Lansko leto prelomno za Android

Apple je lani morda postavil nov mejnik v številu prodanih iPhonov, a lansko leto je pomemben mejnik prineslo tudi operacijskemu sistemu Android. Samo v 12 mesecih je bilo prodanih več kot milijardo pametnih telefonov, ki jih slednji poganja.
Lansko leto prelomno za Android

Nova prelomnica za Android (Vir slike:YouTube)

To pomeni kar 30-odstotno rast v primerjavi z letom prej, obenem pa prodani telefoni z OS Android predstavljajo kar 81 odstotkov vseh telefonov, prodanih leta 2014. Če razmišljate, kako je potem mogoče, da gre obema tekmecema tako dobro, je treba omeniti, da dobiček in tržni delež nista povezana.

Android tržni delež, Apple dobiček

Večji tržni delež ima sicer Android, medtem ko večji dobiček šteje Apple. Številni proizvajalci iz svojih prostorov pošiljajo telefone z OS Android, a nihče ne ustvarja od tega bogastva. Kot rečeno, lani je bilo prodanih več kot milijarda telefonov z OS Android, medtem ko je Apple prodal le 192,7 milijonov iPhonov. Njegov tržni delež se je v primerjavi z letom 2013 zmanjšal, na 15 odstotkov.

Nov model iPhona premeša karte

V ZDA je Android izgubil na račun zadnjega modela iPhona. iPhone 6, ki je bil predstavljen lani septembra, je vplival na padec tržnega deleža Androida iz 50,4 na 48,5 odstotka. Nazadnje, ko je Android v ZDA izgubil določen odstotek v kolaču, je bilo septembra 2013.

Android v Evropi izgubil tržni delež

Tudi takrat je Apple predstavil nov model. Za primerjavo, v Evropi njegov tržni delež znaša 69,9 odstotkov, na Kitajskem pa kar 80,4 odstotkov. Tržni delež Androida se je v Evropi zmanjšal v Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, Italiji in Španiji, zmanjšal se je za dobre tri odstotke.

V tekmo tudi Xiaomi

Pomembno vlogo pri nadaljnjem vzponu Androida bosta imeli letos Kitajska in Indija. Google bo nad nadaljnjo rastjo Androida navdušen, v tekmo pa se bodo v prihodnosti vključili še drugi akterji. Morda bo treba še najbolj paziti na kitajskega Xiaomija, ki potrošnike privablja s cenovno ugodnimi telefoni, ki jih poganja mešanica Androida in iOS-a.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje