Lastnosti uspešnih podjetnikov

Prav vsak, ki se podaja v podjetniške vode, bi moral posedovati določene značajske lastnosti, saj bo le tako lahko kos zahtevnim nalogam, ki brez izjeme pritičejo temu poklicu. Poglejmo si za katere značajske lastnosti gre.
Kako ravnajo dobri vodje?

Kako komunicirajo dobri voditelji? (Vir slike: sxc.hu)

Izogibanje pretiranemu tveganju

Posameznik, ki sicer obožuje vznemirjenost ob novih izzivih, a se kljub temu izogiba pretiranemu tveganju, bo v podjetništvu najverjetneje uspel. Situacije, v katerih tako rekoč ni tveganja, mu namreč ne bodo dovolj zanimive, zato se jih bo izogibal, in prav nasprotno – ker je želja po uspehu velika, se bo izogibal tudi zelo tveganim situacijam.

Inovativnost

Inovativnost je pomembna lastnost podjetnikov, saj prinaša svežino v poslovni svet, ki je daleč od tega, da bi bil statičen. Inovativen posameznik bo v podjetje venomer vpeljeval nove načine dela iz kar najrazličnejših materialov, upošteval bo premike v tehnologijah, ki bi jih lahko izkoristil tudi sam ter se ne bo bal vstopa na nove trge.

Organiziranost

Vsakdo, ki se podaja v podjetniške vode, mora biti tudi dobro organiziran. Sprva bo moral znati razporediti predvsem svoje delo, kasneje, ko bo podjetje nekoliko večje, pa bo moral znati delegirati naloge tudi svojim zaposlenim. In pri tem ne bo smel pozabiti na nešteto drugih stvari, pomembnih za obstoj podjetja, kot so na primer računovodstvo, pomembni zakonsko določeni roki ipd.

Kreativnost

Kreativnost in inovativnost sta lastnosti, ki gresta skupaj z roko v roki. Da bi stvari tekle tako kot morajo, mora podjetnik najprej razmišljati inovativno – ko se domisli določene rešitve, ki bi lahko pomagala podjetju, pa mora uporabiti vso svojo kreativnost, da lahko želeno rešitev tudi zares vpelje v poslovni proces.

Želja po uspehu

Pri želji po uspehu gre predvsem za psihološki faktor, ki pa ima izjemen učinek na ekonomično ravnanje posameznika. Tu ne gre za željo po zaslužku, temveč po uspešnem premagovanju izzivov in občutku zadovoljstva s svojim delom.

Prilagodljivost

Uspeh podjetnika je v veliki meri odvisen tudi od njegove sposobnosti hitrega prilagajanja na spremembe, bodisi gre pri tem za tehnološki napredek ali premike na tržišču. Dejstvo je, da je podjetništvo izredno dinamičen poklic.

Samozavest

Nujno je, da je podjetnik tudi samozavesten. Le tako bo namreč dovolj zaupal v svoje sposobnosti, hkrati pa bo znal zaupati tudi drugim. Njegov samozavesten nastop bodo opazili tudi zaposleni, ki bodo tako bolj spoštovali njegove odločitve in bolj prisluhnili njegovemu mnenju.

Vir: PublishYourArticles.net

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje