Lastna izvedba ali outsourcing?

Avtor — 19.10.2009
Pri vodenju lastnega podjetja je potrebno presoditi katere naloge lahko bolje opravimo sami in katere se bolj splača prepustiti zunanjim izvajalcem.
Lastna izvedba ali outsourcing?

Včasih je outsourcing cenejša možnost. (Vir: enntech4.com)

Nekateri so mnenja, da bi morala mlada podjetja v začetnih fazah poslovanja prepustiti opravljanje stranskih funkcij zunanjim izvajalcem in se osredotočiti na tisto, kar delajo najbolje. Mladi podjetniki se navadno ne spoznajo na vsa področja poslovanja, zato torej področja kot so marketing, izdelava spletne strani ali računovodstvo prepustite zunanjim strokovnjakom, ki bodo delo pogosto opravili ceneje kot bi ga sami.

Po drugi strani pa nekateri menijo, da bi morali podjetniki pri vodenju mladega podjetja držati vse niti v svojih rokah, saj sami najbolje poznajo svoje proizvode ali storitve in so tudi najbolj zagnani. Posebej v začetnih fazah vodenja podjetja morajo biti dejavnosti kot so zbiranje sredstev, marketing, PR, prodaja in razvoj proizvoda popolnoma usklajene, zato je priporočljivo, da ima podjetnik nadzor nad celotnim dogajanjem.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,