LanguageSitter – učenje tujih jezikov po meri

Avtor upucelj — 17.12.2013
Komentiraj!
Prva in pravzaprav edina jezikovna agencija v Sloveniji s ponudbo individualnih tečajev raznovrstnih tujih jezikov in konceptom osebnega jezikovnega trenerja preprosto navdušuje.
LanguageSitter – učenje tujih jezikov po meri

LanguageSitter™ – učenje tujih jezikov po meri

Učenje izbranega jezika namreč popolnoma prilagodijo časovnim, krajevnim in tudi vsebinsko obarvanim potrebam stranke. Tisti z neprilagodljivim urnikom imajo tako odlično priložnost za pridobivanje znanja izbranega tujega jezika na svojevrsten način.

Inovativna metoda za odrasle in otroke

Inovativna metoda je namenjena tako tistim brez znanja določenega jezika, kot tudi tistim, ki si želijo znanje iz izbranega tujega jezika nadgrajevati. Njihova ciljna skupina pa ob tem niso samo odrasli, temveč nudijo tudi učenje tujih jezikov za najmlajše, ki skozi igro ponotranjijo besede tujega jezika.

»Metoda poučevanja jezikov LanguageSitter™ v prvi vrsti rešuje težavo prezaposlenih podjetnikov, obrtnikov, menedžerjev in drugih vodilnih zaposlenih v raznih podjetjih in organizacijah, ki se morajo oz. si želijo naučiti novega jezika, ampak za to nimajo dovolj časa. Ti ljudje imajo ponavadi natrpane in nepredvidljive urnike, zato jim klasični načini učenja jezikov, kjer bi se morali zavezati določenemu terminu in kraju tečaja, ne odgovarjajo,« razloži vodja projektov Mart D. Buh.

Nato pojasni: »Omenjeni profili ljudi so večinoma dokaj zahtevni tudi vsebinsko, saj želijo, da se učne vsebine, materiali in način dela popolnoma prilagodijo njihovim potrebam in zahtevam. LanguageSitter™ na vse to odgovarja s popolno časovno, krajevno in vsebinsko prilagoditvijo stranki. V praksi to pomeni, da je LanguageSitter™ stranki dosegljiv vsak dan med 8.00 in 20.00, brez vnaprejšnje napovedi in z zelo kratkim odzivnim časom. Stranko obišče na delovnem mestu, doma, se ji pridruži na sprehodu v naravo, se udeleži poslovnega kosila ali kavice, jo celo spremlja na poti na sestanek, na službeni poti v tujino ali pa na družinskem izletu ob koncu tedna.«

 

Brez začetnih finančnih težav

»Finančnih težav nismo imeli. LanguageSitter™ je storitveni start-up, zato veliki začetni vložki niso bili potrebni. Vse sprotne stroške za računovodstvo, najemnino prostorov, honorarje LanguageSitterjev™ in podobno smo že od samega začetka služili na trgu, že v testni fazi. Veliko stvari se da danes narediti zelo poceni ali celo zastonj, če si za to motiviran in če si se pripravljen česa novega naučiti. Bomo pa v naslednjem letu verjetno potrebovali investicijo, če bomo želeli po načrtih razviti aplikacijo, ki bo v prihodnje, upamo, integralni del naše storitve,« začetke delovanja agencije osvetli Buh.

YES Start in svojevrstna priznanja

Ideja je bila kot zelo perspektivna prepoznana s strani društva YES v oktobru 2012 in bila posledično vključena v program YES Start. In kaj je to pomenilo inovativni ekipi?

»Vključitev v program YES Start je v prvi vrsti pomenila potrditev, da je naša ideja o nekoliko drugačnih jezikovnih tečajih dobra in da ima prihodnost. Skozi kvalitetna predavanja izkušenih podjetnikov z različnih področij smo udeleženci programa dobili podrobnejši vpogled v svet podjetništva in se naučili še bolj podjetniško razmišljati. S pomočjo nasvetov in mentorstva predavateljev smo tako razvili poslovni načrt, določili procese delovanja, testirali idejo na prvih pravih strankah, ustrezno dopolnili in prikrojili poslovni model in nato znamko LanguageSitter™ predstavili trgu. Vključenost v programe, kot je YES Start, mladim podjetjem predvsem ponuja mentorsko podporo, ogromno priložnosti za mreženje in neke vrste priznanje, da tisto, kar podjetje počne, morda le ni čisto brez smisla,« še pojasnjuje Buh.

Vredno je omeniti še, da se je letošnjo jesen inovativna metoda učenja tujih jezikov uvrstila med finaliste za Evropsko jezikovno priznanje 2013, kmalu zatem, oktobra 2013, pa je bila poslovna ideja LanguageSitter uvrščena tudi v izbor za Naj podjetniško idejo 2013/14 s strani časnika Finance.

Prijavi se na e-novice!