Lansko leto prelomno za Android

Apple je lani morda postavil nov mejnik v številu prodanih iPhonov, a lansko leto je pomemben mejnik prineslo tudi operacijskemu sistemu Android. Samo v 12 mesecih je bilo prodanih več kot milijardo pametnih telefonov, ki jih slednji poganja.
Lansko leto prelomno za Android

Nova prelomnica za Android (Vir slike:YouTube)

To pomeni kar 30-odstotno rast v primerjavi z letom prej, obenem pa prodani telefoni z OS Android predstavljajo kar 81 odstotkov vseh telefonov, prodanih leta 2014. Če razmišljate, kako je potem mogoče, da gre obema tekmecema tako dobro, je treba omeniti, da dobiček in tržni delež nista povezana.

Android tržni delež, Apple dobiček

Večji tržni delež ima sicer Android, medtem ko večji dobiček šteje Apple. Številni proizvajalci iz svojih prostorov pošiljajo telefone z OS Android, a nihče ne ustvarja od tega bogastva. Kot rečeno, lani je bilo prodanih več kot milijarda telefonov z OS Android, medtem ko je Apple prodal le 192,7 milijonov iPhonov. Njegov tržni delež se je v primerjavi z letom 2013 zmanjšal, na 15 odstotkov.

Nov model iPhona premeša karte

V ZDA je Android izgubil na račun zadnjega modela iPhona. iPhone 6, ki je bil predstavljen lani septembra, je vplival na padec tržnega deleža Androida iz 50,4 na 48,5 odstotka. Nazadnje, ko je Android v ZDA izgubil določen odstotek v kolaču, je bilo septembra 2013.

Android v Evropi izgubil tržni delež

Tudi takrat je Apple predstavil nov model. Za primerjavo, v Evropi njegov tržni delež znaša 69,9 odstotkov, na Kitajskem pa kar 80,4 odstotkov. Tržni delež Androida se je v Evropi zmanjšal v Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, Italiji in Španiji, zmanjšal se je za dobre tri odstotke.

V tekmo tudi Xiaomi

Pomembno vlogo pri nadaljnjem vzponu Androida bosta imeli letos Kitajska in Indija. Google bo nad nadaljnjo rastjo Androida navdušen, v tekmo pa se bodo v prihodnosti vključili še drugi akterji. Morda bo treba še najbolj paziti na kitajskega Xiaomija, ki potrošnike privablja s cenovno ugodnimi telefoni, ki jih poganja mešanica Androida in iOS-a.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje