Lastna izvedba ali outsourcing?

Pri vodenju lastnega podjetja je potrebno presoditi katere naloge lahko bolje opravimo sami in katere se bolj splača prepustiti zunanjim izvajalcem.
Lastna izvedba ali outsourcing?

Včasih je outsourcing cenejša možnost. (Vir: enntech4.com)

Nekateri so mnenja, da bi morala mlada podjetja v začetnih fazah poslovanja prepustiti opravljanje stranskih funkcij zunanjim izvajalcem in se osredotočiti na tisto, kar delajo najbolje. Mladi podjetniki se navadno ne spoznajo na vsa področja poslovanja, zato torej področja kot so marketing, izdelava spletne strani ali računovodstvo prepustite zunanjim strokovnjakom, ki bodo delo pogosto opravili ceneje kot bi ga sami.

Po drugi strani pa nekateri menijo, da bi morali podjetniki pri vodenju mladega podjetja držati vse niti v svojih rokah, saj sami najbolje poznajo svoje proizvode ali storitve in so tudi najbolj zagnani. Posebej v začetnih fazah vodenja podjetja morajo biti dejavnosti kot so zbiranje sredstev, marketing, PR, prodaja in razvoj proizvoda popolnoma usklajene, zato je priporočljivo, da ima podjetnik nadzor nad celotnim dogajanjem.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje