Lastna izvedba ali outsourcing?

Pri vodenju lastnega podjetja je potrebno presoditi katere naloge lahko bolje opravimo sami in katere se bolj splača prepustiti zunanjim izvajalcem.
Lastna izvedba ali outsourcing?

Včasih je outsourcing cenejša možnost. (Vir: enntech4.com)

Nekateri so mnenja, da bi morala mlada podjetja v začetnih fazah poslovanja prepustiti opravljanje stranskih funkcij zunanjim izvajalcem in se osredotočiti na tisto, kar delajo najbolje. Mladi podjetniki se navadno ne spoznajo na vsa področja poslovanja, zato torej področja kot so marketing, izdelava spletne strani ali računovodstvo prepustite zunanjim strokovnjakom, ki bodo delo pogosto opravili ceneje kot bi ga sami.

Po drugi strani pa nekateri menijo, da bi morali podjetniki pri vodenju mladega podjetja držati vse niti v svojih rokah, saj sami najbolje poznajo svoje proizvode ali storitve in so tudi najbolj zagnani. Posebej v začetnih fazah vodenja podjetja morajo biti dejavnosti kot so zbiranje sredstev, marketing, PR, prodaja in razvoj proizvoda popolnoma usklajene, zato je priporočljivo, da ima podjetnik nadzor nad celotnim dogajanjem.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje