Lastna izvedba ali outsourcing?

Pri vodenju lastnega podjetja je potrebno presoditi katere naloge lahko bolje opravimo sami in katere se bolj splača prepustiti zunanjim izvajalcem.
Lastna izvedba ali outsourcing?

Včasih je outsourcing cenejša možnost. (Vir: enntech4.com)

Nekateri so mnenja, da bi morala mlada podjetja v začetnih fazah poslovanja prepustiti opravljanje stranskih funkcij zunanjim izvajalcem in se osredotočiti na tisto, kar delajo najbolje. Mladi podjetniki se navadno ne spoznajo na vsa področja poslovanja, zato torej področja kot so marketing, izdelava spletne strani ali računovodstvo prepustite zunanjim strokovnjakom, ki bodo delo pogosto opravili ceneje kot bi ga sami.

Po drugi strani pa nekateri menijo, da bi morali podjetniki pri vodenju mladega podjetja držati vse niti v svojih rokah, saj sami najbolje poznajo svoje proizvode ali storitve in so tudi najbolj zagnani. Posebej v začetnih fazah vodenja podjetja morajo biti dejavnosti kot so zbiranje sredstev, marketing, PR, prodaja in razvoj proizvoda popolnoma usklajene, zato je priporočljivo, da ima podjetnik nadzor nad celotnim dogajanjem.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje