Video: Larry Ellison ni več izvršni direktor podjetja Oracle

Avtor — 19.09.2014
Larry Ellison, prvi mož podjetja Oracle, ki v svetu velja za eno izmed vodilnih programerskih podjetij, je oznanil, da odstopa z mesta izvršnega direktorja. Nadomestila ga bosta Mark Hurd, ki je opravljal vlogo izvršnega direktorja v HP-ju in Safra Catz, ki bo napredovala znotraj podjetja.
Video: Larry Ellison ni več izvršni direktor podjetja Oracle

Larry Ellison ni več izvršni direktor podjetja Oracle (Vir slike: forbes.com)

Larry Ellison je naznanil, da odstopa z mesta izvršnega direktorja podjetja, katerega je ustanovil daljnega leta 1977, skupaj z Bobom Minerjem in Edom Oatesom

V podjetju, ki danes velja za eno izmed vodilnih programerskih podjetij v svetu, ga bosta nasledila nekdanji izvršni direktor HP-ja Mark Hurd in Oraclova zvesta uslužbenka, ki je opravljala več pomembnih vodilnih položajev v tem podjetju, Safra CatzHurd bo prevzel vodenje področja prodaje, Catzova pa področje financ in proizvodnje.

70-letni Ellison pa se iz podjetja kljub temu ne poslavlja v celoti: postal bo predsednik upravnega odbora, prav tako bo zase zadržal mesto direktorja tehnološkega napredka. 

S Hurdom in Catzovo smo delali z ramo ob rami že več let in tudi v prihodnosti nameravamo nadaljevati na takšen način,” je Ellison pojasnil v izjavi za javnost. Bistvenih sprememb, kot kaže, ne bo, saj se bosta nova izvršna direktorja po njegov nasvet lahko obrnila kadarkoli.

Kljub temu pa je sprememba prestrašila nekatere delničarje – vrednost delnic Oracla je namreč že v nekaj urah po tem, ko je novica prispela v javnost, padla za 2,5 odstotka. To je bilo sicer pričakovano, saj je Ellison znan po svojih izjemnih sposobnostih vodenja in managementa in pojavila so se vprašanja, ali ga bosta nova vodilna člana zmogla dobro nadomestiti. 

Prav tako nad potezo niso navdušeni vsi finančni analitiki. John Rymer iz podjetja Forrester Research je prepričan, da se s spremembo na vodilnih položajih v podjetju ne bo spremenilo nič bistvenega. Kar pa je slabo, saj so bili “rezultati poslovanja podjetja v zadnjih nekaj letih vse prej kot dobri.”

Več v videoposnetku:

YouTube

Vir: Forbes.com

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje