LAUNCHub bo ta vikend gostil kar 4 slovenske startupe

LAUNCHub, bolgarski podjetniški pospeševalnik, bo te dni na t. i. podaljšanem vikendu gostil trinajstih finalistov. Med njimi so tudi štirje slovenski startupi, to so De TENS, MEDinar, Enolyse in 3GM.
LAUNCHub bo ta vikend gostil kar 4 slovenske startupe

LAUNCHub bo ta vikend gostil kar 4 slovenske startupe (Vir slike: LAUNCHub)

LAUNCHub, bolgarski sklad semenskega kapitala, tokrat že petič zapored organizira štiridnevni dogodek (“Long Weekend Event”). Na njem bo gostil novo generacijo startupov iz jugovzhodne Evrope, katera bodo imela priložnost pridobiti semenski kapital ter tako pospešiti svojo rast in razvoj. 

T. i. podaljšani vikend bo potekal v Sofiji med 20. in 23. marcem 2014, nanj pa se je uvrstilo 13 finalistov, katere je strokovna komisija izbrala izmed več kot 200 prijavljenih. Tudi letos so slovenska podjetja dokazala, da spadajo v sam vrh, saj so se v finale uvrstili kar 4 slovenski startupi. To so podjetja DeTENS, MEDinar, Enolyse in 3GM, o katerih bo v prihodnje gotovo še veliko slišati.

Kratek pogovor z ekipo Enolyse >>

Dogodek bo startupom dal priložnost, da od izkušenih mentorjev in podjetnikov pridobijo znanja in nasvete ter se pripravijo na zaključni del prireditve, kjer bodo morali svoj produkt s “pitchem” predstaviti pred investitorji. V finaliste, gre za podjetja, ki imajo po mnenju komisije največji potencial za uspeh, je LAUNCHub namreč pripravljen vložiti do 200 tisoč evrov investicije v zameno za delež v podjetju. O morebitni investiciji se bo odločalo v nedeljo na zaključni prireditvi po nastopu startupov pred investitorji.

Držimo pesti za slovenske predstavnike! 

Vir: LAUNCHub

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje