, prihod, odhod, ceno in podobne parametre. Ne le da imajo hoteli korist od tega, da jim startup omogoči rezervacijo prostih kapacitet, lahko se zgodi, da gostje podaljšajo svoje bivanje tudi čez noč.

Ker ne prodajajo terminov ponoči, je rezervacija v nočnih urah v celoti na strani hotelov. Kot pravi Moati so podjetje, ki posel prinaša nazaj hotelom. Ostala podjetja so namreč pogosto kritizirana, da posel tradicionalnim hotelom jemljejo.

Storitev je zaživela pred kratkim, na voljo pa je v New Yorku, Chicagu, Filadelfiji, Washingtonu. V naslednjih mesecih naj bi HotelsByDay ponudili tudi v Los Angelesu, Miamiju, Fort Lauderdalu, San Franciscu, Bostonu, Atlanti. Uporabniki si lahko svojo sobo »za dve uri ali več« rezervirajo prek spletne strani ali pa prek brezplačne aplikacije, ki si jo namestijo prek Google Play ali App Store.

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje