Video: Larry Ellison ni več izvršni direktor podjetja Oracle

Larry Ellison, prvi mož podjetja Oracle, ki v svetu velja za eno izmed vodilnih programerskih podjetij, je oznanil, da odstopa z mesta izvršnega direktorja. Nadomestila ga bosta Mark Hurd, ki je opravljal vlogo izvršnega direktorja v HP-ju in Safra Catz, ki bo napredovala znotraj podjetja.
Video: Larry Ellison ni več izvršni direktor podjetja Oracle

Larry Ellison ni več izvršni direktor podjetja Oracle (Vir slike: forbes.com)

Larry Ellison je naznanil, da odstopa z mesta izvršnega direktorja podjetja, katerega je ustanovil daljnega leta 1977, skupaj z Bobom Minerjem in Edom Oatesom

V podjetju, ki danes velja za eno izmed vodilnih programerskih podjetij v svetu, ga bosta nasledila nekdanji izvršni direktor HP-ja Mark Hurd in Oraclova zvesta uslužbenka, ki je opravljala več pomembnih vodilnih položajev v tem podjetju, Safra CatzHurd bo prevzel vodenje področja prodaje, Catzova pa področje financ in proizvodnje.

70-letni Ellison pa se iz podjetja kljub temu ne poslavlja v celoti: postal bo predsednik upravnega odbora, prav tako bo zase zadržal mesto direktorja tehnološkega napredka. 

S Hurdom in Catzovo smo delali z ramo ob rami že več let in tudi v prihodnosti nameravamo nadaljevati na takšen način,” je Ellison pojasnil v izjavi za javnost. Bistvenih sprememb, kot kaže, ne bo, saj se bosta nova izvršna direktorja po njegov nasvet lahko obrnila kadarkoli.

Kljub temu pa je sprememba prestrašila nekatere delničarje – vrednost delnic Oracla je namreč že v nekaj urah po tem, ko je novica prispela v javnost, padla za 2,5 odstotka. To je bilo sicer pričakovano, saj je Ellison znan po svojih izjemnih sposobnostih vodenja in managementa in pojavila so se vprašanja, ali ga bosta nova vodilna člana zmogla dobro nadomestiti. 

Prav tako nad potezo niso navdušeni vsi finančni analitiki. John Rymer iz podjetja Forrester Research je prepričan, da se s spremembo na vodilnih položajih v podjetju ne bo spremenilo nič bistvenega. Kar pa je slabo, saj so bili “rezultati poslovanja podjetja v zadnjih nekaj letih vse prej kot dobri.”

Več v videoposnetku:

YouTube

Vir: Forbes.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje