Video: Larry Ellison ni več izvršni direktor podjetja Oracle

Larry Ellison, prvi mož podjetja Oracle, ki v svetu velja za eno izmed vodilnih programerskih podjetij, je oznanil, da odstopa z mesta izvršnega direktorja. Nadomestila ga bosta Mark Hurd, ki je opravljal vlogo izvršnega direktorja v HP-ju in Safra Catz, ki bo napredovala znotraj podjetja.
Video: Larry Ellison ni več izvršni direktor podjetja Oracle

Larry Ellison ni več izvršni direktor podjetja Oracle (Vir slike: forbes.com)

Larry Ellison je naznanil, da odstopa z mesta izvršnega direktorja podjetja, katerega je ustanovil daljnega leta 1977, skupaj z Bobom Minerjem in Edom Oatesom

V podjetju, ki danes velja za eno izmed vodilnih programerskih podjetij v svetu, ga bosta nasledila nekdanji izvršni direktor HP-ja Mark Hurd in Oraclova zvesta uslužbenka, ki je opravljala več pomembnih vodilnih položajev v tem podjetju, Safra CatzHurd bo prevzel vodenje področja prodaje, Catzova pa področje financ in proizvodnje.

70-letni Ellison pa se iz podjetja kljub temu ne poslavlja v celoti: postal bo predsednik upravnega odbora, prav tako bo zase zadržal mesto direktorja tehnološkega napredka. 

S Hurdom in Catzovo smo delali z ramo ob rami že več let in tudi v prihodnosti nameravamo nadaljevati na takšen način,” je Ellison pojasnil v izjavi za javnost. Bistvenih sprememb, kot kaže, ne bo, saj se bosta nova izvršna direktorja po njegov nasvet lahko obrnila kadarkoli.

Kljub temu pa je sprememba prestrašila nekatere delničarje – vrednost delnic Oracla je namreč že v nekaj urah po tem, ko je novica prispela v javnost, padla za 2,5 odstotka. To je bilo sicer pričakovano, saj je Ellison znan po svojih izjemnih sposobnostih vodenja in managementa in pojavila so se vprašanja, ali ga bosta nova vodilna člana zmogla dobro nadomestiti. 

Prav tako nad potezo niso navdušeni vsi finančni analitiki. John Rymer iz podjetja Forrester Research je prepričan, da se s spremembo na vodilnih položajih v podjetju ne bo spremenilo nič bistvenega. Kar pa je slabo, saj so bili “rezultati poslovanja podjetja v zadnjih nekaj letih vse prej kot dobri.”

Več v videoposnetku:

YouTube

Vir: Forbes.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje