Lastnosti uspešnih podjetnikov

Prav vsak, ki se podaja v podjetniške vode, bi moral posedovati določene značajske lastnosti, saj bo le tako lahko kos zahtevnim nalogam, ki brez izjeme pritičejo temu poklicu. Poglejmo si za katere značajske lastnosti gre.
Kako ravnajo dobri vodje?

Kako komunicirajo dobri voditelji? (Vir slike: sxc.hu)

Izogibanje pretiranemu tveganju

Posameznik, ki sicer obožuje vznemirjenost ob novih izzivih, a se kljub temu izogiba pretiranemu tveganju, bo v podjetništvu najverjetneje uspel. Situacije, v katerih tako rekoč ni tveganja, mu namreč ne bodo dovolj zanimive, zato se jih bo izogibal, in prav nasprotno – ker je želja po uspehu velika, se bo izogibal tudi zelo tveganim situacijam.

Inovativnost

Inovativnost je pomembna lastnost podjetnikov, saj prinaša svežino v poslovni svet, ki je daleč od tega, da bi bil statičen. Inovativen posameznik bo v podjetje venomer vpeljeval nove načine dela iz kar najrazličnejših materialov, upošteval bo premike v tehnologijah, ki bi jih lahko izkoristil tudi sam ter se ne bo bal vstopa na nove trge.

Organiziranost

Vsakdo, ki se podaja v podjetniške vode, mora biti tudi dobro organiziran. Sprva bo moral znati razporediti predvsem svoje delo, kasneje, ko bo podjetje nekoliko večje, pa bo moral znati delegirati naloge tudi svojim zaposlenim. In pri tem ne bo smel pozabiti na nešteto drugih stvari, pomembnih za obstoj podjetja, kot so na primer računovodstvo, pomembni zakonsko določeni roki ipd.

Kreativnost

Kreativnost in inovativnost sta lastnosti, ki gresta skupaj z roko v roki. Da bi stvari tekle tako kot morajo, mora podjetnik najprej razmišljati inovativno – ko se domisli določene rešitve, ki bi lahko pomagala podjetju, pa mora uporabiti vso svojo kreativnost, da lahko želeno rešitev tudi zares vpelje v poslovni proces.

Želja po uspehu

Pri želji po uspehu gre predvsem za psihološki faktor, ki pa ima izjemen učinek na ekonomično ravnanje posameznika. Tu ne gre za željo po zaslužku, temveč po uspešnem premagovanju izzivov in občutku zadovoljstva s svojim delom.

Prilagodljivost

Uspeh podjetnika je v veliki meri odvisen tudi od njegove sposobnosti hitrega prilagajanja na spremembe, bodisi gre pri tem za tehnološki napredek ali premike na tržišču. Dejstvo je, da je podjetništvo izredno dinamičen poklic.

Samozavest

Nujno je, da je podjetnik tudi samozavesten. Le tako bo namreč dovolj zaupal v svoje sposobnosti, hkrati pa bo znal zaupati tudi drugim. Njegov samozavesten nastop bodo opazili tudi zaposleni, ki bodo tako bolj spoštovali njegove odločitve in bolj prisluhnili njegovemu mnenju.

Vir: PublishYourArticles.net

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje