Las Vegas v lovu za tehnološkimi novostmi

Te dni v Las Vegasu poteka prireditev CNET's Next Big Thing SuperSession, ki jo ob vstopu v novo leto nestrpno pričakujejo mnogi tehnološki navdušenci s celega sveta. Na dogodku bodo strokovnjaki iz različnih področij razglabljali o inovacijah in morebitnih novih trendih v prihodnosti.
Las Vegas v lovu za tehnološkimi novostmi

Las Vegas v lovu za tehnološkimi novostmi (Vir slike: cesweb.org)

Prireditev CNET’s Next Big Thing SuperSession je v prvi vrsti namenjena podpiranju razvoja novih tehnologij in spodbujanju inovativnosti. Vodilni strokovnjaki iz različnih tehnoloških področij, ki se v času trajanja dogodka zberejo v Las Vegasu, vsako leto razglabljajo o morebitnih novih trendih, ki se nakazujejo v prihajajočem letu, spomnijo pa se tudi preteklih izumov in iznajdb, ki so dodobra pretresle tehnološki svet. 

Zadnji veliki preobrat na področju razvoja tehnologij se je zgodil leta 2007, ko je danes že pokojni Steve Jobs javnosti predstavil iPhone, revolucionarni pametni mobilnik. Od tedaj, ko se je tako rekoč zgodil popoln preobrat na področju razvoja pametnih mobilnikov in tabličnih računalnikov, pa zaenkrat še nič ne kaže na to, da bi se trendi v bližnji prihodnosti ponovno občutneje spremenili. A prav to je tisto, česar si svetovna tehnološka javnost najbolj želi, in to jim številni razvijalci in inovatorji tudi želijo ponuditi.

Nenehno se pojavljajo nove in nove inovacije, mi pa si bomo pogledali nekaj takšnih, ki so že bile ali še bodo predstavljene na letošnjem dogodku CNET’s Next Big Thing SuperSession in ki imajo velik potencial postati tehnologija, ki bo v bodoče spremenila svet, kot ga poznamo! 

Razvijalci veliko pozornosti posvečajo napajanju elektronskih naprav

Zaradi čedalje večjih potreb po elektronskih napravah mnoga tehnološka podjetja že pospešeno iščejo načine, kako bi bilo mogoče le-te napajati hitreje in učinkoviteje. Prav to je tudi eden glavnih fokusov letošnje prireditve v Las Vegasu! 

Katere so najbolj pričakovane konference v letu 2014?

A denarja za razvoj in napredek je vse manj – ljudje so zaradi zadnje gospodarske krize postali bolj varčni, tudi na področju nakupovanja tehnološko naprednih naprav. Strokovnjaki celo ocenjujejo, da se bo v letu, ki je pred nami, prodaja tovrstnih naprav zmanjšala za 1 odstotek oziroma za vrtoglavih 1.055 bilijonov dolarjev.

Bo 3D televizija tista, ki bo v letu 2014 zasukala trende?

V preteklosti so bili mnogi mnenja, da bo 3D televizijski zaslon tisti, ki bo obnorel potrošnike v svetu tehnologije, a do danes se to še ni zgodilo. 

Ena izmed večjih inovacij na področju televizije je zagotovo Googlov Chromecast, ki pa zaradi razmeroma nizke cene – v prosti prodaji stane le 35 dolarjev – po oceni poznavalcev ne more vidneje vplivati na zasukanje trendov v to smer.

Ne glede na nizka pričakovanja strokovnjakov pa razvoj televizijskih zaslonov sledi svoji poti. Giganti, kot so Samsung, Sony, Sharp in LG tako rekoč brez prestanka razvijajo nove, večje in predvsem “pametnejše” televizijske zaslone, nenehno pa dodajajo tudi novosti, kot je na primer ukrivljen zaslon. 

S tem zanimanje širše javnosti za razvoj televizij ves čas ostaja na visoki ravni, kljub temu da se je v zadnjih letih potrošniška družba nekoliko spremenila – mnogi so klasično televizijo že popolnoma nadomestili s pametnimi mobilniki, tabličnimi računalniki ter računalniškimi monitorji, kar lahko v prihodnosti morda celo vodi v zaton razvoja televizije. 

CNET’s Next Big Thing SuperSession (Vir slike: cesweb.org)

Veliko se pričakuje tudi v avtomobilizmu

Še eden izmed sektorjev, od katerega se v letu 2014 veliko pričakuje, je avtomobilizem. 

Že junija 2013 je Apple napovedal iniciativo “iOS v avtomobilu” (“iOS in the Car”), kar je navdušilo ne le voznike, temveč tudi mnoge proizvajalce avtomobilov! A integracija avtomobila z operacijskim sistemom iOS, ki vozniku omogoča, da s svojim prevoznim sredstvom do neke mere upravlja preko glasovnih ukazov, je zaenkrat na voljo le pri nekaterih modelih, ki jih izdelujeta Honda in Acura. 

A tudi Google se že spogleduje z omenjenim tržiščem. Internetno-tehnološki gigant je namreč že napovedal sodelovanje s proizvajalci avtomobilov General Motors, Honda, Hyundai in Audi, ki so navdušeni nad možnostmi, ki jih prinaša integracija priljubljenega mobilnega operacijskega sistema Android v njihove avtomobile.

Bomo s tehnologijo lahko iz razdalje obvladovali domače naprave?

Tehnološki napredek se obeta tudi v varnem zavetju doma. Podjetje Dacro je že predstavilo “pametno” pečico, ki ima vgrajen sistem Android in tako uporabniku omogoča nadzor iz daljave, podjetja Allure in Honeywell pa so predstavila termostate, s katerimi lahko uporabnik komunicira s pomočjo interneta.

Nekateri menijo, da bo 2014 prelomnica za “internet stvari”

Leto 2014 bo po pričakovanju nekaterih prineslo spremembe na področje “interneta stvari” (“internet of things”). Google in Samsung sta postala vidneje aktivna na tem področju lani, ko je Google javnosti predstavil inovativna očala Google Glass, Samsung pa se je proslavil s pametno uro Galaxy Gear, katero je zgolj v prvih dveh mesecih prodaje kupilo že 800.000 uporabnikov. 

Tudi razvijalec športne opreme Nike v svoje produkte že vključuje sodobne tehnologije: razvil je FuelBand, zapestnico, ki uporabnikom omogoča enostaven dostop do podatkov o njihovi športni aktivnosti, iniciativo za razvoj takšne vrste naprav pa so pokazala tudi druga podjetja, kot sta na primer Misfit in Fitbit.

Prireditve, kot so CNET’s Next Big Thing SuperSession, povečujejo navdušenje nad tehnološkimi inovacijami ter s tem posredno ali neposredno spodbujajo napredek na tem področju. V prvih dneh na dogodku sicer še ni bilo opaziti takšnega produkta, ki bi imel potencial navdušiti podobno kot iPhone ali iPad pred leti, vsekakor pa je situacijo vredno spremljati tudi vnaprej!

Vir: Latinotimes

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje